Așa vrea

joi, 9 iunie 2011

Azi îmi place Roșu și Negru. De fapt, ăștia-mi plac mereu.
Sunt rare zilele când simt că dacă ridic pleoapele, mi se vor sparge ochii în bucăți de oglindă. Ieri a fost una din ele. Nu e sesiunea de vină, e angajamentul, cuvântul dat pe care vreau să mi-l țin. Eu așa aș fost obișnuită. Când vorbești, nu vorbești niciodată fără acoperire.
„Oamenii cedează la un moment dat și ceilalți se uită indiferenți la ceea ce se întâmplă”. Ar trebui să ne pese? Bunul-simț mă împinge să răspund fără să mă gândesc: da! Deși bunul-simț e un fel de OZN dacă stai bine să te gândești. Mutra pe care-o fac ai noștri companioni când te-aud vorbind de așa ceva echivalează cu mutra pe care-ar face-o locuitorii unui sat de munte, uitat de timp, dacă s-ar trezi într-un supermarket. De-aia îmi plac mie OZN-urile. Mie-mi plac lucrurile ieșite din comun.
Un prieten mi-a zis odată că sunt mai simpatică atunci când sunt obosită. Pentru că mi-e prea greu să arunc cu săbii? Probabil. Din păcate pentru alții, la mine oboseala nu ține mult. La mine nu ține mult nici cafeaua.
La mine nu ține mult nici răbdarea. Ăsta e defectul meu major (printre celelalte defecte majore... ). Ar fi trebuit să mă învețe cineva cum e cu răbdarea. You know, e o secvență (mai multe) în Kill Bill, când Uma învață să se lupte cu sabia de la chinezoiul cu mustăți lungi și albe, proces care se întinde pe mult-mult timp. Asta e răbdare.
Am început să mă plictisesc din ce în ce mai des. Probabil îmbătrânesc. Ce chestie. Îmi plac copilăriile, dar nu-mi place să se exagereze. Râd și mă bucur de râs, dar de multe ori râsul meu înseamnă „mai termină odată, că deja ai făcut circ și m-ai băgat și pe mine ca dresoare de elefanți fără voie!”. Ce e mult strică, dar câteodată nu poți să tragi o manetă de alarmă sau să apeși un buton de stop ca să înceteze circul.
Mă uit la ce scriu și-mi e din ce în ce mai clar. Odată, mă bucuram de zilele în care râsul dura de dimineață până seara. Vine o vârstă la care nu-ți mai stă bine să faci circ. Vine o vârstă... vine o vârstă?! Așa vrea lumea. Să vină o vârstă.

4 reacţii:

BuburuzaBia spunea...

Salut, ai o leapşă de la mine ;) http://buburuzabia.blogspot.com/2011/06/leapsa.html (să scrii 10 lucruri care îţi plac).Abia aştept să văd ! :)

pikchiu spunea...

nu-i mai canta in struna varstei, ca nenorocita vine si nechemata... :)

Florin spunea...

arunci cu săbii? oau. ești o mică Xena. oricum, ce vrusei să-ți spui? a, da.

lasă vârsta să vină. oricum, „vreme trece, vreme vine” etc. etc. parcă și cu dacă se dădeau în leagăn. parcă eram mici, dacă nu eram mari.

nu? succes la examene!

iuliana spunea...

nu vine nicio varsta! razi cat vrei, cat simti, cat poti! pentru ca trebuie sa radem! si noi vom rade atata cat putem! cat despre rabdare... a disparut si de pe plaiurile mele... nu suport sa astept lumea... of. dar noi suntem copii si vom fi mereu copii!:D:D:D

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?