Seriale de toamnă

marți, 21 septembrie 2010

           Unul din motivele pentru care ador toamna este că revin serialele serioase. Câte-au mai rămas ele, pentru că multe (dar chiar foarte multe) au fost anulate din motive de genul scăderea ratingului/criză, cum ar fi Ghost Whisperer sau Damages. Dacă după Ghost Whisperer nu prea mă omor, pentru că s-a cam transformat în telenovelă după moartea şi reîncarnarea lui Jim, la Damages chiar mă uitam. Vestea bună e că Damages o să revină pe undeva prin 2012 (probabil scenariştii sapă acum după comori ca să finanţeze serialul). Dar până atunci mai e, aşa că să vedem cine se întoarce în toamna asta.


1.              1.  Ca de obicei, pe mine mă interesează revenirea Supernatural, cu sezonul 6, fără Eric Kripke la cârmă, dar cu o don’şoară puse pe fapte mari. Nu ştiu ce fapte mai mari decât ce-a făcut master Kripke poate face ea, mai ales că are de scos 1 buc. Dean din disperarea pierderii fratelui său şi din rutina unei vieţi normale, şi 1 buc Sam din Iad. Eu totuşi cred că Supernatural n-are cum să sfârşească la fel ca Prison Break, pentru că serialul propriu-zis, cel de 5 sezoane, bazat pe o super-poveste despre fraternitate (şi câte-un demon pe ici, pe colo), s-a cam încheiat în primăvară.
         Mă voi uita la sezonul 6 ca la o anexă a originalului. Şi mă voi uita la sezonul 6 pentru actorii care au reuşit să mă ţină cu sufletul la gură,  în faţa ecranului, câte 45 de minute în fiecare sâmbătă seara, cât era difuzat serialul (sâmbăta ajungea în România).
        Se coace un serial animat după Supernaturalul lui Kripke. Pe acela cred că-l voi ocoli. În primul rând, pentru că nu mă omor după animeuri. În al doilea rând, pentru că nu ştiu câtă vitalitate vor putea să transmită desenele alea..colţuroase. 
         Până una, alta, Supernatural revine cu sezonul 6 pe 24 septembrie.

2.               2. Tot  pe 24 septembrie revine şi Medium, cu sezonul 7. Da, tot cu Allison Dubois, tot cu Joe ca să-o trimită repede la culcare pe Al când se trezeşte brusc din cauza unui coşmar, tot cu trio-ul Marie-Bridge-Ariel, tot cu vise şi stafii.

3.              3. Sezonul 6 din Criminal Minds debutează miercuri, 22 septembrie. Serial de exepţie care-a lăsat în urmă ceva asemănător cu cele 5 sezoane din Supernatural apărute până acum – întorsături de situaţi de genul terorişti..unul..doi..mai mulţi!, războiul dintre Hotch şi Reaper, plecarea lui Gideon. Din păcate serialul a trecut printr-o remaniere (că tot ne place nouă cuvântul) de scenarişti, dar am eu încredere că n-o să sfârşească prost. Deci, ne revedem pe vreo…23 la noi, cu echipa minune, întreagă sau nu….

4.              4. Ei, şi vine Dexter… pe 26 septembrie, cu sezonul 5. Dexter a ajuns în preferinţele mele foarte aproape de Supernatural, deşi abordează o temă extrem de diferită. Dar e atât de bine structurat, atât de bine regizat, atât de bine „asortat” cu soundtrack-ul, iar actorii joaca cu atata pasiune , încât nu mă lasă niciodată să nu fiu atentă la el. în plus, ca şi Supernatural, Dexter e genul de serial care nu încheie niciodată un sezon fără debutul unei situaţii explozive. În finalul sezonului 4 (cine nu l-a văzut, ar face bine să se oprească aici), am asistat la moartea fiinţei care-i asigura lui Dex legătura cu lumea umanului, Rita, iar în ultimele cadre am putut vedea un criminal-familist extrem de pierdut şi măcinat de vină. Cum va fi viaţa lui fără Rita, habar n-am, dar de-abia aştept să aflu.

        Am scris aici despre 4 seriale. Sper să apuc să văd măcar 2 din ele…

21 reacţii:

iuliana spunea...

na, din toate serialele astea, imi place Medium. Adica, la ala ma uitam candva. niciodata nu am reusit sa ma uit la vreun sezon, netinand cont de serial, pana la capat. nici macar la House. sunt o cauza pierduta... stiu...

Anca G. spunea...

@bobo, well, n-as spune chiar asa. poate pur si simplu nu-ti place un serial, poate te plictiseste sau nu e de ajuns de bun incat sa te tina "acolo" tot timpul :)) fiecare are modul lui de a se distra.

iuliana spunea...

aa, nu, ca imi plac serialele, doar ca na, din lista asta, Medium am vazut si mi-a si placut... insa doar cateva episoade. faza e ca m-as uita, da' ori mi-e lene sa le descarc, ori nu le prind cand sunt la teve, pentru ca uit...

Stephen G. spunea...

Tocmai vroiam si eu sa scriu despre serialele pe care le astept :)) Eu le-am numarat zilele trecute pe degete si-mi iesisera vreo 9 la numar. Sper sa-mi permita timpul sa le reiau pe toate, dar un lucru e sigur...mi-e foarte dor de House si de fratii Winchester

Andreea spunea...

abia aştept să înceapă Medium.

Anca G. spunea...

@Bobo, astea-s cele din care nu prea pierd niciun episod. Mai urmaresc Mad Men (pe asta il dadea pe TVR1, mi se pare mie ca degaja o atmosfera mai apeciala - drama plasata in anii 60), Lie To Me (un doctor simpatic jucat de Tim Roth, specializat in minciuni), Dark Blue (drama politista). Cam asta e genul meu: drama, un pic de thriller, impuscaturi, omoruri, minciuni.. Pe urma mai sunt seriale care incep in vara, ca Burn Notice (asta-i cu şpioni)

Anca G. spunea...

@Stephen, wow, 9 seriale:)) ai fost vreodata la zi cu toate?:)) Pai go ahead si scrie, oricum ai mai mult de scris decat mine.

@Andreea, si eu

tommy spunea...

si din toamna asta mult asteptatul sezon 7 din House M.D yuhuuuu \:D/ 27 sept premiera 8-> House se imbarliga cu dr Cuddy :))) cel putin asa am vazut din trailer :)))

http://www.youtube.com/watch?v=PdecgejaQJ8 - vroiam sa bag clipul ... dar nu ma lasa blogul :)))

T. spunea...

rectific greseala: 20 septembrie

Anca G. spunea...

@tommy/theo, yep, asa am auzit si eu. nu prea ma omor eu dupa house (nu ma omor dupa doctori, in general, fie ei reali sau personaje din seriale), dar e simpatic:)

Tommy \m/ spunea...

doamne ce frumoasa esti in poza de la profil ... vreau sa vad mai multe poze cu tine. te rog eu mult!

Florin Druga spunea...

pai te uiti si tu la dexter si la supranatural ca sa stii ca nu ai pierdut nimic si dupa aceea te poti uita si la restul ;)). Eu dexter nu vazusem pana acum o saptamana, pana mi-am luat inima in dinti si mi-am downloadat un episod. Deja am terminat sezonul 3 ;)) .

Anca G. spunea...

@tommy, sincer? in poza aia trebuia sa se vada chitara:)) cel care mi-a facut-o a prins un pic mai mult din cadru, dar nu ma supar:))

Anca G. spunea...

@florin, da, pai cred ca asa o sa fac. pan` la urma supernatural si dexter sunt cele pe care vreau neaparat sa le vad sezonul asta. a, deci vezi ca te-a prins?:)) vizionare placuta in continuare

Silvia spunea...

House MD !!! :D de House n-ai zis nimic!:D House,House,House. Scuze ,sunt indragostita de serial se pare :D

Anca G. spunea...

@Silvia, daaa vad:)) pai n-am scris nimic pentru ca nu-l urmaresc. e un serial bun, House e jucat excelent, dar eu am probleme cu doctorii. sechele din copilarie:))
In schimb nu e nimic rau in a fi indragostita de serial:))

ClaudelGFX spunea...

dexter a fost fun, primul si putin din al2lea season... dupa e boring

doru.dascalu spunea...

Bine că nu monitorizează nimeni blogurile(sau da?!?!!doamne fereşte!) căci ar fi prinse în raportul anual către acţionarii posturilor tv.Să mă bucur că unii fac bani, mulţi bani, pe neuronii mei, distruşi cu întreruperi de film ?! Nu! Mulţumesc, nu ! Aşa că de aceia nu am văzut în 20 de ani nici un film la tv, doar pe video şi acum pe DVD-player, sau la tv trimis din PC.

Anca G. spunea...

@Homo sapiens, cumpărate sau închiriate, nu? Şi eu la fel...

Eusebio spunea...

M-am uitat la primul episod din Supernatural, si pot sa spun, ca producatorii au inceput foarte prost acest sezon.. sper sa se termine altfel, decat cum au inceput.

Anca G. spunea...

@Eusebio, da, l-am vazut si eu. Am avut momente cand mi se parea ca nu urmaresc Supernatural, ci alt serial, unul cumva nedefinit. Oricum n-aveam asteptari uriase de la don`soara Gamble, asa ca nu pot spune c-a fost o dezamagire totala.
Singurul care mi s-a parut "de acolo" a fost Jensen Ackes, a carui mimica exprima cam aceleasi ganduri ca ale mele - "wtf is happening?".
Poate-i doar primul episod si le trebuie o..acomodare cu schimbarea. Sper.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?