Random 9

sâmbătă, 4 iunie 2011

Vis împlinit : am fost la Phoenix. 

Vis împlinit stricat de sunetiști : am fost la Phoenix, unde niște sunetiști cretini și o acustică mai mult decât proastă nu m-au lăsat să aud clar piesele copilăriei mele. 

Vis împlinit stricat de sunetiști, dar împlinit : Phoenix sunt geniali în orice situație ! Cel puțin la „Fată verde”, la „Mica țiganiadă” și la „Umbra marelui URSS”, eram pe sub scaune. Am fredonat cu ei fiecare melodie, l-am  văzut pentru prima oară pe Moni Bordeianu ”în acțiune” și omul e un adevărat spectacol. Mai văzusem Phoenix în varianta „Baniciu la voce”, acum câțiva ani, dar n-am vrut să ratez o a doua șansă. Pe lângă Covaci și Țăndărică, cărora știam ce le poate pielea, Bogdan Bradu ar fi putut umple sala cu vocea lui fără niciun fel de stație de amplificare, iar Cristi Gram părea că-și dă sufletul pe loc, pentru noi. M-a intrigat faptul că mulți (și dintre cei care au avut bilet cu loc) au părăsit sala înainte să se termine, mi s-a părut o mare (și gogonată) lipsă de respect față de trupă. Eu n-am regretat nicio secundă. (că veni vorba de public, mesajul sălii s-a auzit destul de tare și clar – „Ciumacenco (vicele), te omor !”, deci ne-am dat seama că nu trupa era de vină, ci organizatorii)

Ciudățenie : Am ajuns icoană ! Un moșuleț se închina la mine pentru că știam versurile.  

Presupusă realizare : cred c-am răcit. Mă doare capul de-mi vine să mi-l dau jos de pe umeri. Vorba unui prieten – iarna poate roată lumea să răcească. E mai interesant când se întâmplă primăvara spre vară.

Nelămurire : Cum poate un fost șoarece devenit peste noapte hienă să ceară cașcaval la restaurant ? Cum aș putea eu să-l servesc după pofta inimii sale, fără să mă uit ciudat la el ?

Amuzament : nu-s simpatice puștoaicele care cad din picioare pentru că le-a întrebat „Prince Charming” cât e ceasul ?  Mie-mi aduc aminte de niște plodoaice de la bloc, care se jucau de-a… ămm… un desen animat cu „adolescente” exact când mă apucam eu de învățat pentru BAC. Desigur, și-au dat seama destul de repede că nu toată lumea bate din palme la teatru – unii mai dau și cu „huo !”

Debut : de sesiune. Eh, da` n-o mătrășesc eu și pe ea odată ?!...

5 reacţii:

Anonim spunea...

desen animat cu "adolescente"? Spune-mi ca erau Spioanele ca sa ma simt mai bine....sa'ti zic ca probabil eu eram aia care se juca la tine la bloc anul trecut si ca acum as da orice sa ma mai pot juca din nou.

Anca G. spunea...

ămm... erau vreo trei, îmbrăcate în verde, roșu și încă ceva din cap până-n picioare, atâta știu :)) Ți-e dor, ha?

Anonim spunea...

Da,da,da,erau Spioanele :D. Evident ca mi-e dor,yo tot timpul eram tipa blonda,pitzi si prostuta (De ce nu am fost si yo macar o data tipa roscata si desteapta? :((:(( ...prietenii de'atunci mi-au distrus copilaria :(( )

Stephen G. spunea...

E bine ca inca sa tin bine oamenii. Am vazut si eu niste clipuri live de calitate cu Bogdan Bradu la voce si am ramas impresionat. Cred ca decizia a fost destul de buna, tineretea face varsta, mai ales dupa ce l-am auzit si pe Baniciu cum presteaza in ultimii ani.

Au cantat instrumentalul Sarba-n Caruta/Ciocarlia? Ala mi se pare un moment de 5 stele - sa vezi un duel chitaresc intre Covaci si genialul Cristi Gram.

Anca G. spunea...

@Deea, noi îi imitam pe tipii din Scooby Doo și țin minte că mă ofticam cumplit că nu mă lăsau să fiu Velma (aveam o pasiune ascunsă pentru Shaggy :)). Mereu trebuia să fiu Daphne, care mi se părea o mare pițipoancă.

@Stephen, au cântat-o în deschidere. Genială, cu tot cu problemele de sunet. Fără ea ar fi fost concertul... șchiop.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?