Despre idioţi

vineri, 1 mai 2009

      Acum câteva zile se anunţa la televizor dispariţia Valeriei Peter Predescu, cântăreaţă de muzică populară.
Nu ştiu ce anume cânta. Nici măcar nu îi cunoşteam numele sau chipul. Dar simplul fapt că a ocupat un loc în muzică, în artă, în general şi în inimile unora este de-ajuns pentru mine ca să o pot considera o persoană valoroasă, chiar dacă nu sunt o fană a genului pe care îl aborda.
     Şi pe când butonam telecomanda, aseară, în încercarea de a găsi HBO-ul, am dat peste o dezbatere aprinsă despre viaţa cântăreţei pe OTV. Oamenii se certau că merită/că nu merită ca artista să fie cinstită, scoteau cu patentul defecte, legături din viaţa ei, momente care mai de care, orice ar putea face audienţă înjosind-o, numai de muzica ei nu vorbeau...

      Acu, n-oi fi eu marea sfântă..dar am o întrebare...NU VĂ E RUŞINE?! Ce retorică am fost..bineînţeles că nu! 
     De ce toată harababura asta care nu foloseşte nimănui şi de ce toată bătaia de joc legată de moartea unui om? 
     
     A murit un om, oameni buni, nu un câine! De ce atâtea discuţii contradictorii? De ce ţipete, urlete? De ce nu sunteţi în stare să apreciaţi un om după tot ceea ce a făcut pentru un anumit domeniu şi nu după rubedenii sau viaţa personală?  

     Stau şi mă gândesc cu groază la faptul că fac parte dintr-o generaţie care va vedea murind mari nume ale artei româneşti şi mondiale..

     Hai s-o lăsăm pe Valeria, că mult pătimeşte în continuare din cauza unor idioţi şi să ne gândim la domeniile care ne vizează direct pe noi, cei care apreciem un alt gen de muzică..zeii rockului, ai muzicii care încă mai trăiesc, marii regizori, actori, scriitori în viaţă...aş da orice să pot muri înaintea lor, să trăiască 500 de ani, să-i cunoască toţi cei care vor veni după mine şi să se bucure de contribuţia lor în domeniul artei!

    Ruşine celor care scot defectele unui om cu patentul şi sunt prea chiori ca să vadă uriaşele calităţi!
    Judecaţi "cartea, iar nu persoana"! 
   PS. Pentru o şi mai mare dovadă de idioţenie, citiţi comentariile unui blogger oarecare, tare scârbit de Nichita Stănescu din cauza legăturii sale cu C.V.Tudor pe blogul lui Ego .

15 reacţii:

iuliana spunea...

mah, cam asta ma sacaie si pe mine...si filmatu inmormantarilor si toata harababura care se face... si unii sunt bagati in seama si apreciati doar dupa ce mor...mi se pare de cel mai prost gust sa faci rating pe moartea unor oameni valorosi sau nu(discutabil)...
si eu imi doresc sa mor inaintea multora, pentru ca nu imi doresc sa vad eu persoanele dragi murind in fata mea...

Anca G. spunea...

tulai..de înmormântările în transmisiune directă nu mai zic..let's close the tv!:))

iuliana spunea...

asta zic si eu:D mai bine s-ar ocupa si oamenii aia cu altceva, dar atata timp cat prostia vinde...eu zic ca mai bine s-ar duce toti in padurice:))

Anonim spunea...

buey..de cand iti tot zic eu:nu te mai uita la tv!prosteste..ee...caah:P

iuliana spunea...

am renuntat de mult sa ma mai uit la tv, insa bunica mea tine din tot sufletu' sa ma puna la curent cu tot ce e pe tv (na, eu stau la bunica mea)...si aflu tot fara sa vreau...

Anca G. spunea...

turn off the tv! checked:)) promit că ţin minte:))

Stephen G. spunea...

De-asta zic eu ca ala care a inventat netul si dvd-ul e mare inginer. Pe mine cel putin ma scapa de tv tot timpul.

Doar ca ce face OTV-ul nu e nimic nou sau unic - este pur si simplu media romaneasca - cretina si lipsita de scrupule.

nu e nevoie de nume spunea...

m-am lasat de tv acum cateva luni...si crede-ma, e mult mai bine

Anca G. spunea...

i'll try..:)) şi-aşa nu ştiu dacă am mai rămas cu cinci posturi:)) realitatea, hbo, vh1 şi..

giuly spunea...

otv-ul si-a pierdut orice farmec de f mult timp.dupa mine,si l-a pierdut de cand a inceput serialul elodia b-)

Ego spunea...

Ai perfecta dreptate. Subscriu. Trist ca se mai gasesc limbrici de teapa lui pobby. www.hunopolis.blogspot.com (bombardati-l acolo)!
Sunete, scrii din ce in ce mai bine! keep walking. :)

deea spunea...

suntem in Romania....lumea mai bine calca in picioare pe oricine,indiferent de sex sau religie decat sa se axeze putin si pe viata lor si sa se gandeasca si la greselile lor...
...nu am stat niciodata sa ma gandesc la faptul ca voi vedea atatia artisti murind...insa,acum ca am citit ce ai scris,ai dreptate,si eu as prefera sa mor inaintea lor sau sa mai traiasca ei multi,multi ani!

worsakeend spunea...

hai sa nu mai dramatizam asa mult cu realitatea Romaniei,la tv se da ce se cere(vinde),celor ce populeaza aceasta tara,adica primim ceea ce ne dorim:barfe,scandalurii etc

ca mai exista si oamenii de isprava..asta e doar partea buna..ca suntem putini,e tragic :))

sunetul-mai-tare spunea...

:)) hai sa incheiem optimist si sa speram ca o sa fim din ce in ce mai multi;) deja faptul ca incepem sa constientizam e un pas inainte

Pobby spunea...

M-am gandit daca sa raspund au ba, mi-am dat seama k e obligatia mea s-o fac
Ce spuneam eu aici http://epistolae-e.blogspot.com/2009/04/respir-doctore-respir.html e ca mi se pare aberant sa vorbesti despre Nichita Stanescu amintind DOAR de "prietenia" lui cu, nomina odiosa, Vadim. Ca si cum POETUL ar putea depune marturie de ce il suporta prin preajma pe turnator. Era un boem si i se rupea, de fapt probabil nu dadea nici surplusul de fluide pe el. In rest, tocmai asa-zisul respect care nu are voie sa intrebe ucide valorile, transformandu-le in statui.
Nu comparati ce am zis eu acolo cu monstruozitatile otv-iste.
Am raspuns sperand ca o sa-nvatati ceva, dar la cum puneti problema tare mi-e ca vb degeaba.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?