Te va găsi!

duminică, 8 noiembrie 2009

Sub scara blocului tremură arici uzi cu gheare şi voci de falsetto.

Mă enervezi cu nesimţirea ta. Mă enervează nonşalanţa ta. Mă enervează nelegiuirile pe care le spui. Priveai Uriaşul de parc-ar fi fost un purice. Nu te sperii de labele care te strivesc-încet încet. Nici de suierul vântului care trece prin coastele lui ascuţite şi prin coama de păr lung şi încâlcit de vreme şi de praf. Combinatul siderurgic. Era plin de păianjeni şi de lilieci în spânzurători. Şi flori ude şi veştede cu panglici gri şi coroniţe de ţigănci înfrumuseţându-le caliciul. Şi mergea greoi şi mort spre tine, nimicule! Şi tu stăteai în faţa lui, cu trupul drept, nemişcat, şi capul întors sfidător spre dreapta. Mai că-ţi venea să-l scuipi în faţă. S-a oprit şi el, marele. Te-a privit şi ochii lui au trecut prin tine. Ţi-a ghicit imediat regnul – nesimţit. Ţi-a dat un brânci cu degetul mic de la picior şi tu ai căzut ca un gândac şi te-ai izbit de pământ şi te-ai adâncit în el până te-ai înfipt în stânci.

Şi-atunci ai ridicat capul vânăt şi te-ai uitat la el. Te privea fix în faţă. Aştepta verdictul – e, sau nu e?!

Şi-atunci te-ai îngrozit! Ai văzut prin genele strivite costumul de astronaut al dihorului cumpărat la ofertă din supermarket. Durerea cărnii tale l-au făcut întins înspre cer cale de zece metri, aşa ţi-era de mare! Nu păcălise, însă, vulturii mii care simţiseră miros de dihor şi se luaseră în cârd după el, zbătându-se, luptându-se, forţându-se să-l sfâşie!

Dar tu, tu te-ai uitat la groaznicul Uriaş şi apoi la dihor. Şi cu ultimele puteri te-ai târât la picioarele dihorului şi l-ai venerat şi l-ai implorat să te cruţe, jurând că-i vei purta veşnic credinţă!

Uriaşul te-a luat drept un biet nelegiuit şi ţi-a întors spatele, lăsându-te să-ţi revii. Nu acum, nu azi, nu mâine, nu peste trei luni, dar când vei crede c-ai cunoscut împărăţia dihorului şi să vulturii nu te pot atinge, atunci te va găsi şi-ţi va spinteca oasele ca pe scobitori!

Îmi cer scuze dac-am traumatizat copii...

14 reacţii:

worsakeend spunea...

prea mult dramatism..chiar trebuie sa ucizi nesimtirea in povestile tale? :p

Lola. spunea...

:)) lasa'i pe copiii :-j ca aia n'au vreme de citit.

geniala povestioara ;)) chiar mi'a placut.bravo >:D<

Anca G. spunea...

@Worsak, macar in povesti daca nu in realitate:)) ... auzi..da` tu, nenea, de ce-i iei apararea?;))

Anca G. spunea...

@Lola, mersi, mersi:)

zmeurică0112 spunea...

Doamne.. parc-ai fi Bacovia :))

Anca G. spunea...

O versiune mai agresiva...si mai optimista (depinde din ce punct de vedere privesti:)))

T. spunea...

:-w...da mai...chiar m`ai traumatizat... la cat de ingrozita am fost de 3 ori am citit si recitit postarea ca sa o inteleg..:-ss

Anca G. spunea...

@Theo, bai, tu esti trecuta "copil" in buletin de-ai pastrat titulatura asta?:)) ma refeream la aia de cred in basme:))
anyway, am postat postarea (mama ce misto suna:))) de amorul artei mai mult..initial s-a vrut ceva personal, facut la nervi...

iuliana spunea...

chiar ca parca ai fi Bacovia, insa mie mi foarte drag Bacovia. mai mult decat Eminescu. imi place cum scrii, so keep up the good work. si acum ma duc sa dorm.

T. spunea...

@bobo...

eminescu e mult prea romantic...

bacovia la putere...

@sunet: n`am buletin:))

Anca G. spunea...

@Bobo, noapte buna..asa..mai cu intarziere:))

Anca G. spunea...

@Theo, aaa..pai...metaforic vorbind:))

Anonim spunea...

Buna ziua ,

Va intereseaza un link exchange cu http://www.jocurias.com ?
In schimbul unui link pe site-ul dvs, eu va adaug un link pe http://blogjocuri.wordpress.com si pe pagina de link-uri a site-ului meu ( http://www.jocurias.com/links.php ) .
Link : http://www.jocurias.com
Titlu : jocuri noi
Descriere : jocuri noi

sau

Jocuri noi

Astept un raspuns, fie pozitiv, fie negativ.
Daca sunteti de acord , va rog sa imi trimiteti titlul site-ului si link-ul site-ului dvs , pt a-l adauga. ( catalin.timofte7@gmail.com )

Imi cer scuze ca nu am postat in categoria perfecta !

Multumesc,

O zi buna !

Anca G. spunea...

@Anonim, in mod normal, nu. Dar comentariul tau e cu numarul 13 si bannerul de la site-ul cu jocuri contine o imagine cu Scooby si gasca lui, so, accept!:D

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?