Sa ingrasam porcul

marți, 2 iunie 2009


Ştiţi miturile alea urbane conform cărora, profesorul n-are niciodată stilou, pictorul, vopsele, scriitorul, hârtie? Mno, uite că-s adevărate...pe deasupra, mai adaug eu una: bloggerul n-are net! Da, zilele astea am luat o mică pauză, din lipsă de net...
      M-am convins că rândurile pe care aveam de gând să le scriu nu îmi puteau aduce nimic bun. Ba mai mult, din cauza lor, puteam să sfârşesc penalizată..într-un fel sau altul. Aşa că am recurs la o alegorie, pe care sper că cei vizaţi o vor pricepe, dacă au un gram de grăunţă cenuşie în cutia craniană.
       Se spune că Georgică avea un porc, pe nume...Ţuţi...cu care se gândea să participe la un concurs de frumuseţe pentru porcine. Din păcate pentru el, concurenţa era aprigă, căci porcul Georgetei, Şuşi, ocupa de ani de zile locul întâi. Şi pe bună dreptate, căci Georgeta se îngrijea în fiecare zi ca Şuşi să aibă tot ce este de trebuinţă unui porc cu „pigigri”. Aşa că Georgel se resemnă cu gândul că juriul nu îi va da note mari lui Ţuţi, atâta timp cât Şuşi va fii prin preajmă. Cele mai periculoase categorii erau proba de greutate, proba de aptitudini porcine şi proba de grohăit. Ca un băiat realist ce era, Georgică şi-a dat seama că Ţuţi nu putea face faţă la niciuna din probe. So, ce rămânea de făcut? Georgică alese să stea picior peste picior şi să se uite la nişte DVDuri.
         Dar, într-o zi, Georgică fu vizitat în somn de Zâna Porcinica (cu accent pe penultima silabă), care îi spuse, mai pe faţă, mai pe ocoliş, că nu e nevoie ca Ţuţi să fie as la toate probele ca să treacă pe locul întâi. Georgică avu o revelaţie: dacă s-ar fi milogit pe la nenii din juriu?! În fond, nu făcea nimic rău... Ţuţi ar fi trecut pe primul lor, el ar fi dobândit faimă şi bani, iar Georgeta şi Şuşi ar fi vârât capul în pământ de ruşine ca struţul...
        Zis şi făcut. Georgică se împrumută pe la bănci, la rude, şi cu banii obţinuţi cumpără trei cartoane de Malboro, câte unul pentru fiecare membru al juriului.
       În ziua concursului, Georeta rămase mută... Un porc slăbănog câştigase proba de greutate! Acelaşi porc slăbănog dovedise că nu poate alerga, dar câştigase proba de aptitudini. Unde mai pui că tot el, răguşit fiind,
      Atunci Georgeta se enerva amarnic – „Cianura, Gerogrica! Nu ti-e rusine sa te prezinti cu un porc intr-un hal fara de hal si sa mai si castigi?”

2 reacţii:

worsakeend spunea...

mie imi plac porcusorii,de ce ii pui in ipostaze asa jenante..au si ei onoarea lor :P

sunetul-mai-tare spunea...

:)) se pare ca porcusorul are aceesi soarta ca si lupul, despre care se spune ca e intotdeauna rau, ca vulpea sireata si ca celelalte animale din fabule:)) imi trebuia un cobai si cum el e intotdeauna dispus sa ajute...:))

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?