Oboseala

joi, 5 mai 2011

M-am gândit de multe ori. Ştii ce cred eu? Cred că nu devii neapărat mai înţelept odată cu vârsta, ci pur şi simplu, oboseşti. Îmi dau seama de asta doar dacă mă uit în jur şi ascult ce spun bătrânii. Sau şi mai bine, dacă stau şi îmi aduc aminte cum erau ei altădată şi cum au ajuns. E drept, înţelepciunea vine direct proporţional cu inteligenţa şi cu deschiderea la nou și la altceva. Dar pe lângă asa, e imposibil să nu vezi oboseala.
Pe brațele unora se văd tatuajele din tinerețe. Pe alții încă îi mai doare spatel de când au căzut de pe motocicletă, dar s-ar aventura din nou „călare pe motoare” ori de câte ori ar avea ocazia, dacă n-ar fi prea obosiți. Unele încă mai au reflexul de a da din cap pe muzică, deși nu atât de zbuciumat ca la șaișpe ani. Alții jelesc orele de tenis de câmp cu prietenii, drumurile lungi cu mașina pe care le făceau fără să adoarmă, zilele de vară când își cărau cortul în spate pe munte și cu chiu cu vai se înduplecau să-l instaleze când se însera, și nopțile când strângeau mâna celui drag și rămâneau cu ochii deschiși spre cer. Ar mai face-o de o mie de ori. Chestia e că.. au obosit.
Nu vreau să obosesc. Mi s-a zis Red Bull într-un timp. Nu vreau să rămân doar cu dorul, cu vorbele și cu reflexele. E absurd, știi. Niciun Gerovital din lume, oricât de puricat ar fi el de Ana Aslan nu te poate face să scapi de oboseală.
Era un timp când îmi doream să mor tânără, ca să nu ajung bătrână și ramolită, cum ziceam eu pe atunci. Acum nu mai vreau. Heh, se pare că totuși a venit și un pic de înțelepciune cu vârsta. Mă încălzesc cu gândul că există oameni care fentează oboseala aia – cei care-și lasă oasele să se odihnească, și sufletul să umble în continuare pe munte. Și se întâmplă chiar ca și oasele lor să o ia din loc și să urmeze sufletul pe coclauri. Nu-i exclus deloc... chiar deloc... Acum nu mai vreau să mor tânără.
E mai. Dimineață a fost frumos. Cică dacă port o șosetă pe dos, se întoarce vremea. De ce-aș face asta? N-am eu destulă putere să înving niște nori?! Am..
E plăcut să adormi fără gânduri. Gândurile continuă uneori în vis. Când îți golești mintea înainte să adormi, cred că Bob dă cu banul – Frate, ce dracu s-o pun pe-asta să viseze? Dacă aș fi normală, aș răspunde nimic. Măcar o dată. E curios. Ceașca se uită la mine. Eu mă uit la ea și mă gândesc. Odată, mă uitam la telefon. Apăsam tasta roșie când intra screensaver-ul, ca să văd ceasul. Așteptam. M-am obișnuit atunci să aștept. Poate încă mai am reflexe. Da, de fapt, încă mai am reflexe – am să-i consum bateria degeaba, așa...

7 reacţii:

all of the light spunea...

foarte frumos post . :]

Ionut spunea...

vrei sa nu obosesti?
vrei sa nu imbatranesti la fel de repede ca ceilalti?
vrei ca la 50 de ani sa faci aceleasi lucruri ca la 16?
exista o singura solutie si aceasta nu este un medicament.
daca vrei sa ramai la fel de tanar/a tot restul vietii tot ce trebuie sa faci este sa nu te opresti. din ce? din orice. nu te opri din orice ai face.
mananca, respira, alearga, gafaie, razi, plangi, urca, coboara, opreste-te, urca din nou, joaca-te, citeste, asculta, vorbeste, traieste.
asta e reteta mea si deocamdata functioneaza foarte bine. incercati si voi!

iuliana spunea...

frateeeee, la mine o sa fie asa de bine, ca io m-am nascut obosita:))) glumesc.
eu nu cred ca tu o sa obosesti, nu pari genul. nu esti genul. o sa fii tanara si plina de energie cat vei trai! si o sa tot traiesti! muuult si bine! plina de energie.

RaluStef spunea...

I Dream.. I Dream.. I Want.. A Magic Land Where We'll Never Grow Old ^_^

Anca G. spunea...

@ Mia, mersi frumos!
@ Ionuţ, cât pe ce să zic că eşti spam. În concluzie, ai dreptate.

Anca G. spunea...

@bobo, măcar tu să te bucuri un pic. Glumesc. Păi sper ca în cazul meu să fie cum zici tu. De fapt, sper să nu obosească nimeni niciodată, dar asta e deja ficţiune:)

Stephen G. spunea...

Pana ajungem noi sa imbatranim si sa obosim cu totii poate descopera astia vreo pilula-minune si ramanem vesnic tineri.Cum ar fi?

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?