Decalogul meu

sâmbătă, 27 martie 2010

V-am mai povestit eu când eram mică (acum câteva zile) că am o leapşă de făcut. Am tot bătut pasul pe loc zilele astea:

  • m-am fâstâcit
  • am mai criticat
  • am mai ascultat ce se poate asculta din suita pieselor pentru ESC 2010 şi-am ajuns la concluzia că-mi plac 3! Piesa ruşilor, o parodie câtată de nişte tipi extraordinar de relaxaţi - Peter Nalitch & Co, într-o engleză sovietică, piesa Ciprului – dinaia de "te iubesc, iartă-mă, spune-mi ce simţi pentru mine, etc, etc", deci nu înţeleg nici dacă mă învârt de 3 ori în faţa oglinzii cum poate să-mi placă piesa asta! şi piesa serbiei, care la prima ascultare îţi provoacă o reacţie de genul: "ce-i porcăria asta?!", dar după fix 15 minute te trezeşti cântând prin casă "ovo je balkan" şi conchizi că da, îţi place... ce să-i faci, maestrul Bregovic ştie cum să te omoare cu stil... Piese drăguţe mai au şi Polonia şi Letonia (în viziunea mea), şi căutaţi şi o înregistrare cu piesa "To Be Free" a Alyoshei Kucher, care a fost reprezentanta Ucrainei pentru... vreo 24 de ore maxim (Ucraina a avut vreo 3 finale naţionale până s-a hotărât ce să trimită).


     

    Boon. Acum că v-am plimbat prin evenimentele curente care se pot povesti pe un blog decent, să trecem la fapte. Azi fac leapşa de la Ionut! Trebuie să vă prezint decalogul meu, adică alea 10 principii, cele mai importane, după care mă ghidez (sau încerc să mă ghidez) în viaţă.


     

  1. Dacă vrei o treabă bine făcută, fă-o singur! Eh, acuma nu înţelegeţi greşit, nu dispreţuiesc (cu totul) munca în echipă. E bună, da..e...bună (ha) pentru cine o înţelege şi pentru cine se descurcă...adică...ştiţi voi. Adică staţi că vreau să fiu corerentă! Într-o echipă tipic românească există două tipuri de membri: cei care stau şi cei care fac. Pentru că unii sunt atât de silnici încât amână şi tot amână sarcinile, ceilalţi, care vor să iasă treaba cât mai bine şi mai repede, sunt obligaţi să le preia "bucâţile". Şi la sfârşit, când vine vorba de" cine merită ce", toţi membri – inclusiv cei care s-au "hodinit", sunt răsplătiţi în mod egal. Nu-i frumos? Pentru mine... nu.
  2. Cel mai rău îl umileşti pe cel cu care tocmai te-ai certat afişând bucuria (chiar dacă uneori e falsă) unei zile frumoase! E un fel de "ia uite ce bine o duc eu" spus în ciudă.
  3. De ce să-ţi mai faci şi tu rău când ştii că aproximativ 80 la sută din cei pe care îi cunoşti îţi vor răul? Când simţi că te vei gândi în următoarele 10 secunde la faptul că "n-am făcut nimic bun în viaţa asta şi nu mai am niciun rost", ia o gumă Orbit, dă-ţi o palmă, şi trezeşte-te! Sigur ai agăţat şi tu un tablou pe perete cândva şi ai făcut-o fericită pe buni/tuşa...
  4. Nu-ţi înşira necazurile în faţa unui individ care pare cel mai bun om din lume, clădit din miere şi castane! Sunt o grămadă de artişti pe drumuri din cauza crizei!
  5. Când simţi nevoia să fii rasist, fii rasist între pereţii tăi, de-acasă! Nu mai dezvolt.
  6. Dacă te-apuci de actorie, du-ţi piesa până la capăt şi respectă scenariul! Nimeni nu-i mai jalnic decât un actor prost, care-şi aduce aminte de roşiile uitate în congelator exact în momentul în care trebuia să-i declare Figurantei 1 iubire veşnică!
  7. Unui om liber nu-i e ruşine să-şi exprime opiniile. Aşa crezi, aşa simţi, aşa ai ales pentru că aşa ai vrut şi aşa ţi-a plăcut. Alegerea ta e pe măsura personalităţii tale. De ce să fii de acord cu ceva ce nu-ţi place doar ca să fii pe placut cuiva?! Asta ar însemna să nu mai fii tu!
  8. Nimeni nu-i dator să cureţe după tine la propriu, sau la figurat, aşa că nu deschide o problemă dacă ştii că nu poţi să o rezolvi. O treabă pe jumătate făcută nu echivalează cu o treabă făcută, aşa cum n-ar trebui ca 4,5 să fie rotunjit la 5 ca să dea notă de trecere. Dacă Hitler s-ar fi sinucis numai pe jumătate?!
  9. ("Porunca veselă", dacă n-aveţi buna dispoziţie cu voi, nu citiţi!) Când vă e dor de nişte chipsuri, luaţi-vă o pungă de cereale. N-au niciun gust, ştiu, dar peste câtva timp, organismul nu vă va mai cere coji de cartofi stropiţi cu colchicină (bine, nici chiar aşa), şi îmbibaţi în ulei refolosit!
  10. Nu drege busuiocul! Mai bine laşi insulta să rămână insultă, înjurătura să rămână înjurătură, decât să agăţi flori de Kalashnikov!


     

By the way, aţi văzut ce frumos cânta luna aseară?

7 reacţii:

worsakeend spunea...

Interesante reguli :p

Stephen G. spunea...

Regula 9 e cea mai nedreapta si cea mai adevarata :)) Pentru mine chipsurile sunt ca tigarile pentru altii. Nu fac bine, dar efectiv ai nevoie de un pachet la nervi.

In fine, cred ca toate cele 10 "printipii" (invat la istorie, na :P) sunt foarte bune si ca sfaturi. Mai ales 3-ul m-a pus pe ganduri.

Death Whisperer spunea...

10 mi-a dat muult de gandit... Foarte frumos scris!

sunetul-mai-tare spunea...

@Stephen, stiu cum e...dar am descoperit acum cativa ani smecheria asta si nu mai am probleme:)) Urmeaza sa scap si de dependenta de ness si energizante...Ce viata grea!

@Dead Whisperer, ma bucur ca ti-a placut..si ca ti-a chinuit putin neuronii:))

kyky spunea...

cred ca ar trebui ca toata lumea sa aiba reguli ca ale tale. sunt total de acord cu toate. mai ales cu nr 1, dat fiind faptul ca fac parte din cea de-a doua categorie...
oricum...fiinte sociale sau nu, ne putem descurca si singuri, right?

Andra spunea...

De acord cu 1!!!
Chiar daca esti mult mai radicala decat mine:)) probabil pentru ca esti mai mica:)) [cu cateva zile] si ai inca entuziasmul incepatorului:))

sergiu spunea...

Salut

Am infintat un site menit sa imi ajut semenii dupa ce am constatat ca am lucruri in casa care nu mai imi folosesc dar ar fi benefice pentru altii.
Daca ai prin casa ceva ce nu iti mai trebuie sau ai nevoie de ceva poate gasesti aici http://doneaza.webgarden.ro/ .
Daca ai suflet mare vrei sa iti ajuti semeni si vrei sa ajuti acest fenomen sa i-a amploare ai putea pune linkul sitelui pe siteul tau iar linkul site-ului tau il voi pune pe al meu !
Nu uita Un gest mic pentru tine poate fi o raza de lumina pentru altii !

Daca vrei sa facem link exceange trimite-mi un e-mail dupa ce ai pus linkul de la site-ul meu pe site-ul tau sa fac si eu acelasi lucru !
As ramane dator daca ai putea sa faci un articol legat de acest site

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?