Leapșa

marți, 1 februarie 2011

Leapșa de la Andra, foarte frumoasă, cum – de altfel- trimite ea de obicei. E vorba despre ce semnificație au diferite noțiuni pentru noi. Astea-s regulile (cu copy-paste, din motive dă lene, frate..):

1. Se pune o intrebare simpla, de genul : ce e recele? ce e caldul?

2. Raspunsul nu trebuie sa fie unul logic neaparat, se poate tenta paradoxul.

3. In final se pune o intrebare continand un element din Raspuns, evitand circularitatea. Fiecare va raspunde la intrebarea precedentului si va pune la randul lui o intrebare.

Așadar:

Ce e vidul?

  • Sentimentul că puteai să faci ceva, dar n-ai făcut, fie pentru că te-ai gândit prea mult la consecințe, la ce se va întâmpla după, la cum vei fi privit după, la cum te vei privi tu însuți după, fie pentru că n-ai avut curajul necesar să te detașezi de bravura verbală și să te zbați să transpui în practică tot ce gândești. E "golul" care putea fi "plinul"

Ce e curajul?

  • E nebunia de moment care te-mpinge să treci strada și să te abați din drum, cu riscul de a întârzia la o ședință, doar pentru că ți s-a părut că-i vezi umbra pe partea cealaltă a străzii.

Ce e umbra?

  • E Mărețul, la picioarele căruia nu se poate naște un alt măreț.

    Ce sunt picioarele?

    • Sunt sprijinul cu care fugi de tot ce te-a rănit, cu o forță așa de mare, că ai putea spulbera oxigenul pe o rază de kilometri întregi împrejurul tău.

    Ce e oxigenul?

    • E muzică, e amețeală dulce și rece care-ți curăță gândul după săptămâni de nesomn. E lemnul creionului în care îți sprijini obrajii, și care te zgârie și te trimite din nou în mijlocul luptei.

    Ce e rece?

    • E un nebun care aleargă și simte viața prin toți porii, dar sângele lui e atât de cald, că poate încălzi pietrele siberiene

    Ce e sângele?

    • E ritm, e dans, e mișcare dezorganizată, verde, dirijată de corzi și bătăi de tobe, sunt pași prin praf, peste iarba uscată de lângă focul bacantelor, e ofrandă lui Dionysos, miel și stih.

    Ce e praful?

    • Noi, când ne refuzăm viața.

3 reacţii:

T. spunea...

aia cu umbra imi place:X

Anca G. spunea...

@Theo, e un fel de..reinterpretare a unui citat celebru, pare-mi-se al lui Brâncuși

Andra spunea...

merciii anca!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?