« Să mănânce cozonac ! »

miercuri, 8 septembrie 2010

       Cred că am descoperit soluţia de ieşire din criză pe care au găsit-o cei care s-au votat singuri la alegeri şi se intitulează "aleşii poporului". Ştiţi când mi-am dat seama? Când mi-era ziua mai dragă, ieri după-amiază, după ce mai mâzgălisem un portret, băusem juma de kil de cafea şi mă pregăteam de cealaltă jumătate. Eram aproximativ liniştită: vorbisem cu un prieten de care nu mai auzisem nimic de mult timp. Şi uşor amuzată: nea' Funeriu anunţase că vrea să mute probele orale de la bac la sfârşitul anului.

       Dar legile cinismului spun că atunci când eşti liniştit, îţi găseşti de lucru. Da. Şi-aşa am deschis televizorul. Şi atunci am avut revelaţia. Mi s-a luminat mintea şi mi-am dat seama – de fapt, ăştia nu vor să ne scoată din rahat. Vor să ne omoare pe toţi şi să ne lase acolo, sau eventual să ne îndese mai adânc şi mai adânc, până n-o să se mai vadă nimic din noi. Şi cum noi suntem cam puţin, s-au gândit să-i aranjeze şi pe copii copiilor copiiilor noşti, prin 6 drăguţe de împrumuturi la FMI, pe care, ghiciţi cine le va achita. A, şi apropo, se pregătesc de al 7-lea.
       Factorul declanşator al revelaţiei mele a fost următorul: în condiţiile în care noul an şcolar va găsi, ca de obicei, şcolile în paragină din lipsă de fonduri, profesorii hămesiţi şi clasele aproape goale (într-un sat din Galaţi nu s-a născut niciun copil din 2009, deci vă imaginaţi ce "înghesuială" va fi la şcoli peste câţiva ani), onorabilul ministru Funebru plănuieşte să cumpere păpuşi cu handicap pentru fiecare grădiniţă din ţară, ca să se înveţe copilul cu diversitatea. Cu o mână, un picior rupt, pe-amândouă, eventual, chinezi, japonezi, africani, ţigani, diversitatea contează, şi mai ales iniţiativa de a extermina rasismul.

       Da, exact iniţiativa de care aveam acum nevoie. Probabil după ce-o să ne omoare pe toţi, fizic şi psihic, prin idei dinastea lăudabile, mai-marii vor să ne arunce la o groapă comună, indiferent de trăsături şi culoarea pielii, şi nu vrea să se nască între noi conflicte după moarte. Alţi bani, altă distracţie. Probabil tot din seria "cornul şi laptele", care s-a transformat de atunci în "untul şi biscuiţii", meniu pe care copii îl folosesc ca să "zugrăvească" pereţii şcolii.
   
        God save him! Aduceţi de urgenţă psihologi, sau mai bine-o ghilotină, căci se vede bine că nea' Funebru e fan Maria Antoaneta: "N-au pâine, să mănânce cozonac!"

14 reacţii:

Zâna spunea...

incotro ne indeptam sunete?eu ma mut!pe un petec de luna:)

Anca G. spunea...

@da, Zâna..şi uite-aşa o să fim noi, românii, mai tari ca americanii şi ruşii, că doar noi avem trupă de băsişti care ne determină să colonizăm spaţiul..

pikchiu spunea...

le da si mar. lapte cu mar. sau biscuiti cu mar?

kyky spunea...

tanti, las-o mai moale cu realitatea ca vad ca te omoara mai ceva ca base.
btw, mi se pare mie sau se revine la vechiul bac?

PS: vreau si eu o papusa japoneza in marime naturala. un "el" daca se poate ~=p

Anca G. spunea...

@pikchiu, mi-e sincer milă de...stomacurile lor :| mai bine le-ar da si niste pastile..

@kyky, pai cred ca daca le dai idei dinastea, vor veni si cu proiecte de papusi pentru...studenti:))

Valentin spunea...

Oameni de nimic. N-au pic de rusine...

Le dau copiilor papusi handicapate, cornuri,lapte, biscuiti, unt, branza topita in timp ce parintilor si bunicilor le sunt sugerate sapunul si franghia.

Imi place cum scrii :)

Anca G. spunea...

@Valentin, mersi. scriu silita de imprejurari:)) la nervi. nu stiu cat cred ei ca vor creste in ochii copiilor daca le dau un mar sau o papusa rebegita. asa cred ei, ca elevii nu vad, nu aud. gresesc.

T. spunea...

plec pe marte sunete!!:)))
te bagi?:)))

Anca G. spunea...

@Humu, cu Smiley? nu :)) da` daca-l iei pe Frusciante, merg:)) (eventual si pe Johnny Depp:-")

Alex spunea...

Realist postul! Sunt pro ghilotină:D, şi mi-ai adus aminte şi de un serial parodie de pe TVR numit "N-au pâine, să mănânce cozonac!". Oricum, minunate posturi:D.

iuliana spunea...

până acuma ceva timp, îmi venea să râd de tot ceea ce se întâmpla. da' când am auzit deunăzi cum că ne împrumutăm, din nou(!!!), mi-a pierit tot râsul. noroc că io nu o să am copiii, pentru că nu o să mă mărit vreodată. am spus asta când eram de 5 ani, şi cred că aşa o să rămână.;)))

Anca G. spunea...

@andu, da, cred ca la ghilotina ne gandim cu totii:)) by the way, am "gugalit" serialul si nu l-am gasit..ca de obicei, ma pricep la a pierde chestii faine:))

@bobo, are you sure?;))

Tommy spunea...

ca tot vorbisi de papusile cu handicap ale onorabilului ministru , primarul unei comune din prea iubitul nostru Gorj a initiat o campanie de strangere a papusilor cu handicap de la consateni. satenii nu au ignorat initiativa edilului si au rascolit prin podurile prafuite papusi gen Aradeanca ( ce mai visam noi pe atunci la papusi Barbie 8->) de acu 20-30 de ani , care au fost supuse unor experimente artistice de catre talentatele lor odrasle experte in arta machiajului cu pixu', ale caror cosite au fost aranjate cu foarfeca de taiat lana oilor si cu unghiutele date cu oja de la membrele ramase intr-un fel intacte

Anca G. spunea...

@tommy...aaa...saracele papusi, sau saracii copii?:)) eu nu ma hotarasc..

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?