"E tot filozofie"...by Sunetul-mai-tare

miercuri, 16 iulie 2008

Din tabloul din faţa patului 'Eu' de la vârsta de 3 ani se uită la mine. Râde şi e fericită. Era aşa de simplu... Mi-aduc aminte că învăţasem să desenez fluturi...şi flori. Era simplu. Şi acum e simplu.
Pentru unii e ...tot simplu...dar...nu e mai interesant să fie complicat?
Ne-am lovit cu toţii de multe ori de personaje care se vor a fi altcineva. Pretind că au o personalitate diferită ca să impresioneze sau...ca să se simtă ei bine...ca să fie importanţi. Altfel sunt când vorbesc cu tine...altfel când vorbesc cu altul...altfel când vorbesc cu sine. Unii se îngroapă într-atât în minciuni încât uită pe cine şi în ce mod a minţit!
Ceea ce e şi mai grav este că unii ajung să creadă propriile minciuni! Şi cred cu tărie...şi te urăsc când îi contrazici...şi încearcă să te facă să-i vezi aşa cum se văd ei!
Le place să fie importanţi!
Uneori se cred atât de importanţi încât se aseamănă cu Kant et companie! Se cred filozofi.
Ei...astfel de persoane mi-au spus că nu le înţeleg!Ce chestie,nu? Ce oare nu înţeleg? Prefacătoria? Păi pe asta pe bune că nu o înţeleg!
De ce ar vrea un şoricel la 13 ani să pară filozof? De ce îmi spune că nu îl înţeleg? De ce îmi spune că el defapt a murit demult? De ce inventează vrute şi nevrute? De ce ar vrea un inginer să cred eu că e medic când toată lumea ştie că nu este? De ce s-ar vrea o roşie castravete?...
De ce copilului ăluia i se pare mai interesant să creadă alţii că e altfel? De ce să nu râzi la soare? De ce să nu te bucuri de fiecare minut din viaţa? De fiecare furnică pe care o vezi, de muzică, de frumos! De ce să îţi pierzi timpul inventând minciuni?!
Lumea se schimbă sub ochii noştri. Ajungem să ne crucim de ce le debitează mintea unora...
Persoanele despre care am vorbit vor ajunge să-mi spună că lucrează la Nasa sau că sunt descendenţii lui Picasso ştiind bine că eu nu cred o iotă!
Oare te simţi bine minţi cu neruşinare?!

6 reacţii:

emokid spunea...

nush la cine te referi:D ? ma cam simt cu musca pe caciula la partea de inceput ... tot asa te-ai exprimat si cand mi-am gasit ... "noua vocatie " si ai mai zis k sunt superficiala cand mi-ai interpretat desenele :(

Anca G. spunea...

Mami...stai liniştită:*:* nu e vorba de tine, nu e vorba de emo (despre care prefer să nu mai discut)...e doar...un of de-al meu de mai multă vreme... Şi apropo...ţi-am vorbit despre persoana respectivă:*

emokid spunea...

:D si eu am pus commul inainte de a-mi zice tu de tanti , mi s-a luat o piatra de pe inima :*

Anca G. spunea...

;))

deea spunea...

Cred ca am o vaga banuiala in legatura cu prefacatoria....si anume am aceiasi banuiala ca si tine: lumea se preface ca sa fie mai interesanta,dar in acelasi timp nu se gandeste ca poate el,omul,sincer..este interesant in fata altora.
Ne ia mult sa gandim de ce mintim si de ce ne prefacem..cfateodata din necesitate,pentru a ne atinge propriile obiective si spun asta pentru ca mai practic si eu acest sport(DOAR CATEODATA)

Anca G. spunea...

Ei...o minciunică acolo...nu e bai...dar "în serie"...?!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?