"Dansează batacanda!..."

miercuri, 4 noiembrie 2009

Prin natura noastră de oameni, de fiinţe înzestrate cu gândire, cu filtrul raţiunii, ne deosebim unii de alţii şi în funcţie de plăcerea sau neplăcerea pe care o simţim vis-a-vis de un lucru sau altul.

Prin natura ei, viaţa te obligă să faci lucruri pe care poţi să le înghiţi sau care îţi pot sta în gât. E ca şcoala - se întâmplă câteodată să fii nevoit să faci un lucru.. un lucru pe care-l deteşti din toată inima, dar de care vei avea nevoie mai încolo şi atunci te vei bucura că l-ai făcut. Alteori – de cele mai multe ori – eşti nevoit să faci o mulţime de prostii de care nu vei avea nevoie în viitor, de pe urma cărora nu vei trage TU niciun folos! În schimb alţii...ehe...alţii vor cam trage!

Şi-atunci când „stăpânul” nu înţelege ce vrea să spună „robul” prin „nu vreau să fac asta”, „robul” se va prezenta în final cu o preafumoasă treabă făcută de mântuială. Va pune cinci linguri de zahăr în loc de trei într-o prăjitură, îi va coase haina în zig-zag în loc s-o coasă în linie dreaptă, îi va face un singur buzunar în loc de două, şi ăla aşezat mult prea sus, îi va aduce un ceai de fructe de pădure în locul celui de lămâie. Şi ştiţi care-i cea mai frumoasă parte? Va face toate prostiile astea cu bună ştiinţe şi se va afişa în faţa lui cu un zâmbet sarcastic pe buze, gândindu-se „să vedem ce zice..îi convine?!”!

Vina oare a cui e? A celui care spune „nu” sau a celui care îi transformă „nu”-ul într-un „da”? Viaţa de elev de clasa a doişpea e plină de ceaiuri care-şi aşteaptă aroma şi de haine fără buzunare...

Şi titlul? E răspunsul meu la cei care primesc hăinuţe cu buzunarele prea sus!

9 reacţii:

worsakeend spunea...

incredibil..cum poti sa gandesti atat de matinal,nu poti fi om :P

Anca G. spunea...

@Worsak, de fapt, atunci la mine-a fost pranzul, ma trezesc pe la 4 de obicei :))

T. spunea...

mm...eu chiar prefer ceaiul de fruncte de padure in locul celui de lamaie...

ideea este, din ce am inteles eu..:D.. ca nu trebuie sa obligam o persoana sa faca un lucru' pe care nu`l vrea...


asa`i???:D:D:D:D

Anca G. spunea...

@Theo, eu prefer cafeaua:)) si, da, asa-i:)

Lola. spunea...

hh.foarte fain ai zis'o ;)) si doamne multi oameni pe lumea asta au haine cu un singur buzunar.si'ala prea sus... :-<

manu spunea...

ai sa vezi la anul, cand vei spune "c'est fini" tuturor chestiilor care tin de liceu, si cand vei merge bucuroasa (probabil) in prima zi la facultate, ca toate se repeta, ca nu e nimic nou.

iar cand se va mai trezi cate un profesor sa-ti spuna: "asta este! chiar daca nu iti place trebuie sa inveti! altfel nu treci.", iti vei pune instinctiv intrebarea: dar pentru ce am ales sa imi continui studiile, daca nu sa fac ceva ce imi place? si raspunsul la intrebare este izbitor de simplu. mircea badea il spune la fiecare final de emisiune...

sunetul-mai-tare spunea...

@Manu, cu invatatul n-am nimic, ma descurc foarte bine (inca..si sper s-o tin tot asa:))), sunt constienta ca mi-am ales un drum cu buna stiinta si imi asum alegerea. Ma deranjeaza actiunile care se petrec in cadrul scolii (sau nu) si la care esti nevoit sa participi pentru ca asa vor altii - fel de fel de proiecte extracurriculare din care nu iesi cu niciun castig.

By the way, mersi de incurajare:D

manu spunea...

pai as vrea sa incurajez, doar ca nu imi permit faptele 8-| asta este adevarul trist in care ma trezesc in fiecare dimineata si care stiu ca nu se va schimba prea curand.

dar totusi... are si scoala frumusetile ei:)

Anonim spunea...

si totusi .. ce-i aia " batacanda "

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?