Doi covrigi, un trăsnet şi-un Curios

vineri, 23 octombrie 2009

Imaginează-ţi pentru un moment, cititorule, că vii de la muncă. E 6 seara şi de-azi dimineaţă n-ai mâncat nimic. Telefonul ţi-a sunat toată ziua şi-ai primit veşti care mai de care mai "îmbucurătoare". Şefa, o scorpie, te-a trimis de 10 ori să-i cumperi cafea, şi pe urmă te-a pus să livrezi la domiciliu 5 colete, la 5 persoane diferite, aflate în 5 zări ale oraşului, la distanţe considerabile una faţă de alta. Eşti o bombă de draci, obosit mort, gata să-l sfâşii pe cel care va aşeza zâmbitor bomboana pe colivă, n-ai umbrelă şi afară plouă cu găleata, niciun taxi nu apare în staţie şi pe lângă toate astea, te mai doare şi-un picior. Cu ultimele puteri te îndrepţi, plin de speranţă, spre brutăria din colţ de la care vine miros de pâine caldă, scoţi o hârtie mototolită de 1 leu din buzunar şi ceri: "Doi covrigi". Şulfa de vânzătoare îţi înghesuie doi covrigi într-o plăsuţă de hârtie şi-ţi zice: "Ai noroc, îs ultimii."

Zâmbeşti mulţumit. Zâmbeşti mulţumit, nu? Şi parcă uiţi şi de ploaie, şi de şefă, şi de picior.

Asta e mulţumirea unui om normal. Un sentiment simplu, care apare din te-miri-ce.

Un covrig, o glumă bună, o ştire despre isprăvile unui ucigaş de câini, un film cu actorii tăi preferaţi... o melodie.

...

Azi am simţit ochii Curiosului aţintiţi asupra mea. Ascultam la căşti "Thunderstruck" şi, involuntar, mă mişcam uşor în ritmul basului. Da, sunt cunoscută pentru pasiunea pentru rock, dar "în public" nu întrec niciodată măsura. Cu toate acestea, Curiosul mă privea..şi mă privea...şi e imposibil să nu te simţi stânjenit când cineva se uită insistent la tine. M-am oprit, deşi mişcarea era aproape insesizabilă. Curiosul a continuat să se uite la mine cam cum se uită blănoasa miorlăitoare într-un tabel cu zile (mâţa-n calendar). Atunci m-am uitat şi eu insistent la el şi-am zis: "Da?". Drept răspuns, am primit un foarte serios: "Vreau să te întreb şi eu ceva...îţi vine să te dai cu capul de pereţi, sau cum? Că nu înţeleg...".

...

Dragă Curiosule, răspunsul nu ţi l-am dat azi, fiind prea ocupată să râd, pentru că nu pot lua întrebarea decât ca pe o glumă, citeşte din nou prima parte a postării şi întreabă-te: "Eu cum reacţionez când mă simt bine?" Dacă răspunsul tău e "Mă dau cu capul de pereţi", atunci eu o să-ţi construiesc cu mânuţa mea o statuie în Parcul Eminescu, chit c-o să mă ridice poliţia. Şi-o să-ţi apăr statuia de porumbei şi-o să am grijă să n-o confunde niciun câine cu vreun copac/hidrant. Pe cuvânt de sunet!



19 reacţii:

iuliana spunea...

am mai intalnit specimene din astea, stai chill ca ii anihilam pe toti:D vorba celor de la Truda - care sunt foarte tari, am dedus asta din modul in care se exprima si cel in care gandesc -, ucide tat (ucide tot)!!!
da e destul de ciudat sa te batai pe strazi, si mie mi s-a intamplat, dar am cam renuntat sa ascult muzica pe strada, tocmai din cauza asta;))

Anca G. spunea...

Eu nici macar nu eram pe strada...Eram in sala de clasa, in pauza, si neavand o ocupatie precisa, am inceput sa ascult muzica la casti...De aici si pana la datul cu capul de pereti mi se pare o distanta cam...distantata...

iuliana spunea...

poi, atunci, tre' sa facem ceva in legatura cu asta. hai sa il dam pe el cu capu de pereti!!! zic.

iuliana spunea...

tare matza;)

Mihai spunea...

Probabil deșteptăciunea pământului ascultă manele sau house, nu? Ce să-i faci tu care îți găsisei o ocupație lui care își făcea o ocupație din criticarea ocupației tale..Lumea e plină de specimene

T. spunea...

si trasnetul?

Anca G. spunea...

@bobo, is o "fana" inraita a matelor:))
@mihai, ai ghicit-o:D

Anca G. spunea...

@Theo, "thunderstruck"

nu e nevoie de nume spunea...

galatenii astia...

sa-i vezi pe tecuceni

docica spunea...

stii ce mi se pare ironic? faptul ca majoritatea care intreaba asta au in minte urmatoarea imagine: rocker = tip care se da cu capul de pereti (cacofonie intentionata), ucide pisici, ii plac cimitirele, bea sange, satanist (cu trasatura asta e doar ceva vag, nu prea o intelege, dar stie el ca rockerii sunt satanisti), se incalta vara cu bocanci si in general e un ciudat care enerveaza oamenii. Ironia e ca nu cred ca a vazut vreunul in viata lui facand macar un singur lucru din cele enumerata... deci rockerul e un fel de legenda urbana.

Tommy \m/ spunea...

poi e imposibil sa stai ca statuia si sa nu te misti, chiar si in public, cand in casti se aude ac/dc sau alte formatii care iti dau o portie de energie pentru intreaga zi. eu dadeam din cap pe enter sandman (in casti , fireste) ,in pauza, , in timp ce din boxele statiei radio a scolii "rulau" melodii de "leptoape". ...poate ca ceilalti se gandeau ca aveam de gand sa ma dau cu capul de pereti :))... cum e sa scuturi matreata pe "love" a innei ?:)))

manu spunea...

rockerul e persoana care asculta muzica rock, precum si punkerul e persoana care asculta punk. cum zice si docica, trasaturile sunt doar niste mitrui. cei care ies prea tare in evidenta (gen haine, frizura, mers, samd) din cauza muzicii ascultate, o fac din cauza ca se simt singuri.

cat despre "dansatul" pe strada... eu ma trezesc tot timpul tinand ritmul cu piciorul prin autobuze :D deci nu e ceva chiar atat de iesit din comun... si-ti zic ca unii se uita atat de ciudat...

Sunetul-mai-tare spunea...

@Tommy, habar n-am care-i "love", toate "hausurile" mi se par la fel:))

Anca G. spunea...

@Manu, Docica, yep..that`s right:)

Lola. spunea...

pe cuvant de sunet cica :)) buna buna asta.
stiu cum e sa se tot uite lumea la tine ca la felu' 13.in continuu.nu inceteaza.aia chiar n'au obraz.pe cuvant. 8-| am intzeles domn'le.te uiti la mine.ma analizezi din cap pana'n picioare.de la bocanzi pana la utlima shuvitza de par.ba chiar stai si sa'mi numeri cerceii din ureche.te uiti ca am unghiile negre.faci ochii cat cepele.vezi ca's plina de inele.ca's cu negru la ochi.ca ma uit urat.ca am pentagrama sau ce naiba o'i avea la gat.da' gata omule.ajunge.nu'i nevoie sa ma omori din priviri.te'ai uitat,m'ai analizat,te'ai mirat,gata.inceteaza. 8-| se uita la mn domn'le de parca ce'am facut.si ma uit la e.si isi intorc capul.si mi'l intorc si eu.si iar se uita la mine.si abia ma abtzin sa nu am duc sa le dau un pumn in fatzau. X( wai... 8-| ce ma seaca persoanele de genul.ar trebui sa'si cumpere o viata.tu ce zici??

[eu uneori chiar cant pe strada cand am castile'n urechi...] :))

Lola. spunea...

bobo,de ce sa renunti la a asculta muzica pe strada??ca sa auzi manelele de pe telefoanele de pretutindeni??eu am ajuns la concluzia ca manelistii chiar n'au aflat ca s'au inventat castile.si colegii mei draaaagi si scumpi B-( toata ziulica asculta manele pe tel.au impresia ca'i casetofon.sau nu pot sa'mi dau seama.da' ei chiar nu folosesc casti.nah...ce sa le faci...nu poate decat sa'mi fie mila de ei...nu'si dau seama cat de penibili sunt.
si mai apoi,e mai bine sa ascult muzica atunci cand merg pe strada,decat sa aud toate injuraturile sau comentarii persoanelor fara viata persoanala p langa care trec.ca numai ma enervez.mai bine imi infund urechile si las prostii sa vorbeasca singuri >:)

T. spunea...

aaa...tunderstuck... ac/dc... pai cocalaru' de unde sa stie c e muzica rock... "hausu`" la putere:))))...rocku`i baza:)))

Lola. spunea...

de'acord cu docica.are dreptat ein proportie de 99%.

eh tommy,se mai intampla ;)) da' cea mai buna faza cu castile dintre toate e atunci cand nu auzi cum se leaga toti dobitocii de tine.tu iti asculti linistit muzica si aia vorbesc singuri :)) uneori au noroc la faza asta.ca daca i'am auzi uneori,poate si'ar incasa'o daca ne'ar prinde intr'o pasa mai proasta.

manu,de ce crezi asta??nu's de acord cu tine.nu pentru ca se simt singuri.bine...eu acuma chiar asa sunt.dar aveam chestiile astea inca dinainte sa ma "retrag".chiar si atunci cand nu eram nici pe departe singuratica,tot al fel ma imbracam.adevarul este ca unii se imbraca asa doar pentru a arata lumii ca sunt rockeri[si multi din aceia nici macar nu sunt.doar au impresia ca sunt.],dar sunt si rockeri care se imbraca intr'un anumit fel sau au o anumita freza pentru ca intr'adevar le place si pentru ca asa se simt ei bine.eu de exemplu nu ma simt bine daca ma imbrac colorat.dar unii rockeri[mai ales dupa ce inainteaza in varsta],nu se mai imbraca in negru,cu tricouri cu trupe,etc etc.sunt care nici nu s'au imbracat niciodata.si poate asculta rock de la 7 ani.unii nu o fac pentru a nu iesi in evidenta,pentru a trece neobservati,dar altii pentru ca pur si simplu nu se simt bine imbracandu'se mai altfel...depinde de fiecare persoana in parte.
eh...datu' din picior nu e nimic.v'ati trezit cantand pe strada?? :))

Anca G. spunea...

@Lola, anu trecut cred...prin preajma serbarilor orasului, se instalase pe o strada principala de pe la noi de pe-aci un nene care canta la acordeon "zaraza". M-am oprit cateva minute si-am cantat cu el, chit ca se uita lumea la mine ca la circ:)) Dupa ce mi-am continuat drumul, m-a bantuit melodia lung timp:))

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?