Dansul muştelor de hârtie

sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Doamnelor şi domnilor, la Teatrul Balşoi dansează astăzi celebrele Muşte de Hârtie! Lumina reflectoarelor se îndreaptă acum spre vedeta incontestabilă a show-ului, filosoafa Lucy cu mănuşi de piele întoarsă! Sala aplaudă frenetic iar ea fixează cu privirea, pe scaunul din rândul al treilea, un om micuţ de statură, cu păr cărunt şi ceas de buzunar. Vedeta mijeşte ochii albaştri-verzui, cu pleoape mâzgălite-n dungi subţiri şi negre şi articulează şoptit: "Şe'c spir" ! Şuncile-i freamătă iar şalul negru, intrat la apă, valsează oceanic, atingându-i cerceii de smarald în paşi de dans, în paşi de dans. Efort! Atât efort..

Fermecat, moşuleţul exprimă – Cultură!

Leagănul coboară şi-apare-nsoţită de tobe Dejanira cu plete sidefii. Dejanira-şi aruncă degetele lungi cu gheare încovoiate-n inimă spre candelabrul de cristal, se-ntinde pe vârfuri şi gleznele-i subţiri se-nvârt în tangouri forţate. Îşi drege vocea şi-i dau lacrimile, începând să cânte tare, rănindu-şi plămânii. Sentimente profunde îl fac pe moşuleţul cărunt să vibreze, dar sticla ceasului său plesneşte, nesuportând vocea de drujbă. Aerul urlă de durere când oasele ei ascuţite îl străpung şi ripostează lovind-o peste pomeţii vopsiţi carmin. Au-hu-vai-ţa! Dejanira sângerează-şiroaie de ketchup picant! Şi cade ca-n producţii argentiniene reuşind să spună: "O! Har...A!". Şi-apoi izbucneşte-n gemete patetice.

Fermecat, moşuleţul exprimă – Artă.!

Doamnelor şi domnilor, încheie spectacolul fermecătoarea Nau! Ta-ra-ram-tam-tam-tam-taammm... Scândurile trosnesc sub ea gata să se rupă. Sunt prea emoţionate de graţia nimfei, desigur. Nau se lasă în genunchi şi scoate globul de cristal. Vopseaua neagră-i curge de pe gene de căldură şi-abia mai poate urmări gesturile moşuleţului. Îl citeşte – e tot numai al ei. Spune de destin, de stele, de nori şi se ridică, cu braţele spre cer: "Mor' pheu!" Şi podeaua cedează.

Fermecat, moşuleţul exprimă – Magie!

...

Muştele de hârtie sunt pline de bandaje, dar îşi revin repede şi se înmulţesc şi mai repede. Şi nu le ia deloc mult să farmece moşuleţi.

7 reacţii:

cezara spunea...

Salut,

Am placerea sa te anunt ca am lansat un forum destinat locuitorilor orasului Galati. Forumul este realizat sub forma unui ghid informativ cu sectiuni de discutii care sa acopere toate zonele interesante pentru galateni.

Propunerea mea este de a promova atat blogul tau in cadrul forumului cat si forumul in cadrul blogului, un parteneriat din care consider ca are toata lumea de castigat.

In cazul in care esti interesat, adresa forumului este http://www.galatiforum.ro/
Pentru mai multe detalii: ana@leadsystems.ro

Numai bine,
Ana.

ionjunior spunea...

frumos spus; te invidiez că le ai și cu desenul și cu scrisul și cu gânditul ;)) tine-o tot așa :D

sunetul-mai-tare spunea...

@Ionjunior, sunt doar o amatoare in toate cele trei domenii, dar imi place ce fac:)

~*ThEo*~ spunea...

uau...de la un timp incoa' nu iti mai inteleg delok postarile:-ss:-ss

stresu' creca:-??

sunetul-mai-tare spunea...

@Theo, stii ca ai dreptate? Stresu` e-atat de mare incat duminica/luni, (una din ele, nu mai stiu), n-am intrat deloc pe mess, pentru ca mi-am uitat parola..

~*ThEo*~ spunea...

=)))

Lola. spunea...

tzi'ai uitat parola?!omfg =)) da' dc nu ai bifat remember my password?? :)) imbratranim... :-s :-< :))

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?