Corespunderi

marți, 19 aprilie 2011

E foarte greu să antrenezi oamenii într-o acțiune de natură culturală, asta se știe. De fapt, e greu indiferent de natura acțiunii, mai puțin una care se sfârșește printr-o recompensă sau o pedeapsă. De cele mai multe ori, te lovești de un „vin! Cum să nu vin?!”, urmat de „mi-a murit puricele de baltă, mă duc la înmormântare…”. Poate e de vină exemplul care vine de sus, unde toată lumea stă excelent la capitolul „declarații” – Băse promitea acum câțiva ani că se va întâlni cu „alegătorii” lui în fiecare lună, în nu-știu-ce-piață, ca să le asculte ofurile, Bocșor tot amenință cu ieșirea din criză, și câte și mai câte. Da, poate, pentru că „peștele, de la cap se împute!”. Sau poate e de vină lipsa de inițiativă de jos – cum ar putea să crească ceva ce nici măcar nu există?!
Cu sau fără supoziții sau explicații, în sfârșit pot să anunț debutul Cenaclului literar Corespunderi, din cadrul Facultății de Litere, UGAL. Minunea s-a întâmplat zilele astea, ocazie cu care s-a lansat și un blog dedicat Cenaclului, care poate fi vizitat aici. (și o să intre și la lista mea de bloguri, pentru că merită)
       
       
      Mulțumim domnului profesor Cătălin Enică, care a acceptat să ne îndrume în această acțiune, și celor care au participat, și invităm pe oricine scrie, vrea să scrie, sau vrea să vadă cum se scrie să ia parte la ședințele săptămânale (sau aproape săptămânale).

      Calendarul, textele și cronicile pot fi citite pe:
      www.corespunderi-ugal.blogspot.com

8 reacţii:

Unknown spunea...

Felicitari!

As veni si eu dar Galatiul e prea departe. Nu veniti la Bucuresti? :-p

Stephen G. spunea...

Subscriu pentru venitul la Bucuresti :)

Anca G. spunea...

@Claudiu, Stephen, hehe.. ce mișto ar fi dacă am putea să ne ”extindem”...

kyky spunea...

sa inteleg ca aveam dreptate cand ziceam ca ar trebui sa impartasesti si altora ceea ce scrii. nu ai vrut sa vii la cenaclul meu insa tot ai ajuns la unul:))... destin poate?

PS: si eu sunt de acord cu baietii. te astept si eu in bucuresti

Anca G. spunea...

@Kyky, ce să zic, tanti.. ironia sorții:))

Docica spunea...

si eu voiam sa zic acelasi lucru: nu ai vrut sa vii la Noduri si semne :P Oricum sa stii ca si eu am incercat sa fac un cenaclu in Universitate. A trait putin. De ce? pentru ca acolo e nevoie de un profesor care sa permita accesul intr-o sala si sa "conduca" cenaclul, iar proful nu are mereu timp. Apoi o problema si mai mare e ca 99% din studentii la litere nu vin la cenaclu...nu le place? nu scriu? nu sunt atrasi? nu au timp? habar nu am care e motivul. dar stiu ca nu vin decat ff putini si dupa un timp nu mai vine nimeni. si mai e o hiba: in general cenaclurile din cadrul facultatilor de litere au prostul obicei sa fie didacticiste, teoretizate prea tare si uneori false/snoabe. din ce am citit pe pagina recomandata, sincer mi s-a parut slab. SLAB. macar incearca sa vii intr-o vineri la Viata Libera macar pt a avea termen de comparatie.

Anca G. spunea...

@docica, dacă peste piedica sălii și profesorului putem spune că am trecut, cu ăia 99% studenți la litere care NU VOR să vină, încă ne luptăm...

Anonim spunea...

@Anca G.
Nasoală faza cu 99%, am observat-o și eu... Știți litere degeaba, copii...

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?