Egoism

vineri, 9 iulie 2010

Printre orele de stat la coadă pentru acte, după care te alegi cu nişte minunate dureri de spate şi de picioare, printre miliardele de nervi pe care ţi-i faci pentru câte-o bucată de hârtie sau pentru câte-o ştampilă (pusă atât de bine încât nici nu se vede), mai ai timp zilele astea să afli veşti. In general e bine când afli veşti, nu ? Eşti mai..informat…adică..ştii ce să spui când alţii vorbesc despre…o chestie şi simţi nevoia să intervi şi tu şi..mă rog, nu pici de prost. Am început iar să aberez. Chestia e că veştile, informaţiile, cunoştinţele de tot felul, peste care dai în fiecare zi şi pe care – vrei, nu vrei – le înregistrezi, au şi ele scopul lor…informativ. Bine-ar fi să aibă toate scopul ăsta !

Există, deci (fac tratat de filozofie ?) veşti cu scop pur informativ. De exemplu, nu cred c-a murit nimeni de bucurie când a aflat că suprafaţa cercului e ∏R2 sau că România are o suprafaţă de 238 391 km²…mă rog, poate doar nenii care-au luptat pentru Unire, şi pe ăia chiar îi înţeleg.

Celaltă categorie de veşti e aia care te zdruncină psihic. Si recunoşti o veste dinasta în felul următor : dacă cineva îţi scrie o drăgălalşă de-asta de noutate, începi să legi cumva chestiile care la prima vedere nu se leagă de lucrurile obişnuite, după modelul  - « Ştii c-a plecat X ? –La plimbare, bine, mă văd cu el când se întoarce. – Nu, a plecat de tot », şi de-aici s-a rupt firul. Dacă eşti la telefon, lucrurile decurg şi mai frumos – « Ştii c-a plecat X ?..Mai eşti ?... » Şi răspunsul e nu, nu mai eşti. Eşti într-adevăr egoist când reacţionezi aşa, pentru că «nu mai eşti », şi nu poţi să te aduni, deşi ştii că X a ales ce era mai bine pentru el în momentul ăla.

Poate tocmai forma asta de egoism ne face oameni. 

12 reacţii:

worsakeend spunea...

Pana la urma unde te-ai inscris?

Anca G. spunea...

@worsak, luni ma inscriu:) in galati, la litere:)

dani spunea...

sunetule.... >:D<

deci.
s-a terminat copilaria, si unii vor sa-si lase trecutul in urma. Tot ce facem noi acuma e pentru a uita tot, si a incepe de la 0 , caci copilaria nu ne mai caracterizeaza (nu pe toti:D).
Da, e incredibil de aiurea sa te trezesti singura in locul pe care-l cunosti.Dar nu avem ce face, ne conformam. E unul din marii pasi ai maturizarii, invatam sa fim autosuficienti si fara suflet.

Anca G. spunea...

@dani, yep..ai dreptate:) eu insami am facut un gest asemanator..am renuntat la tot ce am trait o buna bucata de timp, am devenit altcineva, desi nu stiu cat mi-a reusit "manevra". Eu evit..si acum..raportarea la copilarie. Asta e reteta, trebuie sa invatam sa fim "autosuficienti si fara suflet".

Tommy \m/ spunea...

Doaaaamneeeee,in viata mea nu am asteptat la o coada , in caldura ,6 ore!!!pentru ce ? Pentru 3 hartii semnate? ziceai ca aia abia invatasera sa scrie...8-| la un moment dat se plictisisera si vroiau sa plece sa ne lase cu ochii in soare ~X(... Traim in RRomanica :-< ... cand le-am zis ca au avut o proasta organizare au mai sarit si de cur in sus X( :((

Zâna spunea...

la ce facultate mi se duci sunete?
Sa fii si doar un pic egoist uneori ,ajungi sa fii foarte criticat,de persoane ce nici macar nu au vreun drept!

Anca G. spunea...

@Zana, la litere:) Dunarea de Jos, Galati, specializarea romana-franceza plus modulul de engleza:))

Unknown spunea...

Buna NU ESTE SPAM!
doresti sa ai mai multi vizitatori pe blogul tau? Noi iti asiguram minim 500 de vizitatori GRATUIT! nu trebuie sa faci nimic, decat sa tii un link in browser-ul tau. Da te rog add la id-ul emil_mihai92@yahoo.com sau fa-ti direct cont pe www.trafic.romanisme.info

Repet:: NU E SPAM! Poti sterge comentariul!

Anonim spunea...

Imi cer scuze ca intervin in felul acesta in discutie, insa am tinut sa-mi arat recinostinta fata de proprietara acestui blog ( banuiesc ca nu e o formula prea potrivita de adresare, proprietara, insa, nici n-am avut alta la indemana ) pentru comentariul lasat solitar sa asculte murmurul poemului meu! Iti multumesc frumos! Numai bine!

P.S.: Ma bucur ca ti-a placut si ca, de asemenea, ti-a amintit de piesa marelui artist, Mircea Baniciu!

Anonim spunea...

Stiu ca as fi putut la fel de bine sa-ti aduc multumirile chiar pe blog, insa la fel de bine stiu ca ai ajuns dintr-o nimereala sa citesti blogul, existand probabilitatea sa nu o mai faci vreodata, asa ca nu am vrut sa raman dator!

P.S.: Poti sterge mesajele dupa ce le vei citi, chiar te rog, fiindca nu au legatura cu postarea ta! Merci!

Anca G. spunea...

@anonim, si eu iti multumesc pentru vizita:) Anyway, de ce sa le sterg? Sunetul-mai-tare e un blog liber, vorbim orice, oricat, oriunde. Daca mai scrii, da un link, sa stim si noi;))

Baldo spunea...

:p credeam ca o sa-mi sara lumea in cap pe aici si am preferat sa raman marele anonim ( fara sa fac referire la blaga ;) ), insa observ ca sunteti sau mai bine zis, esti, o persoana de treaba! numai bine!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?