Tic-tac...by Sunetul-mai-tare

luni, 13 octombrie 2008


Vrăjitoarea îţi ştie trecutul. N-ai fost chiar cel mai bun om din lume. Ai lăsat în urma ta multe viduri pe care dacă ai fi avut puţin curaj ai fi reuşit să le umpli. N-ai vrut.
Prezentul i l-ai spus tu. Ai un loc de muncă, dar mai păstrezi în minte încă din copilărie imaginea ta apărând păpuşile nevinovate în faţa legii prea aspre. Ai sperat, dar n-ai făcut nimic ca să reuşeşti!
Viitorul nu sună. Mai e puţin. Foarte puţin.
Acum ce mai poţi să faci? Este una din cele mai grele întrebări pe care un om şi le poate pune şi la care, în mod obişnuit, nu s-ar gândi niciodată.
Maşina timpului nu se caută pentru progrese ştiinţifice,pentru faimă sau bani. De multe ori am vrea ca atunci când coborâm cu liftul să ajungem nu la parterul blocului, ci într-un moment-chieie al vieţii noastre care a fost greşit înţeles şi pe care am vrea să-l îndreptăm.
Totuşi, zilele care ţi-au rămas, ţie, personajule fictiv din articolul meu, nu îţi sunt de ajuns pentru a inventa o asemenea maşinărie. Şi poate nici nu e posibil.
În faţa trecerii timpului reacţionăm diferit. Unii ar prefera să meditere asupra celor mai frumoase momente din viaţă. Ar vrea să retrăiască cu ochii minţii goana după fluturi din grădina bunicii… Ar vrea să cunoască din nou inocenţa cu care plângeau după un pui de vrabie pe care nu reuşiseră să-l prindă, teama de întunericul în care se auzea surd cântecul unei cucuvele, veselia clipei când se udau până la piele încercând să care o găleată de apă de două ori mai mare decât ei de la fântână. Se trezesc râzând de primul 4, de prima ţigară sau de primul chiul cu clasa.
Alţii ţin cu dinţii de puţinele ore şi se gândesc să acţioneze, măcar acum. Dau telefoane, vizitează rude, îşi fac micile plăceri…
E groaznic să ştii că trece timpul şi că nu mai vezi zecile de ani când priveşti înainte.
Să ne gândim la asta când nu ne înţelegem bunicii. Să ne gândom că atunci când am aflat de experimentul “secolului”, mulţi am zis “mda, poate se sfârşeşte”, dar bunicii nu mai folosesc “poate”…pentru că nimeni nu poate trăi veşnic…
Să trăim clipa, să ne bucurăm de viaţă şi de tinereţe, să fim noi înşine, ca să nu ne trezim mai târziu visând la maşina timpului!

16 reacţii:

emokid spunea...

de ce sa incercam sa traim dak ne prindem k viata e urata ? de ce sa incerci s-o mai traiesti dak ea e urat , dak simti k nimic nu mai are placere

Anca G. spunea...

pentru că poti s-o faci frumoasă! pentru că depinde de tine! eu cred într-un destin..dar mai cred şi că putem influenţa destinul..intr-o măsură mai mică, sau mai mare..
dacă vezi că uşa e închisă şi nu vezi dincolo, ce faci? plângi sau o deschizi???

emokid spunea...

dar dak e incuiata si nu poti s-o deschizi ? ( k la asta ma gandesc )... poate asa ti-a fost dat ... iau prin absurd ... te-ai nascut copil cu malformatie si nu poti sa te vindeci trebe sa traiesti asa ... ce poti incerca ? ce poti face ca sa-ti faci viata mai frumoasa ? merita sa traiesti o tortura ? nu e mai frumos acolo sus ? e o lume urata ,esti ghinionist ...

Anca G. spunea...

nu există sus sau jos...nu s-a intors nimeni de acolo să ne spună
Ştii..printre miile de lucruri de lucruri idioate pe care mi le arunca in fată bunică-mea..a spus ieri si un lucru mare: "lumina soarelui nu are preţ"
Imaginează-ţi cum ar fi să nu te mai trezeşti, sau cum ar fi să fii inchisă intr-un dulap de 1 metru cub pentru vecie?

emokid spunea...

da pt mn ar fi naspa si pt cei care sunt fericiti da ar fi groaznic dar cred ca pt unu sarac sau bolnav ar fi o usurare ...

Anonim spunea...

VREAU LA BUUUUUUUUUUUUUNNYYY!!!

Anca G. spunea...

cinderella, dacă buny a ta mai trăieşte, dă-i un telefon şi întreab-o orice...ştiu ce spun.

Anonim spunea...

de unde ma k n-are :))

Anonim spunea...

aa..shi app ...dak nu traia probabil k nu voiam la ea ;)..sau cine shtie :))

Anca G. spunea...

tulai,Cinderico, nici să nu te gândeşti, că-ţi aranjez şi celălalt picior!

Anonim spunea...

HA!!

Anonim spunea...

si eu ma gandeam zilele astea la bunica mea. am admirat-o mereu pentru ca a fost o femeie independenta si desteapta. acum, la batranete ii este mai greu. chiar acum 2 minute mi-a zis mama la telefon sa nu uit sa o sun pe bunica... i-am raspuns in sila, ca da... acum chiar ma gandesc sa o sun.

worsakeend spunea...

cu adevarat un entry superb,bv!!!

Anca G. spunea...

No, Worsak, mersi..( văleu, maică, devin sentimentală! :)))

groparul intelectual spunea...

frumos spus... :)

Anca G. spunea...

mersi:D

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?