Când deraiază un om

miercuri, 16 februarie 2011

Iar am să torn acid sulfuric peste pseudo-personalităţile unora prin frazele astea, şi nu e bine. Am încercat să mă dezvăţ de obiceiul acesta, dar cred că el stă scris în fişa postului meu, alături de obligaţia de a bea cafea cu tonele în fiecare zi. Mi se pare, totuşi, că e scris în toate fişele din lume, ale tuturor. Când vor să fie poetici, când vor să se dea mari cu hiper-inteligenţa lor (that`s funny, Office 2010 îmi sugera varianta piper-inteligenţa) ivită din faşă, preadolescenţii scriu texte care se-nvârt în jurul aceleiaşi idei, oricare o fi aia, pline de "de ce"-uri. Se fac că-s sensibili peste măsură, aşa cum au văzut ei prin filmele despre amurguri că se poartă, şi le place să-ţi bage pe gât fraze cu întrebări – cred ei – filosofice. Pace. Toţi am fost copii. Unii mai sunt şi acum, ceea ce nu e neapărat rău, doar… nepotrivit.

Acum câţiva ani circula pe Internet un textuleţ a cărui idee principală suna cam aşa "eu vreau să cresc mic". O fi asta dorinţa unora, n-am ce zice. Eu n-am zis niciodată vreo chestie de gen, tocmai pentru că eu n-am acolo, în curtea din spate, nimic atât de frumos la care aş vrea să mă întorc. N-a fost tocmai rău, dar, nu-mi e dor de nimic, şi o întoarcere, fie ea cât de SF, ar fi o corvoadă pentru mine. Numai gândul c-aş depinde iar nu de unul, ci de o mulţime de oameni, fiecare cu funcţia lui în familie, mă îngrozeşte. Nu la asta voiam s-ajung.
Ce se-ntâmplă când deraiază un tren? Cheamă ăştia mecanicul? Naşul? FBI-ul, ca prin filmele alea şmechere de la Hollywood în care e musai să se pornească cel puţin o anchetă pentru fiecare fir de păr clintit de pe capul unei blonde? Ar fi fain. Ce se-ntâmplă când deraiază un om? FBI-ul are treabă.

Februarie ne umple magazinele de inimi de toate felurile şi de toate culorile. Tâmpe, pufoase, din ciocolată de-aia dulce şi greţoasă. Aţi observat că ăştia au început să pună din ce în ce mai multe prostii în ciocolată? Ca şi cum cazanul în care amestecă crema ar fi un fel de coş de gunoi, în care oricine îşi permite să arunce orice. Hai, că până acum câţiva ani, se încadrau încă în limitele bunului simţ. Aveam ciocolată cu rom, alune, scorţişoară, eternul lapte, portocale, până şi aia cu mentă era ok. Dar ciocolată cu ardei iute? A încercat-o cineva? Mi-e frică să văd aşa-numita evoluţie a ciocolatei peste câţiva ani, o tabletă cu cremă de … tanga sau de facebook!, că tot se poartă, ar fi peste puterea mea de înţelegere.
Ce se-ntâmplă când deraiază un om? FBI-ul joacă Cityville? Bravo lor. Eu nici acum nu m-am prins cum şi mai ales de ce se joacă. Cityville şi matematice sunt în acelaşi colţ etichetat cu "pentru genii" din mintea mea.
Poate-am să vă spun eu ce se-ntâmplă.. şi cu ocazia asta, poate-am să văd şi ce face, într-adevăr FBI-ul, asta, dacă face ceva…

Later Edit: se pare că, la origine, ciocolata chiar făcea parte dintr-un amestec care conţinea printre altele şi ardei iute, deci nu e chiar aşa o mare ciudăţenie să mănânci ciocolată cu ardei. Dovada e aici.  Mersi pentru pont, Docica!

10 reacţii:

Docica spunea...

de data asta tin sa te contrazic cu deraierea. de fapt nu e o deraiere, ci o intoarcere. cand s-a "descoperit" ciocolata, ea nu reprezenta un desert, ci o "mirodenie". mai exact, ciocolata se utiliza pe post de condiment impreuna cu ardeiul, la masa propriu-zisa, nu la desert. cum e mai gustoasa dulce, a ramas in traditie sa fie savurata asa. dar ea a pornit in combinatie cu ardei, nu cu zahar.
In legatura cu CityVille, eu primesc 1000 de cereri, dar pana acum nu am avut chef sa joc. Momentan joc doar Milllionaire City si Happy Hospital. Nu vreau Farmville! Dar m-ai facut curioasa si o sa incerc CityVille. O sa-ti spun cum e. Apropo, pe facebook sunt aici: http://www.facebook.com/docica

Anca G. spunea...

@Docica, habar n-aveam de treaba asta, dar mă bucur că am aflat acum. Cât despre jocurile pe faceshit, în comparaţie cu mine, ştii chiar foarte multe:)) (eu nu joc..nimic:)))

Liz spunea...

cand deraiaza un om, lumea face instant un pas in spate, se lasa linistea propice barfelor soptite si se analizeaza de catre altii pentru care n-are nici o importanta de fapt, cat timp ii ia sa isi gaseasca iar directia... Daca e repede din nou pe sine se trage o concluzie usoara, a fost un accident... gen. Daca dureaza mult si-i grea restabilirea se va vorbi mult timp soptit despre eveniment in sine. Nimic din toate astea nu ajuta omul, sinele sau doar situatia. Atat.

Anca G. spunea...

@Liz, exact. E ca un spectacol. Amar..pentru că evenimentele/accidentele se pot întâmpla oricărui spectator. Numai că nu conştientizează mereu chestia asta.

worsakeend spunea...

Ce-mi place verva ta,asa revoltata..Ioana d'Arc a blogosferei :P

Anca G. spunea...

@worsak, mie-mi plac comparaţiile tale:)) mă şi văd cu o sabie-n mână, în locul lui Leelee Sobiescki, sfâşiind pixeli:))

iuliana spunea...

si eu stiam de ciocolata cu ardei iute... ghici de unde??? dintr-un film:))) foarte dragut, ca doar e cu superbul Johnny Depp... si ba, nu e greu sa joci Cityville... eu vreau sa fim vecine, da' tu nu si nu... lasa...

Anca G. spunea...

@bobo, ce să fac dacă sunt ”pe lângă” mai tot ce are legătură cu feisşitul:)) cât despre Depp, cunoaştem;))

Flash spunea...

Cityville e plictisitor. Am jucat si eu vreo saptamana si e aiurea... Adica, doar e joc in browser, cat de misto poate fi? Exceptie facand " the-west " singurul joc in browser mai fun decat restul... Cat despre ciocolata, momentan nu am voie :( dar mi-ar place sa incerc cu ardei iute.. Adica.. cat de rea poate fi? Si despre februarie, niciodata nu mi-a placut luna asta... e ultima luna de iarna, se topeste zapada... Pff, urat :)

Andra spunea...

am gustat cioco cu ardei...e geniala cu o cafea neagra, fara zahar. Si te tine treaza. de altfel, cica in popor, cand era a naibii de greu sa gasesti o cafea cat de cat buna, ardeiul iute era printre primele metode pentru a te tine treaz. Dupa a venit si lamaia. Astea ca alternative la cafea si ceai negru. it works.... for about half an hour:))

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?