Bucurii..by Sunetul-mai-tare

luni, 5 ianuarie 2009

        Dacă aş putea să-mi aleg o meserie inventată de mine, aceea ar fi...vânzător de bucurii. Dar nu materiale! Şi dacă cineva ar îndrăzni să-mi dea bani în schimb, l-aş condamna la 25 de ani de închisoare fără suspendare! Bineînţeles..aş da faliment…
        Zilele trecute am revăzut “Piraţii din Caraibe – Misterul Perlei Negre”. Da, copii, mai face şi televiziunea lu’ nea’ Sârbu lucruri bune câteodată. Rar, dar le face. Un film extraordinar, cu personaje excepţionale.
Ştiţi scena aia de maximă încordare când Sparrow se duelează cu Barbossa? Cei doi au fost amândoi loviţi de blestemul aurului furat aşa că erau nemuritori. Sparrow îl loveşte cu sabia pe Barbossa şi chiar atunci blestemul se desface. Barbossa moare spunând “Simt!”. Apoi se prăbuşeşte lăsând să-I casă din mână un măr verde. Avusese o eternitate la picioare, dar murise, având ca ultimă dorinţă să mănânce mere. Să le simtă gustul. N-a mai apucat. S-a bucurat, însă. De o clipă de viaţă. Unică şi fericită clipă!
         Cu toţii suntem un Barbossa în felul nostru, deşi nu ne dăm seama de cele mai multe ori. Mi s-a întâmplat de multe ori să ajung acasă obosită şi să n-am chef de nimic. Să le răspund în zeflemea părinţilor, să închid telefonul prietenilor. Şi ştiţi ce lipsea? Două-trei acorduri de chitară. Sau două linii scrijelite pe o foaie de desen. Un cuvânt cald, o glumă bună, “un zâmbet, o floare, o rază de soare”. Atât. Şi e atât de puţin şi valorează atât de mult…
        Sunt mici lucrurile astea şi par lipsite de importanţă, dar valorează atât de mult!
        Aseară am visat ciuperci colorate.

16 reacţii:

Unknown spunea...

Butonam telecomanda acu cateva zile si am dat pe tvr cultural mi se pare ca a fost, si au fot 2 oameni, nu le stiu numele, care cantau asa de bine si frumos la chitara doamneeee am stat pur si simplu si am ascultat si mi am lasat inima sa mi se bucure, stiu ce vrei sa zici, valoreaza atat de mult aceste lucruri mici. Legat de vise, eu am visat o casa, imprejur o pasune, un lac la un munte, si in spate o padure mare frumoasa si un husky cu cei mai frumosi ochi albastri 8-> :))

Anca G. spunea...

ce frumos...8->

emokid spunea...

pe scurt , un prieten nu ? Eu asta inteleg :D
eu azi noapte am visat ca ii dau lu unu o cana cu apa si am inceput sa depanam amintiri :D
acum tu vesezi ciuperci ? intr-o valiza cumva =))?

Anca G. spunea...

da,Kid..
nu, nu erau în valiză=))=)) şi nici măcar nu erau mov=))=))

Anonim spunea...

vinde-mi si mie niste fericire,si toata iubirea pe care o ai...sa sti ca in schimbul lor as da toate kestiile materiale pe care le detin,nu-mi pasa de ele...nu-mi pasa de bani averi, masini case(vile) si alte prostioare din astea...
toate cele bune..tie si lu emokid:)
inca o zi si sunt majora..iuiuuuuuuuuuuu:D:D
wish me luck!

Anonim spunea...

faceam asta vara niste glume vis a vis de "vanzator de bucurii" :)) fabrica de neajunsuri

Anca G. spunea...

@Dansulploii, la mulţi ani, să creşti mare!
@Sunt, păi trebuie să existe şi reversul medaliei, nu?:))

worsakeend spunea...

mi-ai facut pofta de cupercutze..dalea gratinate,acum o sa poftesc toata ziua :))

si pna la urma ce-ti lipseste?ce ar completa viata ta...ast un raspuns simplu,nu unu dala filozofic(cum sunt sigur ca te pregatesti sa-mi arunci):P

Bunea Alin spunea...

bucurie=fericire
Iar in conceptia lui emanuel kant fericirea consta in placere si absenta durerii
Daca ai vrea sa devii vanator de bucurie ... ai avea o mica dilema...
Care-i fericirea suprema care multumeste pe toata lumea?

emokid spunea...

Eu cred ca fericirea suprema inseamna sa ai niste prieteni adevarati , nu multi , putini , dar adevarati . Pot sa-mi imaginez viata fara jumatate , dar nu o pot concepe fara un prieten .

Anca G. spunea...

@Worsak, în momentul ăsta nu-mi lipseşte nimic:)
@Alin, nu caut fericirea supremă..mi-aş mulţumi fiecare "cumpărător" cu o baghetă magică care ar putea să ghicească dorinţa fiecăruia :D Am 47328943 de tone de imaginaţie, nu-i aşa?:))
@Kid, bine zici, mami...

emokid spunea...

Suntete ? Ai vazut filmul " dumnezeu pt o zi " .parca ... un tip ghinionist incepe sa se cearte cu dumnezeu ca de ce lui nu i se implinesc dorintele , dumnezeu ii da puterea si el incepe sa implineasca dorintele tuturor , a pamantului intreg ,toate astea duc la sfarsitul lumii :D imagineaza-ti un caz din viata de zi cu zi :D ora de fizica , incepe dracu sa deschida catalogul toti ne rugam :" Nu eu !" Imagineaza-ti cum ar fi atunci daca s-ar implini dorintele tuturor ? ce ar face profa ? " ehhh azi nu va ascult ...luati note la pastele cailor " ( un exemplu minor :D in film castigase juma de pamant la loto imagineaza-ti ca fiecare a luat cativa centi )

Anca G. spunea...

kid, în cazul ăsta mi-aş îndeplini şi mie dorinţa de a nu exagera oamenii cu dorintele lor...;)
în plus...nu m-am referit în articol vorbeam de dorinţele mărunte şi spirituale
vorbea proful meu de română azi aşa frumos..spunea că fericirea este câteodată la 2 mm de noi şi nu ne dăm seama

Anonim spunea...

Question:


"Cat de mult inseamna pentru tine ciupercile colorate?"

emokid spunea...

se bucura ca acum nu mai viseaza cadavre in valize =)) acum a trecut la ceva frumos =)) ciuperci :))

Anca G. spunea...

Lucian, answer: "atât cât să mă trezesc cu o imagine frumoasă şi să fiu bine-dispusă toată ziua" ;)
Kid, that's right :))

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?