Te uită cum ninge cu membre!

miercuri, 16 decembrie 2009

Vuiesc ziarele, canalele de televiziune, meteorologii îşi dau duhul pe la emisiuni, tanti Romica Jurcă se strofoacă de o săptămână să convingă măcar 10% din tară că vine peste noi un dar de la moscoviţi: un drăguţ de cod galben. Widgetul de la yahoo îmi arată de câteva zile o temperatură de -6/-7 grade, afară « zăpada-i cât gardul », a nins două zile la rând şi acum viscoleşte.


Pe o astfel de vreme, ce-I dă pensionarului gălăţean prin minte? « Ia să ies la o promenadă ! ».Bravo, băieţi, de-asta vă iubeşte Sunetu’… « Băieţii » sunt nişte..copilandrii la 60-70 de ani, care taman pe cod galben de ninsori şi viscol descoperă n-şpe mii de motive impetuase ca să iasă din casă, să se moşcăie pe străzi în speranţa că vor ajunge ba la piaţă, să-şi ia nişte coada-şobolanului să-şi facă ceiuţ, ba la brutăria din centru, că asta din colţ nu face pâine  împletită, ba la vreo rudă în vizită, ba la vreo cafeluţă şi la o tacla la o prietenă…


Rezultatul ? 40 de « jucării stricate » cerşesc îndurare la ora asta pe la uşile Spitalului Judeţean cu membrele nefunctionale în şacoşe/poşete. Mă repet : bravo, băieţi, de-asta vă iubeşte Sunetu’ !

Observaţi că există o tendinţă ? Exact când e codul mai viu colorat, marea masă a pensionarilor îşi găseşte treburi urgente de făcut pe afară, fie caniculă de peste 40 de grade, fie ger de -10. Par exemple, astă-vară, bunică-mea se plimba pe la ora 3, pe cod roşu de caniculă, prin piaţă, ca să-şi cumpere un kil de prune. Chiar mă mir cum de m-am abţinut să n-o machez în culoarea prunei… Nu de alta, dar noi răspundem de ei, şi mai au şi-un tupeu fantastic !

Pace, copii !

By the way, scuzaţi titlul "dexterian"...

11 reacţii:

kyky spunea...

tanti,se vede ca vine craciunul...nu ne trebuie "gloabe" sa le atarnam in pom? "uite fragi tie dragi"...ia-i si bate-i oleaca!

PS: priveste partea buna a lucrurilor : doctorii au ce pune pe masa de sarbatori cu toate urgentele astea!:))

Anca G. spunea...

@Kyky, claro, tanti, claro (cum se spune "tanti"
in spaniola? - muchacha?:))) I-as bate, Enigel, dar oricum "se frang curand":))

kyky spunea...

mno vezi....asta e spiritul cracaciunului...

muchacha era ptr fata...ptr tanti...ask ana:))

nu e nevoie de nume spunea...

e ca pe vremea cand eram mai tinerel

iuliana spunea...

ma, cam asa e, is mai rai decat niste copii.

T. spunea...

vai...azi am avut niste cizme cu toc (shit! cine m`a pus sa le iau?) si pe jos era un polei de numa' numa'..
un moment de dezechilibru si auzi de undeva "cadeeeeeeeeeee!!!!!!"....si buf!
a trebuit sa fiu carata de 2 insi facuti dintr`o bucata sa imi revin.
damn it ca si acum ma mai doare membrul inferior.
unde mai pui k am si o durere insuportabila de deget:-s:((

Anca G. spunea...

Theo, te-o fi blestemat Udrea:))

T. spunea...

creca:((

Andra spunea...

Baaai. asaaaa-i
deci bunica-miu s-a programat sapt asta sa-si plateasca facturile. si cum sa-l las pe el sa se deplaseze pe gerul asta...
dupa ce [apropo, inca nu-i venisera facturile si el si vroia] am asteptat 30 de minute pe ger la telefon am aflat ca avea de platit fix 21 de bani. DE BANI... adica monedele alea micute de 10 bani. Explicatie: e veteran si are reducere. Am innebunit!!

hajari/copilu spunea...

ce-mi place cum scrii:X
tot timpul iti citesc articolele,dar nu comentez mereu pentru ca sunt articole prea bune ca sa mai fie comentate!bravo:)

Anca G. spunea...

Hajari/copilu, mersi frumos:)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?