Sună

vineri, 22 octombrie 2010

      Sunt vulpe, mercur şi ace de seringă. 
     Am lângă mine un telefon fix de la Zapp, sau cel puţin, aşa a fost la început. A fost negru cu taste mari luminate în galben, cu fir şi receptor, cu ecran, cu o sonerie prostească pe care n-o aud decât când firma mă înştiinţează că nu l-am plătit. Nu mă sună nimeni pe el. îl ţin degeaba şi-l plătesc degeaba. Acum ceva vreme mă obseda locul pe care îl ocupa. Stăteam minute în şir şi mă uitam la el. Mă întrebam de ce trebuie să stea undeva – ba mai mult, la vedere – dacă nu îmi foloseşte la nimic? L-am ascuns în barul de la bibliotecă, dar am uitat să-l scot din priză. A fost fain, la primul mesaj nu ştiam de ce-mi zbiară biblioteca..
      Sunt vulpe din nou. Sunt mercur. N-am răbdare, toată lumea ştie. Mă grăbesc, alerg, cumpăr bilete de TGV, inspir aerul rece de fiară. Îmi curăţă plămânii. Îmi dă viaţă. Îmi dă tinereţe. Mai demult, vroiam să mor tânără, ca să nu mai fie nevoie să sperii lumea cu mutra zbârcită pe care-o s-o am. Acum vreau să trăiesc mereu tânără. Eu vreau multe, ştiu. Şi ştiu şi c-o să pot să-mi păstrez tinereţea, măcar încă 50 de ani, dacă n-o să renunţ la aerul rece. M-aş duce în nord, m-aş aşeza pe un bolovan şi aş căuta sudul. Acolo mi-ar fi sigur frig. M-aş uita la sud, m-aş ridica în picioare şi i-aş striga de-acolo cât de fraier este. El nu ştie ce e viaţa. Se complace în căldură, nu ştie să tremure. E o masă de carne uriaşă, inertă, care creşte în somn. Decât să cresc dormind, prefer să rămân aşa, mică. Slabă, roşcată.
       Am nevoie de un moment de linişte lângă mine. Unul singur. Pe urmă, mă voi întoarce să respir aer şi alergătură. Am nevoie să vorbesc cu mine însămi, să-mi spun ce nu mi-am spus până acum.

7 reacţii:

worsakeend spunea...

La naiba iara vorbesti subtil..dar tot intrevad o durere interioara :P

Nicole C. spunea...

Anca tu es une fille très spéciale.Tu es belle,intelligente,Tu es mon collègue et mon amie.Je suis sure que tu trouveras ton prince(maintenant je suis romantique).Je suis sure que ton beau garcon attende obéissant quelque part dans le monde.

Anca G. spunea...

@worsak, la naiba, iara le deduci tu:))
@nicole, on verra:)

Andreea spunea...

E bun aeru rece,mă izbesc de el în fiecare zi,sau el de mine.Durere interioară,a?

Anca G. spunea...

@Andreea, sincer? nici eu nu stiu:))

Tudor Enea spunea...

imi e usor sa vorbesc. imi e usor sa comentez la scrierile altora. dar nu la tine. te citesc de ceva timp si mereu ma lasi fara cuvinte. e ca si cum in fiecare articol pe care il scrii ai spune totul. atat de complet incat orice comentariu e de prisos. simplu si bun. multumesc.

Anca G. spunea...

@tu26dor, mersi frumos pentru aprecieri:)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?