Eurovision 2010 partea II

vineri, 28 mai 2010


Cea de-a doua semifinal a ESC-ului s-a încheiat prin calificarea României (nu-mi place piesa, dar e România, trebuie să ne bucurăm), CIPRULUI şi UCRAINEI – piese pe care le-am susţinut încă de la lansare (puteţi verifica posturile mai vechi) şi a altora, mai neimportante, voi reveni la ele mai târziu. A fost o semifinală grea, cu mulţi favoriţi, dar topul final a fost previzibil – am ghicit 10 din 10. So, cam aşa s-au prezentat cele 17 piese:

1.LITUANIA - InCulto - "Eastern European Funk" - ce-a început în piesa asta ca o glumă s-a terminat cu o foarte ascuţită critică la adresa diferenţelor dintre Est şi Vest. În plus, mai pe la sfârşitul melodiei, aşa, reprezentanţii au reuşit să ne sperie definitive comentatorul, renunţând la pantalonii cu care apăuseră îniţial, în favoarea…unora extreme de scurţi, strâmţi şi lucitori. Acuma…nu ştiu dacă faza era absolute necesară, şi nu ştiu dacă a fost bine să amestece muzica cu politica, deşi în linii mari au cam avut dreptate…
2. ARMENIA - Eva Rivas - "Apricot Stone" Am auzit vorbindu-se de piesa asta de atât de multe ori încât nu ştiu dacă voi mai mânca vreodată caise. In ansamblu, Eva a avut o prestaţie bună, pe ritmuri jumate tradiţionale armeneşti, jumate manelistice "ar ăn bi". Cum zice ea…
3. ISRAEL - Harel Skaat - "Milim". Sunt subiectivă, recunosc. Nu-mi place limba, am impresia că vorbitorii se înneacă continuu şi mi se pare că se aude exact ca vocea stafiilor cu gâtul tăiat din filmele de groază. Acuma, tipu a cântat o baladă, lumea l-a îndrăgit…
4. DANEMARCA - Chanee & N'evergreen - "In A moment Like This" Melodie care aminteşte de miliarde de alte melodii în acelaşi timp – Police, Celine Dion, etc – . El rus, ea thailandeză (sau cum mama naibii se scrie) Magistral cântată, antic prezentată, cred c-o să câştige.
5. ELVEŢIA - Michael von der Heide - "Il pleut de l'or" Extrem de bună de la un cap la altul, chiar dacă genul piesei şi atmosfera creeată nu se încadrează în 2010. Plouă cu aur, cu grandiozitate. Scena arată ca la mamaia acasă, dar Michael ştie să domine show-ul. Bravo, Elveţia!
6. SUEDIA - Anna Bergendahl - "This Is My Life" O fată îmbrăcată într-o rochiţă albă şi cu o chitară spânzurată de gât cântă despre viaţa ei, despre timpul ei, despre independenţa dorită. Cântă bine. Ea ar trebui să fie varianta feminină a belgianului Tom Dice? A fost ok, nici prea-prea, nici foarte-foarte.
7. AZERBAIDJAN - Safura - "Drip Drop" Dacă Armenia a reuşit să-mi provoace repulsie faţă de caise, fata asta îmi provoacă repulsie faţă de ea însăşi! E atât de mediatizată încât e imposibil să nu ţi se facă greaţă când auzi de ea…"Zaffura", cum îi spune fata din Germania. Piesa-I varză din punct de vedere lyric, ceva în genul "mă, boule, iar vii dimineaţă la 3 mă? Iar miroşi a ruj de buze, idiotule ? Eşti al meu, mă ! Pot să fac ce vreau cu tine, pot să te mănânc la micul dejun ! dacă nu mă iubeşti mă omor cu caise armene , idiotule ! » Bine, nici chiar aşa de vulgar, dar aţi reţinut ideea.
8. UCRAINA - Alyosha - "Sweet People" Fata asta a făcut-o terci pe Zafura. Vocea ei ţine loc şi de show, şi de coregrafie, şi de rochiţe vaporoase, şi de ajutorul mass-mediei, pur şi simplu te prăbuşeşti când o auzi. Alyosha e fenomenală. Cântă o piesă cu un mesaj umanitar, dar nu asta e important. Importantă e impresia pe care ţi-o lasă – cea de profesionalism, dăruire şi talent. Deşi mi-am propus să votez numai piesa Ciprului, nu m-am putut abţine să nu dau un vot şi Ucrainei şi sper că finala o să fie dominată de prezenţa ei.
9. OLANDA - Sieneke - "Ik ben verliefd (Sha-la-lie)" Vă rog, vă rog, lăsaţi-mă să cred că e o glumă.
10. ROMÂNIA - Paula Şi Ovi - "Playing With Fire" Paula şi Ovi au cântat bine un cântec prost comercial. Le-a ieşit perfect. Show cu flăcări ieşind din pian, Paula în latex ? negru, ansamblul ăsta era singura noastră şansă să ne spălăm păcatele de 3 ani încoace. Bravo, Paula şi Ovi !
11. SLOVENIA - Ansambel Zlindra & Kalamari - "Narodnozabavni Rock" Reprezentanţii Sloveniei ne învaţă cum să ne batem joc de două genuri muzicale în acelaşi timp : folclor şi rock. Sincer, mi-e milă de tricolul ăla cu Beatles pe care l-a purtat solistul.
12. IRLANDA - Niamh Kavanagh - "It's For You" Comentatorii noştri zic să reprezentanta Irlandei a mai câştigat odată ESC-ul acum vreo 17 ani. Hmm, dacă zic ei.. Sper că o confundă.
13. BULGARIA - Miroslav Kostantinov - Miro - "Angel Si Ti (You Are An Angel)" Elvis s-ar răsuci în mormânt!
14. CIPRU - Jon Lilygreen and The Islanders - "Life Looks better In Spring" În sfârşit! V-am spus că mă termină piesa asta! O ceată de copii cărora le place muzica, în frunte cu un băiat şi o chitară. Show extrem de natural, emoţii sincere, niciun fel de efecte speciale pe scenă, doar ei şi muzica ! Nu credeam că va prinde finala, pentru că de obicei ce-mi place mie nu-i place Europei, dar mă bucur extrem de tare pentru ei, alături de fata din Uraina, ei sunt singurii care merită să câştige concursul !
15. CROAŢIA - Feminnem - "Lako je sve" Nu ştiu de ce, am schimbat postul la piesa asta. Chiar nu ştiu de ce, pentru că apariţia celor 3 nu mă deranjează. Probabil m-a deranjat tocmai lipsa provocării unor reacţii.
16. GEORGIA - Sofia Nizharadze - "Shine" Georgia? Hmm, fata are voce bună, coregrafie forţată, rochiţă drăguţă. Atât.
17. TURCIA - maNga - "We Could Be The Same" Ce nume predestinate! (nu mă refer la desenele animate japoneze, ci la înţelesul cuvântului pentru români). O trupă de băieţi îmbrăcaţi ca pokemonii, cu 5 kile de gel în păr, se chinuie să ne convingă CĂ CÂntă rock. In spate, o fată îmbrăcată în robot îşi taie mâna cu drujba. Să-mi stea-n gât un sâmbure de caisă dac-am înţeles care-i rostul coregrafiei. În sfârşit, ansamblul prinde la puştii de 14-16 ani.
Au intrat în finală Georgia, Ucraina, Turcia, Israel, Irlanda, Cipru!!!, Azerbaidjan, România, Armenia şi Danemarca. Imi pare rău pentru Elveţia.
Pentru mine, câştigătorii serii sunt :



9 reacţii:

Anonim spunea...

Corect! Melodia Ciprului - foarte bună. Să sperăm că au și alții aceeși preferință!

Tommy \m/ spunea...

eu m-am uitat doar la ce-a de-a doua semifinala...m-a impresionat si pe mine foarte mult Alyosha... Cat despre Cipru .... ma duce cu gandul la britpop-ul anilor 90...
Pokemonii turcaleti mi-au lasat impresia ca pe "rockul" lor dam din cap si din buric in acelasi timp. inceputul melodiei ma duce imediat cu gandul la "undisclosed desires" al celor de la Muse... un pic de Linkin Park ...si apoi bineinteles nelipsitele ritmuri turcesti ...Cred ca mixul asta de genuri ( cred ca il incadrez in genul manelo-rockului) va avea priza la public .
Si ca tot se vorbeste mult despre SeFură... pariez ca nu va castiga ...

Anca G. spunea...

@raluxbujor, numai eu stiu cata promovare i-am facut prin cercul de prieteni:))sper ca macar o parte din ei sa voteze

@Tommy, poate te-aude cineva si ne indeplineste dorinta!:))

kyky spunea...

daca cipru nu castiga ii sinucid pe toti cei care au votat altceva!...eu sincer nu stiu ce v-a impresionat atat alyosha....nu ma intelege gresit dar nu m-a atras nici melodia, nici ea, nada! jon in schimb...ei...la cat e el de minor:)) e foarte natural, si faptul ca nu au crezut ca au nevoie de efecte speciale spune multe ...

go go CYPRUS !

Anca G. spunea...

@Kyky, n-am stabilit odata ca nu e minor, mai?:)) e doar..sweet. Dar sincer, mi-ar fi placut melodia chiar daca n-ar fi fost sweet tipu`...

Tommy \m/ spunea...

sunetle, am o intrebare: care din melodiile cu care a participat Romanica de-a lungul timpului la ESC te-a impresionat cel mai mult? dupa mine, nimeni nu va intrece prestatia din '94 a lui Bittman ..."dincolo de nori"...Taxi - "the moon" (2000)... doamne ce linistitoare e melodia asta si bonus , desi a fost pt Moldova ,Zdubii au dat clasa la toti castigatorii din ultimii 10 ani , daca nu mai mult!!!!

Anca G. spunea...

@Tommy, pentru mine prima e "The moon" de la Taxi, urmată de "Let me try" a Luminiţei Anghel. Chiar am crezut că vom câştia cu piesa asta, dar atunci au fost piese prea bune în concurs (Ruslana - Wild Dance).
Din piesele moldovenilor mi-au plăcut Zdubii la nebunie, şi m-a mai atins si piesa Nataliei Barbu, "Fight" pe care o ascult si acum când am ocazia.

iuliana spunea...

mai, am ratat si semifinala asta... dar nu cred ca am pierdut prea mult... presimt ca io o sa ratez si finala din seara asta... la naiba! sper ca scrii tu despre finala:D:D:D

Anca G. spunea...

@Bobo, ca de obicei:D

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?