Leapşa - Primul/Prima

sâmbătă, 31 octombrie 2009


 De la Theo (am cam întârziat..oleacă, dar Theo mă iartă, nu-i aşa?:D)


1.Prima amintire: Pff...nimic nu mi-e clar din „precambrian”. Stiţi cum e cu amintirile – cele mai vechi sunt în ceaţă, apoi începi să distingi câte-o imagine sau un gest, apoi devin din ce în ce mai clare..

2.Prima poză în afară de cea de la botez: nu mai ştiu. Ai mei îmi făceau multe fotografii. Aveam albume întregi de familie. Dintre cele vechi îmi aduc aminte de una..pe la 3 ani, cam aşa. Purtam un fel de rochiţă şi strângeam un balon în braţe- sadic kid!

3.Prima jucărie: O pisoaică neagră pe care-o botezase mama foarte mişto, Dara. Cred c-o mai am şi acum.

4.Primul tricou: De care-mi aduc aminte, probabil.. Păi cred c-a fost unul cu Mickey Mouse.

5.Prima bătaie: Mi s-a zis că fotbalul nu e pentru fete – am ripostat – am ajuns acasă cu genunchii juliţi – „adversara mea” era învineţită şi mai rău:D. Tânără şi nebună.. Cu timpul, m-am mai temperat.

6.Prima carte citită: Depinde ce înţelegi prin carte. Contacte cu cărţile am avut...”încă din cele mai vechi timpuri”. Mama avea nişte volume groase în rusă pe care le aşezam în linie dreaptă prin toată casa şi făceam „trenuleţul” – adică mergeam pe ele. Am ajuns să le iubesc aşa de mult, încât le-am împodobit cu câte-o vulpiţă, cu câte-un iepure..că, de! mă învăţase bunica să desenez. Apoi am învăţat literele şi cifrele. Mama îmi luase o carte – Albinuţa – extrem de scumpă la vremea ei, nu ştiu dacă s-a mai editat. Avea coperţi cartonate şi se ocupa de litere, cifre, dacă nu mă înşel erau şi nişte cântecele pe note la sfârşit. În dreptul cifrelor era desenat numărul corespunzător de pisici. E, şi pentru că mi-erau atât de dragi mâţele, am desenat un noian de mâţe prin toată cartea de nu s-a mai înţeles nimic din ea.


Bun. Dacă te referi la carte de beletristică, primul basm a fost Ivan Turbincă – cred c-am citit-o de mii de ori, îmi plăcea că era cu soldaţi ruşi, Rai şi Iad, multă acţiune, draci, "paşol na turbinca, ciorti", "ştoti, Vidma, unde-o-ntinzi?" (cine ştie, cunoaşte) – iar prima carte mai serioasă aşa, a fost Năzdrăvăniile Denisei a Iuliei Haşdeu.

7.Primul film vazut: Filmele Disney

8.Prima bicicletă: N-am avut. În schimb, am avut o imitaţie de trotinetă.

9.Primul cucui: Când eram mică îmi plăcea să-mi fac culcuş în rafturile bibliotecii. De la raftul de sus până la parchet era o distanţă..considerabilă..

10.Primul lucru găsit: Nu prea păstrez ce găsesc. Nici nu cred c-am făcut-o vreodată.

11.Primul lucru înapoiat: Păi dacă n-am luat nimic, înseamnă că n-am avut ce înapoia.

12.Primul dinte pierdut: Honestly, mai ţine cineva minte?

13.Prima chestie de care mi-e ruşine să-mi amintesc: păi îmi e ruşine să-mi amintesc

14.Primul contact cu animalele: am fost muşcată de câini pe la 4 ani.

15.Primul câine: Anilu. Un ciobănesc-german al bunicii. După ce mi-am revenit din spaima de care-am vorbit la întrebarea precedentă şi din tonele de injecţii care-au urmat (aşa se făcea atunci..ca să nu rămâi cu rabie sau ceva de genu’..), am făcut cunoştinţă cu el. Era foarte energic – stătea în lanţ ziua, dar i se dădea drumul noaptea şi atunci, clandestinilor care se uitau din drum la casă le pierea cheful de-o încercare. A murit dintr-o rană la picior. Ţin minte că l-au adus în oraş la un soi de „spital de câini”...

16.Prima poveste: Ivan Turbincă – deja vu?

17.Primul job: ăăă..

18.Primul joc de noroc: Un soi de poker.

19.Primul lucru pe care l-am spus când am venit de la scoala în prima zi: prima zi de şcoală (serioasă) n-a fost un eveniment pentru mine. Datorită mamei, mai luasem contact cu şcolile. Probabil am zis că învăţătoarea arăta şi se purta ca o vrăjitoare – lucru pe care-l spun şi acum..

20.Primul sărut: cică fetele ţin minte tot felul de chestii dinastea. Primul cred c-a fost în joacă, în faţa blocului, când eram foarte mică.

21.Prima poveste scrisă: Rebecca – intrigă complicată, cu trădări şi lupte..ehe..
Leapşa merge la cine doreşte.

9 reacţii:

Lola. spunea...

ai tai nu tzi'au facut poza dezbracata complet cand erai mica?? :|
n'ai avut bicicleta??fuck.ce naspa.mie mi'au si furat una.din fatza usii. :| :))
culcush in rafturile bibliotecii?!jesus.ce fel de creatura esti?? /:) :)) ai mei n'au avut niciodata o biblioteca.banuiesc ca asta e bine,vazand ce'ai patzit tu :))
muscata??biata de tine.eu n'am fost muscata de niciun caine.de niciun animal :-?? si nu mi'a fost niciodata frica de caini.sau stuff like this.poate de aia nici n'am fost muscata.eu tot timpu' merg spre ei.din cate stiu eu,musca daca simt ca tzi'e frica :-?
doar ca eu cand am fost mica aveam o alta problema.acele si cuiele ruginite.doamne'n cate'am mai calcat. :-< aah,si cum am stat odata o luna cu un ac in picior,fara sa stiu ca ea'acolo.logic.[l'am scos ruginit de'acolo] :| god damn it:-< dar niciodata nu mi'am facut injectii,in orice as fi calcat :)) i fuckin' hate that stuff :|
dar primul sarut serios.nu alea'n joaca.cu prietenul de la gradinitza :)) eu nu o sa uit niciodata primul sarut...

Anca G. spunea...

@Lola,
1. nu
2. nu
3. pai..pe-atunci eram un fel de cercopitec care avea ca pasiune cataratul..mi-a fost fatala. acum prefer sa cred ca sunt om:))
4. da, muscata...
5. ouch! o luna cu-n ac in picior?!...
6. respect oamenii cu memoria intacta:))

T. spunea...

da...te iert:-w....

Anca G. spunea...

Stiam eu:D

Lola. spunea...

ei bine,ai mei mi'au facut si mie si fratelui meu poze nud cand eram mici. :| ca cica sa le vedem cand suntem batrani si bla bla...
mda.o luna :| calcasem pe un ac si'mi intrase'n picior.jumatate din ac am gasit'o in imprejurimi,pe jos,iar cealalta n'am mai gasit'o.si ma gandeam ca o fi prin hainele lui frate'meu care erau imprastiate pe jos,sau pe'acolo pe undeva.si'mi era umflat si bla bla locul respectiv,dar nici vorba sa ma duc la spital sau ceva[ca sa nu cumva sa primesc injectie].si incet incet arata mai bine locul.pana cand intr'o zi dupa scoala,m'am dus la o colega...si cand ma dezscaltz,simt ca ceva nu'i bine.ma uit la picior si ce sa vad?? :| un capat de ac.cand trag de el,cealalta jumatate de ac pe care n'am mai gasit'o niciodata,ruginita la maxim :| am tras o sperietura,doamne feri :-s am avut noroc ca nu mi s'a infectat #:-s
nu am memoria intacta DELOC.am o memorie proasta,ingrozitoare,deplorabila,de renegat as putea spune :)) dar primul sarut,primul prieten,pierderea virginitatzii,etc etc...sunt chestii importante pentru mine.doarte importante.pentru ca doar odata in viatza se intampla pentru prima data.asa ca,nu le uit :D

Lola. spunea...

aa,apropo...si eu am/aveam ca pasiune catzaratul.doar ca eu o faceam in copaci.in cireshul din fatza blocului vecin,sau la tzara.ca'n ditamai curtea avem o gramada de copaci.si sa ma vezi pe mine maimutza :> si bunicu' cu bota dupa mine.sa ma dau jos. "zici ca tu esti baiat,de te sui in copac.da'te jos repide" :)) aah...ce vremuri ;)) ba chiar citeam in copac :-? stiu ca Mara am citit'o'n copac :)) sau,ma rog.o parte din ea :-?

[mai posteaza ceva.ca pot comenta] >:) :-" :))

good night >:D<

Lola. spunea...

sa* pot comenta. [scz.greseala mea]

T. spunea...

oo, lola...ce copilarie ai:)).... si eu tin minte pe buniku' ce venea cu boata sa ma dau jos din visin... :( din pacate a venti un bosorog plin de ura si i`a pus benzina (mama lui de nenorocit) si s`a uscat si nu mai este printre noi...

Lola. spunea...

:-s ce dobitoc :-< i'as fi dat foc la casa in locul vostru. >:) aa,tzi'am zis de cele 2 surori ale lui bunicu' si de razbunarile mele si'ale verisorilor mei pe ele?? :)) cum... :-s ne pisham :"> in cutii si dupa aia il tunam in sticla de aia cu pompa,ca alea cu solutii pt curatzat geamurile.stii??si spalaaam geamurile celor 2 cotoroante cu el :-" :)) =)) sau cum le puneam caca de gaina sub preshurile de la intrare,ca atunci cand calca sa se lipeasca de ele... =)) si cate si mai cate... [lucruri nu prea furmoase,dupa cum se observa] :-s :"> :))

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?