M(ăscărici)TV ...by Sunetul-mai-tare

luni, 6 octombrie 2008

Pentru ca “nesimţirea” mea să fie completă, nu puteam să rămân pasivă la toate minunăţiile care ne încântă privirea când apăsăm (nefericiţii de noi) butonul de pornire al televizorului de pe telecomadă.
În amintirea vremurilor trecute, încercam, zilele trecute canalul 10, pe care îmi fixasem mult-lăudatul-şi-cumpăratul M(ăscărici)TV.
Am văzut o emisiune foarte educativă şi informativă despre originea muzicii. Astfel, melodia luată ca exemplu era prezentată născându-se din gâtlejul unei copile de miliardar, aflată la vârsta pubertăţii. Versurile sunau cam aşa: “Tataaaaaaaaaa de ce dracu nu reţii odată că vreau rozzzz, nu roşieee! Tataaaaaa o să fie cea mai ieftină maşinăăă! O să creadă toţi că sunt săracăăăă! De ce dracu nu dai şi ca oameniii?? Ce să fac cu 5000000000000000 mii de dolari??”
Acum că am văzut cum se naşte muzica, şi mai ales din ce motive, să trecem şi la evoluţie. Subiectul cântecului în cauză evolua de la culoarea maşinii pe care “interpreta” şi-o dorea cu ocazia aniversării a 16 ani, la împărţirea invitaţiilor pentru zone VIP sau la efortul depus de “interpretă” pentru a slăbi, ca să încapă în rochia Di(h)or!
Linia melodică fluctua, notele fiind când îngropate în registrul grav, când săltate şi ţuguiate, totul pentru impresionarea publicului!
Muzică, frate!
Acestea fiind spuse, stau şi mă gândesc, ca tot omul: oare de la ce vine “M-ul” din denumirea postului? Că de la “muzică” în niciun caz nu poate veni!
Să luăm şi cel de-al doilea exemplu: premiile! Premiile cărora le făceam “reclamă” cu puţin timp în urmă: EMA-urile! Acum câteva zile au fost anunţate nominalizările oficiale (cică!) Dacă staţi mai prost cu inima, recomand un Calmogen (sau două, sau trei), prentu că urmează măcelul. La categoria “cel mai bun cântec din istorie” cei mai săritori-în-ochi nominalizaţi sunt Britney Spears, Christina Aguillera sau Tokio Hotel. Singura trimitere către normalitate din listă este U2, despre care cred că doar printr-o greşeală au ajuns printe maeştrii enumeraţi mai sus.
Să mai adăugăm în grilă şi M(ăscărici)TV Ouch? Un geniu e ăla care i-a dat numele…
Şi cam aşa se mănâncă “muzica”…
Aşadar şi prin urmare, cred că voi rămâne doar cu Realitatea TV, VH1, Antena 3 şi HBO că de pseudo-canale-româneşti-de-muzică sunt sătulă!

24 reacţii:

deea spunea...

sau...pasul 2,sunetule..numai deschide Tv-ul....eu cam asta fac.De ce sa faci stop cardiac cand poti sta linistita cu mp3-ul in urechi?
E simplu...chestiile astea nu o sa se schimbe niciodata....din nefericire :(

P.S: Foarte tare post-ul,oricum =)) =)) =)),evidentiezi ceea ce conteaza!

Stephen G. spunea...

MTV au fost niste penibili dintotdeauna. Doar ca fiecaruia dintre noi ne-a luat mai mult sau mai putin timp sa ne dam seama.

Eu recunosc, imi place Christina Aguilera dar pentru o categorie numita - cel mai bun cantec din istorie - nu poti sa nominalizezi decat trupe/artisti gen Beatles, Led Zeppelin sau Bob Marley. (si cum vezi, majoritatea nu mai traiesc/ canta impreuna)

Eu la categoria asta as vota fie ONE de la Metallica (pentru ca e preferatul meu) fie (ca sa fie din afara sferei rockului) No Woman No Cry de la Bob Marley.

Dar e MTV, normal ca trebuie sa concureze trupele la moda printre pustime.

Anca G. spunea...

Deea, sa ştii că da...poate asta e partea buna, postul ăsta idiot m-a făcut să apreciez mai mult colecţia mea de muzică :))
Stephen, nu neg că se mai iveşte şi câte unul care merită...dar e bătaie de joc, ma..."cel mai bun cântec din istorie"...mda...o să ajung să renunţ la cablu :))

emokid spunea...

Aveti dreptate toti :) MTv-ul e tot mai prost ...my super sweet 16 ... sau povestea aia cu rich girl ... cat snobism si ... de toate :) si mare dreptate ai cu :" cel mai bun cantec din istorie " e penal ... cat de mult as aprecia-o pe Brit nu pot admite , Michael Jackson inca traieste si inca mai tine microfonul in mana asa ca puteau din bun simt sa-l adauge si pe el , o fi urat dar canta f . frumos ( adica cine nu stie videoclipul lui Thriller ? Si mai are mooolte ,preferatul meu e Earth Song )Metallica si ei ...inca traiesc ...si Madonna ar merita mentionata ca e de ani buni prin industria muzicala si cred ca a scos chestii destul de bune ( eu personal nu ma omor supa ea ) . Dar pe scurt ... god!dude!

Anca G. spunea...

just! :D

SecondHand spunea...

MTV = Reclame. Deşi egalitatea se aplică la majoritatea posturilor, am senzaţia că la MTV -cel mai mult.
Cât despre emisiuni...My Super Sweet 16 mi se pare o satiră. Dezgustătoare sunt cele precum: Strutter, Jackass etc. Subliniază într-adevăr faptul că, în faţa tv-ului pierzi inutil timp, de cele mai multe ori, şi îţi oferă şi o viziune a vieţii degradante în care ne complacem.
Prin urmare, prefer VH1 (aşa cum ai spus), cu o muzică bună şi History - cu un documentar istoric.

Anonim spunea...

Bine ca nu ai aterizat (din greseala) pe Oligo-TV (OTV in traducere)ca iesea si mai urat :D Acuma, brb, ma duc sa-l pun pe taica-meu (sa mai munceasca vreo 2 vieti ca) sa-mi ia un tanc roz :D

Anca G. spunea...

Second Hand: da, History chiar merită...mai ales Encyclopedia ( ador tonul ironic şi limba rusă:)))sau documentarele despre mituri..
Cristina, băi, vezi că se poartă movul, vrei să nu fii trendy??? :))

Stres spunea...

orice canal tv e stupid , numai emisiuni idioate [ mai putin "in gura presei hehe" ] . trecand peste , daca or sati lipseasca posturile mele , poti sa iei id`u :)) . am obiceiul sa povestesc tuturor ce patesc , blogul era ca o alta "persoana" :)) . over and out , last words on this site .

Anonim spunea...

La naiba, si deja i-am spus roooooz :((

Anca G. spunea...

Stres: "las words"..vezi că astea-s cuvinte emo:))
Cristina: în cazul ăsta zi-i să pună şi o pilă la cei care stabilesc trendurile:))

emokid spunea...

vai tu !

Anca G. spunea...

vai eu! :))

worsakeend spunea...

tv tampeste la propriu,si eu sunt deacord cu mp3...asc ce vrei pona la urma.in plus niciodata nu se va promova calitatea adevarata la tv ci doar comercialu.

worsakeend spunea...

de teve..era vb :P

Anca G. spunea...

şi asta din cauză că se câştigă bine difuzând comercialul! tare aş vrea să apuc ziua când un post de muzică va renunţa la ambiţie şi va difuza Muzică! cu M mare :))

emokid spunea...

mai tii minte Sunete de music max ? aia da muzica :) ce amintiri frumoase :X

ganduri_soptite spunea...

si eu ascult muzica la mp3,ca la calculator nu mai ascult de mult,pentru ca astept ziua in care imi voi lua niste boxe de vreo 30 de Wati. si la tv chiar nu ma mai uit de mult timp,pentru ca stau la calculator,sau citesc mult,sau orice altceva. @emokid eu nu am auzit si nici nu am vazut thrilerul lui jackson,nici nu imi place de el.
si mai bine madonna sau metallica ,decat aguilera sau britney.zilele trecute am dat pe mtv de tila tequila 2 si am ramas oripilat cand concurentii au fost pusi sa manance vaginul unei scroafe. daca se bateau romanii pentru laura andresan,oare ce probe erau pusi sa faca? si am nimerit si destule super sweet 16,insa nu mi-au placut toate;aia care a vrut sa aiba tema jungla a fost nice. si cu OTV-ul,nu stiu ce ii atrage pe oameni la acest post.mai nou,si mama mea se uit pe acesta. ma rog,maica-mea savureaza si stirile de la ora 5,si povestirile de pe acasa. era normal sa ajunga si la acest post.

Anca G. spunea...

Kid, facem ce facem şi ne întoarcem la Music Max :)) da, mă, sunt buni ungurii!
Mishu, la tila tequila n-am avut "plăcerea" să nimeresc, şi mă bucur, după tot ce ai povestit... Damn!

groparul intelectual spunea...

cand vad numele u2(care alaturi de coldplay, the killers, rhcp si altii sunt exact muzica pe care o ascult) langa britney si tokio hotel, simt nevoia sa spun niste chestii legate de organe sexuale, de rudele in viata sau decedate ale celor care au facut asa nominalizari. dar nu o fac pentru ca nu sunt la mine pe blog. :)

si nu cred ca poti alege o "cea mai buna melodie din toate timpurile", dar daca s-ar putea alege atunci clar ar fi oasis-wonderwall :D

Anca G. spunea...

într-adevăr, wonderwall e genială..

Anonim spunea...

sa va fut in gura de retardati mintali....bineinteles ca nu vei posta asta pe pagina ta...;'labagiilor si muistelor....niste zdrente

Anonim spunea...

spanzurati-va wai vacarilor si vacaritelor....haideti sa vb in alta retea diseara...sa va zic cum va fut direct in rect....adios labagios....sa ma pupati in pula

emokid spunea...

ati mancat ceva stricat ? care e problema voastra ? stiti da pt k sunt mai educata nu va iau si eu la injurat ...

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?