Unii

miercuri, 26 august 2009

sau
Animal Planet

Oamenii sunt fascinaţi de lucruri mai mult sau mai puţin ciudate, asta e cert. Când eram mică, eram fascinată de multe. De..pisici cu coadă lungă, de motivele mamei de a-mi pune alarmă la ceas (deşi ştia bine că eu mă trezeam înaintea alarmei), de bucheţelele de flori nemuritoare, de alte şi alte prostii.

Unii sunt fascinaţi de şerpi. E celelbră tipa aia de creşte un şarpe în casă. Nu ştiu cum o cheamă. De fapt, cred că e atât de fascinată de reptile, încât a început şi ea să semene cu una. Alţii sunt fascinaţi de Madonna. Eu prefer Led Zeppelin, dar asta e altă parte. Johnny Depp, imaginaţia lui Tim Burton, margaretele, cumulonimbuşii, poşetele de muşama pot constitui, de asemenea, obiectul fascinaţiei unora.

În ultimele zile mi-au atras atenţia Unii. Îi scriu cu literă mare, pentru că am început să mă gândesc la ei ca la...FBI sau..Ku Klux Klan..în orice caz, ca la un grup compact.

Unii au în medie 12 ani. Unii se uită înainte şi văd costumul Armani şi ochelarii de soare pregătiţi de dama frumos gătită şi parfumată, care se pregăteşte să meargă la şedinţa de masaj thailandez sau să se împacheteze cu alge..whatever..mi se pare la fel de scârbos... Unii se cred J.R. Ewing, sunt viitori afacerişti, sunt siguri pe viitorul lor de magnaţi, au aspiraţii înalte şi nu se coboară la nivelul oamenilor de rând. Sunt reci. Sunt tari. Nu sunt impresionaţi de drame existenţiale sau alte prostii. Unii speră să devină masoni. Să aibă lumea la picioare.

Îmi place gluma, şi eu glumeam spunând că voi ajunge preşedintă şi voi umple ţara de rock, dar ei chiar ajung să creadă.

Asta văd Unii când se uită departe. Dar când îşi coboară privirea, văd mizeria de la vacă. Aud maneaua de la boxele surorii. Văd gropile din praful din camera unde n-au mai făcut curăţenie de 3 ani, pentru că nu şi-au coborât nasul îndeajuns de jos încât să-şi vadă propria mizerie. Unii observă că se cam desprinde abţibildul cu sigla Chevrolette pe care şi l-au lipit pe Dacie.

Şi nu-i nimic mai amuzant decât să auzi şi să vezi cum poate un Un să te facă mic-mic şi să-ţi povestească despre lumea în care el trăieşte şi despre personalitatea lui debordantă de magnat.

Let there be rock, my friend!

Peace!

18 reacţii:

Stephen G. spunea...

Sunt atat de multi Unii astia incat sa ma intreb daca nu cumva noi ceilalti suntem intrusi in lumea lor. Poate ca noi suntem Unii. Dar daca am fi, hai sa ne spunem altfel...Jupiterieni (ca sa fac o paralela la ultimul meu articol :D )

Cristian Lisandru spunea...

"Îmi place gluma, şi eu glumeam spunând că voi ajunge preşedintă şi voi umple ţara de rock, dar ei chiar ajung să creadă" - dacă vii la putere cu rockul, te votez cu inima deschisă...

Anca G. spunea...

@Stephen, atunci ma mandresc cu rolul meu de Jupiteriană, dar n-ar strica să nu mai fim o minoritate..

Anca G. spunea...

@Cristi, am un vot!! Ieeeei!

iuliana spunea...

heeey, iar ai uitat de votu meu:-w tu stii ca te-as vota oricand, daca ai candida, serios, ti-am mai spus-o. ma rog, sa stii ca ai mare dreptate cu privire la Unii astia, eu una m-am cam saturat de ei, pur si simplu nu le mai pot suporta inftuarea - cuvant ce l-am invatat recent -, nu mai pot sa ii suport cu toata superioritatea lor, o sa se vada ei intr-o zi, o sa dea nas in nas cu propria persoana, si de abia astept cum o sa strige toti in cor, cand o sa se vada descoeriti...

Anca G. spunea...

Dadada...votul tau! Erau si niste melodii pe care o sa le punem cand iti faci post de televiziune, nu?

Vlad Bolocan spunea...

intotdeauna in randul adolescentilor noi vom fi o minoritate.si prin noi nu ma refer la rockeri ci la cei cu mintea deschisa.Legat de KKK si astfel de oameni you should check out this :

http://warganism.wordpress.com/2009/08/17/kkk/

Catalin spunea...

Putem fi si noi "Unii", atata timp cat ne masuram "valoarea" si prin alte chestii decat posesiuni materiale sau succes (care e relativ, dealtfel).
Daca nici in ochii nostri nu suntem cineva, atunci cine sa ne aprecieze? :)

iuliana spunea...

corecta faza cu televiziunea, dar melodiile nu sunt ale mele, eu am doar propuneri. tot o sa te sustin, daca ai candida, cresti, te rog frumos, si candideaza!!!

Anca G. spunea...

@bobo, i will:))
@kreed, cum te descurci cu doua bloguri?:))

Vlad Bolocan spunea...

am 3 actually:).pai fiecare are un scop si nu e greu,daca ar fi multa lume care sa astepte articole poate ar fi greu,dar asa cum scriu aproape doar pt mine e lejer :).

Antoine spunea...

vad ca sunteti din Galati si cum se face ca asculati Spleen sau Bi2???? sunteti basarabeni?

Anca G. spunea...

@Anonime, nu sunt basarabeanca, dar eu nu cred in granite si cred ca nimeni nu ar trebui sa o faca. Ce-i frumos, trece peste amanunte de-astea.

Iulia I. spunea...

Rock-ul ne va mantui pe toti si ne va scapa de "balarii" :)) [cica si Basescu e rocker, dar cred ca el e din categoria ancinet-school, inainte de Hristos :))]].
No' ai si votul meu XDD !!!

pikchiu spunea...

Basescu e cu rocku? gen Elvis? ca daca stai sa te gandesti si ala e rock (and roll).sau Holografu' nostru daca vreti ^.^

Anca G. spunea...

@Iris Noir, dacă ne luăm după asta, şi Led Zeppelin/ Pink Floyd/ Rolling Stones sunt din categoria inainte de cristos, dar genurile diferă. Thanks pentru vot:)

Anca G. spunea...

@Pikchiu, n-am nimic cu Holografii` da-s prea dulci pentru mine:))

Sholay_90 spunea...

in primul rand cei care, atunci cand se trezesc, vad mizeria de la vaca, sunt oameni care muncesc... cinstit..si pot ajunge undeva...ca in viata tre sa pleci de jos ca sa ajungi si tu ceva....miliardar e putin probabil dar in orice caz, poate ajunge cineva...multi poate nu sunt de acord cu mn...eu am vaci multe si imi iese si nu mi-e rusine... e munca multa dar si bani pe masura... in plus, majoritatea cand vor sa isi bata joc de un om zice ca e taran...dragilor, de aici, de la tarani mancati...ca daca nu am fi noi nu cred ca pietroaiele v-ar tine de foame... de asta am ajuns sa importam si sa nu mai putem sa mai vindem nimic...in loc ca statul sa aiba grija de tarani ca vorba aia: are omul de la tara are si cel de la oras...dar de...asta e mentalitatea... iar un om care vede cum se face banul nu ii mai vine sa isi cumpere o haina de firma...o carpa ca oricare alta... asa ca Unii nu sunt tarani, in nici un caz, sunt oameni care vor sa se imbogateasca peste noapte...ii obsedeaza gandul, si poate ajung, dar prin talharii...si tot niste carcase umane raman chiar daca are in garaj numai masini fine....

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?