Răzbunări, rememorări

vineri, 29 octombrie 2010

         Later Edit: O cheama RedJuice, (nume de care m-am indragostit pe loc), "nasa" fiind Docica. Multumiiiiim, Docica!:))

       Ieri aproape am uitat. Veneam acasă cu maxi. Fără să vreau, mă uitam pe fereastră după o clădire impunătoare, din cărămidă roşie, care mi-a suferit toate ifosele vreme de 4 ani. Mă uitam după Peda. Am coborât, până la urmă, dar abia mi-am stăpânit impulsul de a merge în faţa liceului, de a mă aşeza pe banca din faţă şi de a sta acolo ore întregi cu capul în mâini, moartă de frig, dar încântată de imaginea sa. L-am iubit mult şi încă îl mai iubesc.
        La Peda am început (nu neg, în ore), să desenez un personaj pe care voi îl cunoaşteţi. O individă slabă, mică, roşcată, însoţită peste tot de o pisică mov, cu blana zburlită. Am aşezat-o în cele mai ciudate situaţii, de multe ori imagni naive, cu rol de mască pentru...nici ea nu ştie ce.  N-are nume. E pur şi simplu un personaj clădit din contur de creion, carioca, acuarelă, tuş şi câteodată ulei. Aş vrea să-i găsesc, totuşi, un nume, pentru că nu-mi plac anonimii. E dificil. 
      Născută în Peda, crescută în Peda, individa mea începe să bântuie şi Literele. Să rememoreze şi să răzbune. E Halloween! (cel putin, pentru ea), so, ce alegeti? Trick'r treat? Buhuhu...

12 reacţii:

docica spunea...

cand am deschis blogul am vazut un sfert de cap de roscata. n-am mai avut rabdare sa citesc articolul si am privit imaginea vreo 5 minute. apoi am citit. e superba... aproape ca-mi vine sa spun ca-i creata in photoshop... atatea detalii, asa culori si mai ales atata gratie in liniile alea ca-mi vine s-o iubesc. si eu am iubit Peda si inca il mai iubesc. si chiar daca Literele m-au dezamagit putin, le iubesc si pe ele. chiar am scris vreo cateva poezii inspirata de namila aia de cladire. Cum s-o cheme? mie imi aminteste putin de BeetleJuice. Ar putea sa se numeasca RedJuice.

Anca G. spunea...

docica, i love RedJuice:x Si, spre rusinea mea, habar n-am sa lucrez in Photoshop:))

iuliana spunea...

vreau si eu un desen din aastaaaaaaaa.... de ce nu sunt si eu talentata? ti-a iesit bestial!!!:D RedJuice i se potriveste

worsakeend spunea...

Ce e peda? :)) pardon de intrebare :D

App..frumoasa gagica :P

Anca G. spunea...

@bobo, senc iu:)
@worsak, Peda = liceul pedagogic (demult), cunoscut acum drept "colegiu". Pompoasa denumire, mai simplu e Peda, pentru noi:))

Andreea spunea...

îmi place mult RedJuice.

Nicole C. spunea...

Ar mai fi misto MademoiselleRouge:X

Chiar imi place.M-as uita in ochii tai 550 de ani.Suuuper.Deci ador fraza asta

Anca G. spunea...

@Andreea, ma bucur:)
@Nicole C, mai pune unul, ca m-am razgandit:)) sau macar cateva luni..."m-as uita in ochii tai 551 de ani si 6 luni jumate":))

Stephen G. spunea...

Te-ai gandit sa faci un comic book? Talent la desen ai din plin si la scris...nici nu mai trebuie sa mentionez :)
Cred ca ar fi destul de cool.

ove spunea...

cred ca numele cel mai potrivit pentru ea ar fi numele tau, ea reprezentandu-te cat se poate de fidel, cel putin asta se vede din ceea ce scri aici, sau gaseste-i un nickname, unul care sa te/va caracterizeze.zic

Anca G. spunea...

@Stephen, nu m-am gandit, dar cred ca e o idee geniala:)) asa as putea sa-i insir povestea pe mai multe cadre. Thanks, acuma am ce face la cursuri:))

@ove, toata lumea-mi zice ca seamana cu mine:))

pikchiu spunea...

imi era dor de ea :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?