Zei. AC/DC Live at River Plate.

marți, 24 mai 2011

Am început demult să cred că cred în Bob. Bob stă undeva, la etaj. Are părul lung, seamănă cu Jim Morrison și cântă la chitară în timpul liber (care se întâmplă să îi ocupe o mare parte din zi). Știe toate limbile pământului. Nu prea mănâncă el de felul lui, doar seara, înainte de culcare, bea câte-o cană de cafea, ca să poată să adoarmă. Bob e un curios și un iscoditor. Trebuie să știe tot ce se întâmplă, cu cine și unde se întâmplă. Îi plac animalele – ține pe lângă casă un trăsnet, nu în lesă, ca să nu-i îngrădească libertatea. L-a botezat Tir. Tir își face de cap prin lume, dar revine întotdeauna înainte să se culce Bob, ca să-i spună ce-a văzut, pe cine-a trăsnit și pe cine-a speriat. Bob e zeul meu suprem. Îmi place să cred că-l cred, pentru că dacă nu l-aș crede, aș fi o scorpie, așa cum sunt, de fapt (pentru că nu-l cred). Am scris o frază de numa-numa. Nu e filosofie, e doar o frază. Încetați să mai căutați filosofia în fiecare cuvânt!

După ce grecul i-a dat cu piciorul lui Zeus, după ce romanul a renunțat să-i mai plătească lui Jupiter taxele și impozitele, după ce dacul l-a uitat pe Gebeleizis în crâșma de la Sarmizegetusa, pe tronul electric, rămas dintr-o dată vid, au urcat alți zei. O ceată-ntreagă, chiar. Un „comitet” de zei supremi, care și-au împărțit între ei funcțiile înaintașilor lor. Fulgerul le-a revenit lor: foști „pământeni sub acoperire”, unul camuflat în școlar, cu uniformă, șosete albe, cravată și șapcă. Altul, tras din aceeași mamă, permanent cu pletele peste ochi. Un al treilea cărunt, cu nume de stâncă dar cu inima vie. Încă unul, care sfarmă pământul în bucăți lovindu-l doar cu două bețe. Și în fruntea lor, urmași ai altor zei, stau cei mai puternici umeri – ascunși de-o bască, dezvăluiți de-o voce care ucide.

AC/DC au lansat pe 10 mai DVD-ul Live at River Plate. Filmat în Argentina, cu vreo 32 de camere, în format HD, așa cum anunță majoritatea site-urilor (puțin îmi pasă!), materialul vine după turneul mondial demarat după lansarea celui de-al 16-lea album de studio, Black Ice (care-a ajuns în România prin 2008, aducând piese ca „Rock 'n' Roll Train", „Big Jack" sau „Anything Goes”). Premiera a avut loc la Londra, în prezența membrilor trupei și conține pe lângă cele 19 piese înregistrate live și două bonusuri:  „The Fan, The Roadie, The Guitar Tech & The Meat” – adică interviuri luate cântăcioșilor (pe care i-am făcut zei mai devreme), fanilor, stuff-ului, și  „AC/DC Tour Animation” – adică desenul animat cu care se deschide „reprezentați”, ăla cu Angus în chip de Aghiuță și Brian (fără coadă, spre deosebire de colegă-su), care își fac de cap într-un tren.
Abia ce-am pus mâna pe el. Ieri. Nu întrebați de unde, că n-aș putea să vă răspund (din motive obiective). E un fel de mică comoară pe care-aș ține-o sub lacăt.

AC/DC or să rămână mereu la fel – trăsnete, clopote, Angus țopăind ca la cinșpe ani cu minunea aia de chitară în brațe, Brian vibrând din fiecare notă, zguduind pământul cu o forță aproape supranaturală, cu o păcere neomenească de a cânta.
Asta înseamnă viață și dragostea pentru ea. Asta e forma prin care ei au depășit limitele umanului.

AC/DC Live at River Plate. Enjoy:

01. Rock N Roll Train
 02. Hell Ain't A Bad Place To Be
 03. Back In Black
 04. Big Jack
 05. Dirty Deeds Done Dirt Cheap
 06. Shot Down In Flames
 07. Thunderstruck
 08. Black Ice
 09. The Jack
 10. Hells Bells
 11. Shoot To Thrill
 12. War Machine
 13. Dog Eat Dog
 14. You Shook Me All Night Long
 15. T.N.T.
 16. Whole Lotta Rosie
 17. Let There Be Rock
 18. Highway To Hell
 19. For Those About To Rock (We Salute You)


4 reacţii:

Stephen G. spunea...

Reteta succesului unui concert-dvd bun este sa canti in America Sud/Centrala. Toate trupele mari s-au prins de asta. Maiden, Megadeth, Metallica...acum si AC/DC.
Publicul este intotdeauna genial, zgomotos si dedicat. Parerea mea ca la genul asta de dvd, 3/4 e facut de spectatori - trupa face restul, din pasiune si inertie aproape, doar sunt impinsi de la spate de mii de oameni.

In fine, sunt doar vreo doua chestii care nu-mi plac la dvd-ul asta - prea multe piese de pe Black Ice, care mie mi se pare slab si generic. Puteau sa puna si alte minunatii mai vechi in schimbul lor. Si ma enerveaza cultul asta al personalitatii cu Angus. El apare pe coverul albumelor, pe coperta dvd-ului, de parca restul trupei nu exista si el canta singur.

In rest, ce sa zic, draguta atmosfera. AC/DC sunt o trupa cool, un pic overrated but hey, they rock!

Anca G. spunea...

@Stephen, da, se pare că există o chimie specială între trupele maaari și partea asta de lume. I'm kinda jealous... Cât despre Angus, cred că s-au prins „băieții” că are priză la public (doar i-au făcut și statuie...)

Florin spunea...

ei. m-ai făcut chiar curios. trebuie să văd tot filmul ăla. cândva:)). ei. seară plăcută!
vorbim!

Ionut R. spunea...

sunt curios cat a costat biletul fanului din ultimul rand, din cea mai indepartata parte a stadionului. si sunt curios cat au stat la rand fanii pe care ii vezi in primele randuri. :p

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?