Derivări

joi, 9 decembrie 2010


Sunt curioasă. Cum se transformă apa-n ceas? În ceas electronic, n-ar fi deloc indicat să se transforme, pentru că probabil ar păstra câte-un pic din proprietăţile amândurora. Curentul electric, poate. Şi cu apa, ar face un pic de fum prin preajmă. Ceas de mână, da. În ceas de mână, aş vrea să se transforme. Să păstrăm fiecare câte-o picătură de apă chioară într-o sticluţă dinaia de parfum, pe care s-o turnăm la încheietură când vrem să ştim cât e ceasul. Şi ea să se prindă pe loc de oasele noastre, ca o cureluşă de piele, să mişte minutare, cât de multe, şi să înceapă să ticăie. De fapt, apa e deja un ceas. Are picături, putem să spunem că-s secunde sau minute. Putem să dăm drumul câte unei picături la intervale regulate de timp, o secundă, de exemplu, şi numărându-le, putem să descoperim cât e ceasul. Dar e mult de lucru, multă migală, multă răbdare. Poate să se inventeze o meserie specială. S-avem aquoceasornicari. Bine plătiţi.

Mi s-a spus că sunt mereu calmă. Am găsit că-i de bine. Ieri s-au împlinit 3o de ani de la moartea lui John Lennon. Ni l-au luat. Ni l-a luat. Nici nu merită să-i rostim numele, nu e om, e animal. Nu e nici animal, pentru că până şi ele simt, ştiu eu sigur.  Nu ştiu ce e, e un gunoi. Da, asta e. Animalele care au nume sunt mai apropiate de oameni, nu? Anyway, Imagine all the people. Mi s-a spus aseară că sunt mereu calmă. Eu am scris la începutul paragrafului chestia asta. E ok, nu? Pe-afară. Cică unii, prin cercuri de yoghini, controlau temperatura corpului. „Hipertermie voluntară”. Înseamnă că şi la mine e o chestie asemănătoare. Îmi controlez…numărul nervilor care ajung la suprafaţă. De ce să-i mai vadă şi ceilalţi, când ei sunt numai problema mea? Nu trebuie să le pese lor că am în mine o pistă de raliuri, unde toate maşinile sunt condusă de şoferi beţi şi se lovesc de coastele mele până ies scântei. Aşa se nasc nervii. Se lovesc maşinile. Între ele, de coaste. Ce fraiere sunt, cred că sunt parapeţi dinăia cu reclame de la Shell şi Duracell. Se-agită, se mărită, se lovesc, se fac praf. Degajă lumină şi căldură, febră, draci. Afectivitate pe dracu. Îţi trece. Cât poţi să te chinui aşa, câteva zile. În viaţă, durează doar contractele. Afectivitatea nu e un contract. Social. Săracul. Jean Jaques Rousseau, „Contractul social”.



„…nu te cert, nu regret”. Aşa zice Cristi.
A, a început „În derivă”. Marcel Iureş e ok. Mie nu-mi place de nicio culoare Maria Dinulescu. Luni, la primul episod din seria „Nora”, mi s-a părut total pe lângă în primele minute. Parcă era o puştoaică de 12 ani care se chinuia s-o joace pe coana Joiţica în faţa mă-sii, ca să-i arate cât de bine a învăţat rolul pentru sceneta şcolii. Pe la jumate mi s-a părut mai detaşată. Probabil voma aia i-a prins bine. Dupaia, chiar când începusem să mă obişnuiesc, o văd că iese pe uşă. Păi stai aşa, fătucă, te-ai plictisit deja?! Aiurea, la „Nora” nu mă mai uit.
Am vrut să mă uit la  seria cu Victor. Am citit în revistuţa aia de la HBO povestioara şi mi s-a părut faină, dar am ratat momentul. Poate recuperez şi eu. Oricum, decât stupizenia cu femme-fatale speriată de măritiş, pe care-a trăsnit-o amorul pentru nefericitul plătit să-i asculte miorlăielile, chestia cu soldatul bântuit de stafiile bombelor afgane mi se pare mult mai răsărită.
Şi fetişcana de miercuri, care-a jucat-o pe Diana gimnasta mi s-a părut ok. Sinucigaşă fără să ştie. inspirat.
S-au pus câteva tone de speranţe în serialul ăsta. N-ar fi indicat să cadă în derizoriu. Deja, Supernatural nu mai e. E doar o „ceva” în locul lui. „Lie to me” se duce şi el pentru că nu se uită americanu’ însetat de Leidi Caca şi n-are rating.
Singura producţie faină care mi-a mai rămas – faină rău, faină în adevăratul sens al cuvântului – e Dexter. Mamă-mamă, ar trebui să fie băgat în manuale. Aşa se scrie un scenariu de serial, Kinderi.
Ieri le-am zis „copii” unora din anul 2 sau 3. Ai mei colegi mi-au zis să-s nebună. Oi fi. Tot ei îmi zic că-s şi calmă. Oi fi şi aşa. Ce ziceţi, mi-ar sta bine pe canapeaua lui Iureş?

13 reacţii:

worsakeend spunea...

Esti inversunata rau astazi..

De curiozitate,ce tampenii faceau colegii tai de an mai mare,sa-i apostrofezi asa?

ove spunea...

nu stiu care canapea ca in imagine vad un fotoliu. si nu stiu de ce mai toata lumea care nu e pro lady gaga ajunge sa o apostrofeze atat de tare. nici eu nu sunt un fan al duduii in cauza, dar dupa umila mea parere tipa chiar are ceva acolo ce alte cantecace nu au. numai faptul ca fiecare piesa scoasa de ea a devenit hit te poate pune pe ganduri. zic

docica spunea...

Intr-adevar, treaba cu serialele e complexa. Azi m-am plictisit rau la ep. 10 din Supernatural. Eu ma uit la: Dexter (pe care il ador, scenariul e genial), House MD, The Big Bang Theory, Grey's Anatomy, The Mentalist, Seinfeld, Friends,Modern Family. Pe toate le urmaresc pe siteul: www.serialepe.net Logic, doar cand alaptez sau am timp liber. Dar cum stau acasa, timpul e destul de liber.

Anca G. spunea...

@worsak, chiar am scris chestia asta foarte detasata. "copii" e doar un apelativ, ca si "kinderi", probabil din categoria "sechele din liceu/generala"

@ove, Caca?:)) n-am nimic serios cu ea. ii zic "Caca" in gluma. chiar si mie mi se intampla sa fredonez "ale-alejandro" cateodata. cade ea in penibil de multe ori, dar are talent la a se vari in mintea ascultatorilor.

Anca G. spunea...

@docica, bun site. pacat ca nu baga si "mad men", ca sa ma scuteasca de-o curatenie generala in comp. nu cred ca mai am spatiu sa-l descarc si pe-asta:))

iuliana spunea...

cand am citit titlu' am crezut ca ai inceput sa faci muuulta mate, sau ceva, dar nuu....
oricum... imi place sa te citesc cand esti un pic nervoasa:D:D:D

Andreea spunea...

I hope some day you'll join us and the world will be the as one ..

Flash spunea...

Dexter e chiar ok... e unul din cele mai bune seriale facute vreodata dar da-mi voie sa te contrazic un pic... Intr-adevar regizorul a facut o treaba buna dar totusi are multe elemente inspirate din seria de romane a lui Jeff Lindsay desi are si foarte multe elemente unice. Sincer, eu urmaresc foarte multe seriale si intr-adevar Supernatural s-au lungit prea mult cu sezoanele si s-au lungit din pacate mult si prost. Ti-as recomanda Vampire Diaries un serial pe care eu il urmaresc din pura placere dar nu stiu exact ce gusturi ai asa ca... Well anyway, mi-a facut placere sa citesc cateva chestii pe blogul tau, congrats.

Anca G. spunea...

@bobo, las matematica expertilor:))
@Sky, stiu seria de romane, dar fara un scenarist priceput, din romanele astea geniale, puteam avea un serial lame rau de tot. Anyway, bine ca nu s-a intamplat asa!:))
Senc iu pentru recomandare, TVD intra in planificare. Ma mai uit la Mad Men, Californicarion, Burn Notice, Medium, Lie To Me, Criminal Minds si ce mai prind pe la tv intamplator. Dintre astea, Mad Men mi se pare absolut genial. Are un suflu nou, un..ceva aparte, desi trateaza un subiect de "dinaintea erei noastre"
Well, macar serialele sa ne mai detaseze un pic:))

Zâna spunea...

esti din toata cate putin!si calmul e doar fatza agitatiei din suflet!

Flash spunea...

M-am uitat la niste faze din Mad Men pe youtube si mi se parea cunoscut actorul si dupa o cautare pe imdb am vazut ca era "za FBI agent" din filmul "The Town" si pot zice ca a jucat decent :). Sincer din cate am vazut nu pot zice daca Mad Men este genul meu de film dar o sa il incerc ca si asa sunt mai cu toate serialele "la zi". Criminal Minds mai vad si eu pe la TV desi nu prea ma uit la TV foarte des... Dar oricum sincer nu stiu daca ma pot apuca de un serial acum, sunt cam plictisit si intr-un fel dezamagit (mai ales de Supernatural care a fost EPIC FAIL cu ultimul sezon)asa ca prefer sa ma apuc de un anime mai bine :-"

Flash spunea...

@Filme xxx gratis: frumos nume :))))

Anca G. spunea...

si-al 14-lea..ca sa nu fie 13:))

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?