Opriţi fabricarea de indigouri pentru părinţi! by Sunetul-mai-tare

miercuri, 15 aprilie 2009

        Kid zicea „dumnezeu să-i ierte”. Eu n-am cum să zic asta pentru că nu cred în existenţa vreunei entităţi de gen. Despre cine vorbim? O categorie aparte de oameni care înghite totul cum li se dă. Dar să începem cu începutul...
       Eram la un magazin (care are filiale în toată ţara şi unde se găsesc diverse accesorii gen brăţări, eşarfe, baticuri, „zdrăngănele pentru gât” şi de unde îmi cumpăr de obicei felurile prostioare). Atmosfera era chiar mişto. Din boxe se auzeau acordurile melodiei „Get on your boots”, eu mă uitam la nişte brăţări colorate şi la casă era o fetiţă foarte de treabă. Ştiţi, genul ăla de vânzătoare care nu sare pe tine să te întrebe dacă nu doreşti brânză când îi ceri caşcaval şi nici de-aia care zice „N-am” când abia ai intrat în magazin.
      România era pe cale „să fie bine şi tot românul să prospere” când...
     „buzele tale..două petale..”
      Shock! („of the lighning” - glumesc)
      Băi, frate... la figura ei atât de finuţă...
       Mă simţeam eu jenată de situaţia ei. Şi am realizat instantaleu că nu sunt puţine cazurile când oamenii înghit ce li se pune pe masă. Cunosc mulţi...poate mult prea mulţi care fac un anumit lucru din inerţie. Ascultă..ce ascultă ( chiar n-am termen pentru genul ăla ), adoptă anumite idei ( pisica neagră aduce ghinion, dacă vezi ora fixa te „calcă avionu’” sau ceva de gen, mobilul face cancer, copii se culcă la ora 8, mamele nasc 13 copii începând de la vârsta de 20 de ani, cartofii prăjiţi se mănâncă cu ouă, la concertele rock e înghesuială, rockul e satanism, fetele trebuie servite primele cu bomboane, tuşul face rău la piele, corzile chitării taie deşte, bluza albă de „şcoală normală” trebuie încheiată până la gură, etc), anumite comportamente (nu vorbesc când nu sunt întrebaţi, răspund cu „da” ca sa nu supere interlocutorul), anumite imagini despre sine („sunt fetiţa elegantă şi nu port decât fustiţă neagră!”) din inerţie! Pentru că aşa sunt învăţaţi acasă!
      Unii merită. De alţii, însă, chiar îmi pare rău. Ştiţi, vedem câteodată nişte oameni de la care nu ne-am aştepta să vină un lucru de genul celor enumerate mai sus. E ca şi cum o călugăriţă ar cumpăra prezervative. E util, într-adevăr, dar..
      Copii, dacă în casa voastră se face un lucru din cele prezentate, să nu credeţi că toţi facem aşa! Există alternative! Chiar dacă vă bate tati/mami cu pliciul de muşte când refuzaţi ouăle lângă cartofi sau nu vreţi să puneţi zahăr în bolul cu cereale de ciocolată, merită încercarea! Lăsaţi la o parte ochelarii de cal, lumea e 3D şi voi o vedeţi unidimensională! Şi ceea ce e şi mai important, s’il vous plait (n-am circumflexu’), NU TRANSMITEŢI MAI DEPARTE PROSTIILE PE CARE LE ÎNVĂŢAŢI ACASĂ! Nu de alta, dar o să vină timpul când o să trebuiască să fac şi eu mâncare şi n-o să mai stau toată ziua să vă critic pe blog!
      Open your mind!
      Peace!
.........................................
      PS. Când am ieşit din magazin am văzut un nene care cânta la acordeon „Zaraza”. Spuneţi-mi că-s nebună, dar am început şi eu să cânt. Şi eram cu mama! Ce-ar fi dacă toţi cerşetorii ar cânta melodii vechi pe străzi? Am să dau o lege de gen când o să fiu eu preşedinta :))

15 reacţii:

worsakeend spunea...

te votez..si promit ca finantez si campania :))

Anca G. spunea...

yeee! un vot! şi cu al meu două:)) sigur câştig!:))

Anonim spunea...

Considera deja ca sunt trei :D

Stephen G. spunea...

Eu eram cu comentariul de mai sus, am incurcat meniurile :D

Anca G. spunea...

Mno, se mai întâmpla;) senc iu, senc iu..

docica spunea...

oare i-o fi fost rusine tipei? ...eu nu cred. cunosc si eu cateva persoane super dragute (si fizic si comportamental), politicoase, decente... dar sincer: PROASTE. acu' eu nu spun ca tipa era proasta, dar nici nu cred ca i-ar fi fost jena. ca daca ar fi simtit asa ceva, ar fi insemnat ca realizeaza ca ceea ce asculta ea este
"jenibil"... In alta ordine de idei, sunt multi care stiu sa spuna :NU si care au capacitatea sa gandeasca pentru ei. Deci e bine totusi.
Oricum, un vot si de la mine.

Anca G. spunea...

salutăm oamenii cu personalitate şi ne bucurăm de existenţa lor!:)) ei sunt şansa noastră...
cât despre tipă..tare mi-e teamă că ai dreptate..nu cred că s-a sinchisit..

iuliana spunea...

eu te votez, sunetule, doar daca malasi sa imi fac "tembeliziunea" mea!
urasc oamenii care se fac ca te asculta, si cei care cred in superstitii... chestia e ca si io cand nu prea mai am chef sa ascult pe cineva si eu doar aprob...;))

Anca G. spunea...

sigur că te las:)) chiar am vrea un "BoboTV" numai cu muzica buna, ca de obicei;)
despre aprobatul ăsta..în cazurile alea chiar e necesar:))

Anonim spunea...

greu convingi inste parinti ca mentalitatea lor prafuita nu e chiar cea mai buna...1crede-ma ca sigur stiu cum e!al meu tata nu ma lasa sa am prieten ca na,sunt inca la liceu,preaa mica!(doar 18 ani)dar nu stiu sa foloseasca intefonul cu 2 butoane,2!dar ce sa zic el stie mai bine,nu comentam!

Anonim spunea...

si apropo..de ce nu incetati sa criticati oamenii dupa ce muzica asculta?serios...stiu destule cazuri de manelisti"neprosti"!eu ascult cam toate genurile de la Bach la bon jovi sau 3SE si atunci ce:ar trebui sa-mi zica lumea curva muzicala?frate..asculti ce-ti place...

iuliana spunea...

mersi sunetule, deci ma pun pe treaba cu teveliziunea, vei fi invitat/a de oanoare, vei taia panglica oricum, pentru ca te votez!!!!

Anca G. spunea...

@Dansul ploii, hai, mă, dacă ai suportat 18 ani, cât mai poate să dureze? (acuma, zău..chiar aşa de rău îi? :-S)
În altă ordine de idei, nu criticăm oamenii care ascultă alte genuri pentru că nici noi nu suntem limitate la rock. Nu te poţi considera un cunoscător al muzicii dacă nu treci prin toate genurile şi selectezi ceea ce merită.
Criticăm doar oamenii fără personalitate.

Anca G. spunea...

a, şi apropo..genial termenul ăsta, "curvă muzicală":)) bestial!

deea spunea...

Mah,cateodata oamenii la care nu ne asteptam ne surprind intr-un mod placut sau neplacut....in cazul modului neplacut,ramanem intr-adevar socati,gen cum ai ramas tu,insa lumea e imprevizibia si ar trebuii sa invatam sa nu stim la ce sa ne asteptam....
In concluzie,din aceste imprevizibilitati invatam multe....
....si eu te votez....:P:P

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?