Locuri, oameni şi crime...by Sunetul-mai-tare

miercuri, 30 iulie 2008

De când mă ştiu mi-a plăcut să mă uit la ştiri. Şi asta nu pentru că m-ar interesa extraordinar ce se întâmplă în România, ci pentru că inevitabil te alegi la fiecare jurnal cu o porţie bună de râs sau cu un subiect care poate fi dezbătut zile în şir. Într-un timp mă amuzam pe seama ştirilor de la 5 (ştiţi voi care). Apoi am început să iau contact direct cu informaţiile înainte să fie prezentate la televizor (nu dau mai multe detalii). Stând şi uitându-mă peste evenimente mi-am dat seama că fiecare regiune din mult-iubita noastră ţară are un specific aparte în ceea ce priveşte infracţiunile în general şi omorurile în particular. So:
Locul 1 la inventivitate îl ocupă muntenia şi centrul ţării. Aici pot fi înşirate nenumărate cazuri de congelare, decapitare, dezmembrare, găurire, zgâriere, ciomăgire. Toate sunt subiecte fantastice pentru filme de acţiune sau sf. "Trecuţii" sunt bine ascunşi pentru că făptaşii sunt sensibili din fire şi după ce văd că "partenerul de joacă" nu mai mişcă sunt cuprinşi de remuşcări.
Transilvănenii nu omoară, că unde-s doi puterea creşte şi e nevoie de putere pentru regiunea autotnomă maghiară mult visată.
Banatul se remarcă prin înecuri. Se ia una bucată de dus-cu-pluta şi una bucată Mureş sau ce-i mai aproapre, după caz, şi rezultă un subiect de ştiri liniştit...
Nordul moldovei nu omoară pentru că e nevoie de parteneri de băutură...că aşa-i moldoveanu...
Moldoveanul de sud trage o duşcă (două, trei, cinci, o sută), apucă cel mai apropiat cuţit şi-l înfige în cel mai apropiat nefericit. Gama de tăişuri se întinde de la cuţiţe de bucătărie până la săbii ninja. Apoi urmaşul lui Ştefan se duce la postul de poliţie şi spune povestioara, că îi e prea lene să nege şi să fie suspect prea mult timp...
Fiecare cu ale lui...toţi sunt "simpatici" în felul lor :))

9 reacţii:

Stres spunea...

dobrogenii sunt mult mai tari . gen ... il scoate pe om din mare , mort de cateva ore deja , si ii spune "frate , hai sa bem" :))

Anca G. spunea...

:))) uite că de ei chiar nu ştiam...

Stres spunea...

normal , cui ii pasa de noi ?:))

deea spunea...

..si iti zic yo ca si in capitala...te violeaza,decapiteaza..si mai ales te fura de nu se mai poate...rezulta ca bucurestenii sunt cei mai mari hoti,daca nu te feresti,ajungi acasa in chiloti!!

Stres spunea...

daca dai de vreun pervers credema ca ajungi fara aia =))

Anonim spunea...

in nordul moldovei nu se omoara prea mult... dar se bat de nu stiu ce e cu ei:))

Anca G. spunea...

Deea: am auzit 'legende' despre furturile în stil bucureştean
Stres: mă gândesc că nici nu mai ajungi acasă dacă ai 'norocul să dai peste unu de-ăla...
Kyrara: :))) da... moldoveanul nu se simte bine până nu rupe pe cineva în bătaie

emokid spunea...

=))=))=))=))ce tare!!! intradevar ardelenii sunt oameni pasnici :)) ai uitat de craiova si bandele de tigani si mafioti care se lupta de ani buni :))

Anca G. spunea...

yep...ştirile de la cinci devin chiar previzibile de'acu...ştii întotdeauna la ce să te aştepţi şi din partea cui...

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?