Eliberare...by Sunetul-mai-tare

duminică, 19 octombrie 2008

- acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare -
          Spune-mi, ce promovezi tu de când am început să te cunosc? Spune-mi, mai ştii care au fost primele tale cuvinte? Ştii că ai spus că tu nu obligi pe nimeni, ci omul are libertate de a alege? Ştii că te avântai să vorbeşti despre era comunistă, când oamenii erau privaţi de libertăţi şi când li se impunea să renunţe la ceea ce faci tu azi? Ştii că vorbeai cu intenţia de a mă îngrozi despre modul cum eraţi pedepsiţi?
        Aaaa…nu mai ştii! E nevoie să-ţi reamintesc? Poate ai probleme cu memoria şi ai uitat deja ce-ai citit în rândurile de mai sus. Ar fi foarte uşor şi plăcut pentru mine să alcătuiesc un articol, special pentru tine, numai din cuvintele anterioare, doar dând copy-paste. Poate ţi-ar intra în cap! Dar nu, simt nevoia să mai adaug.
         Azi vii şi îmi spui ceva de genul: faci ce zic! No comment!. Te gândeşti tu, oare, cu ce eşti mai uman decât comuniştii? Cu nimic! Mă oblige, la fel cum povesteai că ei vă obligau pe voi!
Mai ţii minte ce-ai făcut acum câtva timp? Îţi zic eu, m-ai pus să zic că te vreau! Şi am zis, pentru că nu am vrut s-o păţesc. Am zis, ştiind că te detest şi că va fi rău. Am ştiut că declaraţia mea nu va aduce nimic bun, deşi tu începeai să-mi povesteşti cât de frumos va fi!
         Aha…nu-ţi convine ce scriu! Atunci “nu râde (a plans), citeşte-nainte!”
         Începeai să-mi spui că nu va fi decât relaxare şi plăcere. Că mă voi bucura nespus că te-am ales. Şi ştii ce este? Ştii ce-ai făcut? M-ai făcut să vin la tine cu greaţă şi cu teamă de ce vei mai spune. Şi totuşi eu simulez că te susţin. Ca să nu păţesc mai rău. Oare ce-ai zice dacă ai şti ce gândesc cu adevărat? M-ai urâ? M-ai blestema?
         Nu-mi pasă! Nu mai am decât puţin, şi atunci voi putea vorbi liber. Şi poate am să-ţi spun tot chiar ţine, verde-n faţă!
         În acea zi voi face un dicţionar cu toate sensurile cenzurate ale cuvintelor-cheie din acest articol, şi din altele, că am mai scris despre tine!
        - acest articol este un pamflet şi trebuie tratat ca atare -

8 reacţii:

emokid spunea...

Booon! Deci de ce zici ca nu exista cand observ ca vorbesti cu cineva superior ? Si mai zici ceva de genu :"nu mai am decat putin ,si atunci voi putea vb. liber " and you mean ...

Anca G. spunea...

Deci fraza pe care ai dat-o exepmlu "mean" că nu e timpul să mă dai de gol...într-adevăr, vorbesc cu cineva mai mare..care poate fi mai mare în vârstă..sau mai mare în altele...
Mai ai şi alte descoperiri? ;))

groparul intelectual spunea...

probabil mai ai putin pana la 18 la ani, de asta ai zis ca mai ai putin pana o sa vb liber. gresit! ar trebui sa poti din momentul in care te nasti. iar daca cineva nu-ti permite sa vorbesti liber, tu sa o faci si sa suporti consecintele. :)
iar articolul asta nu e un pamflet, e o chestie personala. stiu sa le deosebesc cand le vad. :D

Anca G. spunea...

Da, n-am folosit satira, s-a pierdut pe drum..am avut prea muţi nervi când am scris...
Nu vârsta de 18 ani o să-mi permită să vorbesc liber, ci ieşirea din peisaj a persoanei în cauză...E adevărat, a ne exprima opinia trebuie să fie un drept natural al oamenilor, de când se nasc, dar uneori, cum e şi în cazul meu, consecinţele sunt prea grave...
Am încercat să maschez povestea încât persoana să nu-şi dea seama că este vorba despre ea...

groparul intelectual spunea...

atunci o fi vorba de una din entitatile intitulate generic "profesor" ;))

Anca G. spunea...

mi-ai pus gând rău,a? vrei să mă dai de gol??:))

groparul intelectual spunea...

da >:)

Anca G. spunea...

:))

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?