Muşte

duminică, 6 iunie 2010

Prefă-te, cititorule, că ai în faţă cea mai mare plăcintă cu ciocolată amăruie şi fistic pe care-ai văzut-o. E atât de mare, încât sparge linia orizontului şi răsună-n nori de depărtare. Crema , seducător de topită, pulverizează infinită scorţişoară peste şapte mări, iar blatul uşor rumenit cântă arome de bronz dulce. Fă-te că scrijeleşti cu degetul suprafaţa nesimţită, care se supune pioasă, şi ridici furculiţa pentru actul final.

E sublim de nesimţită, e caldă, dar dinţii ţi se lovesc de cuburi fragile de scorţişoară geroasă, care se amestecă perfect cu tuşul gros şi ciocolatiu. Te uiţi, pe urmă, la furculiţă şi te bufneşte râsul tâmp de om care nu crede în seringi, deşi are pielea găurită de ace de toate formele şi culorile. E momentul critic, după care va urma reacţia ta.

Eşti un cub colţurat şi verde, cu jaluzele perfect etanşe şi beţişoare chinezeşti făcute la comandă din fier forjat neşlefuit. Ies aşchii fieroase din fiecare milimetru pe care îţi coboară degetele şi în care te opreşti sacadat şi te uiţi ca o pungă de plastic la firele roşii de curent electric ţâşnind din covorul bej, murdar de tălpi noroioase. Apleci din nou degetele închegate în vopsea groasă şi roşie şi striveşti ciocolata imaculată, căutând. Ce naiba cauţi? Cauţi muşte, pixuri goale, orare, câini nespălaţi? Te-aştepţi să-ţi scoţi de-acolo degetele prinse cleşti în colţii dulăilor? Te vezi eroul care se lasă muşcat ca să pocăiască lumea de foi de ziare pline de plumb? De ce mânjeşti gresia din jur cu sânge şi ciocolată, nu te gândeşti că vrăbiile galbene vor aluneca pe obrăznicia ta? Cu ce eşti mai presus decât o ciupercă nenăscută? Cu nimic!

Noi mâncăm plăcinta fără să căutăm muşte, nu ni se prind în dinţi cabluri. O mâncăm pe toată!

12 reacţii:

worsakeend spunea...

Morrr de pofta..ce ai facut :))


Ps:Sa vi cu vesti bune de la bac :P

dani spunea...

:D:D:D:D:D:D:D

app, ce-ai facut la engleza?

Anca G. spunea...

@Worsak, promit:D pe cuvant de sunet:))

@dani, am dat franceză şi am luat B2 la toate probele;)

Tommy \m/ spunea...

au, Doamne imi adusesi aminte de compunerea delicioasa a lu' Teo :))... si imi facusi o pofta de clatite cu Finetti :)))
Felicitari , frantuzoaico! eu nu m-am dus vineri la scoala ... si inca nu imi stiu rezultatul ... :)))

kyky spunea...

pe langa faptul ca salivez la placinta aia en gros si en detail...de ce trebuia sa ii pui scortisoara....singurul condiment pe care nu il suport...

cum zicea iri- misto....morala..well done la fontaine!

Anca G. spunea...

@Tommy, senc iu si succes! but..Theo a fost destul de simtita ca sa nu puna muste in placinta ei:))

@Kyky, daca sa pronunti "misto" inseamna sa-l parafrazezi pe Iri, n-am sa mai apelez la cuvantul asta cat oi trai:))

zmeurică0112 spunea...

deja imi ploua in gura :))

T. spunea...

=p~=p~ descrierea placintei face toata postarea=p~=p~

Anca G. spunea...

@Zmeurica, Humu, asta ca sa vada ce pierd cei care stramba din nas si cauta muste:))

Stephen G. spunea...

BRB, ma duc pana la bucatarie... :))

Si cum au fost subiectele ca nivel la franceza? Am avut colegi care au dat la engleza si cica erau o gluma proasta. Nici nu stiau ca aveau de ales dintre ele in functie de nivel si le-au facut pe toate.

Anca G. spunea...

@Stephen, mie mi s-a parut extrem de simplu. La ecoute a trebuie sa facem ambele subiecte, la ecrite am avut de ales. B2 a fost foarte usor, am avut de scris un articol de revista despre "schimbarea mentalitatii maselor in vederea folosirii materialelor ecologice" sau ceva de gen. La expression orale ne-am suparat cu totii ca tot interveneau profesorii si nu ne lasau sa vorbim. Dupaia ne-am dat seama ca trebuia sa fie un dialog cu ei:))

kyky spunea...

la engleza a fost intr-adevar o gluma proasta... engleza de cls a 3-a la B1 si de cls a 6-a la B2. si totusi, in mijlocul partii scrise m-am trezit paasaita de un tip care intreba: cum se spune la prof de mate?..deci- no comment. oricum sunt foarte dezamagita de BAC pana acum...

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?