Ascuţit, -ă

miercuri, 21 aprilie 2010

Am răguşit. Nu ştiu cum şi de ce...sau cel puţin mă fac că nu ştiu cum şi de ce! Chestia e că zilele astea a trebuit s-o iau mai uşor cu vocea, ca sa nu mă transform în ceea ce maică-mea numeşte "sunetul mai încet". Şi ca să vedeţi de ce sunt eu aşa de sigură că cine joacă biliard acolo sus a aliniat planetele în defavoarea mea, am mai şi îmbătrânit. Şi nu cu o zi sau două, ci cu un an! Nu sunt eu genul ăla de om care-i cere timpului să se oprească, dimpotrivă...din motive pur subiective, vreau să treacă un pic mai repede, măcar un pic, dar nu-mi place cum sună "îmbătrânirea" asta. E perimată. Poate dacă înlocuiam cuvântul "bătrân" cu... "ascuţit" suna mai bine. Simţiţi muzica? As-cu-ţit – parcă simţi cum ia cuţitul de pe masă cu repeziciunea TGV-ului şi înjunghie aerul. Parcă auzi curentul vâjâindu-ţi în urechi. Încă o dată şi încă o dată. E tânăr, e farmec, e trăsnet, e zeu. E incontestabil mai rapid decât « bătrân ». Ar trebui să fim o lume de ascuţiţi rapizi ca TGV-urile.

M-am trezit cu o dorinţă neobişnuită de a mă uita la Taxi Driver. Ce chestie – chiar în dimineaţa de dinaintea (in)competenţelor digitale ! Se vede cât de mult preţ punem pe capul lor. Oricărui copil, când se naşte, i se toarnă în cap 5 tone de orgoliu şi ajunge astfel să creadă că este mai bun decât celălalt. Ar fi normal ca orgoliul să se piardă pe parcursul vieţii, dar unii mai au instincul de posesiune mai puternic decât al altora, care, combinat cu orgoliul, duce la « schimbarea modificărilor » şi deci, în cazul nostru, la (in)competenţe digitale.

Mă duci să-mi caut geanta kaki şi eşarfa în dungi.

8 reacţii:

worsakeend spunea...

La multi ani berbeaco :P

sunetul-mai-tare spunea...

@worsak, mersi...uhm...ma-impingea tastatura sa scriu "nenea":)))

Stephen G. spunea...

Bun venit in randul batranilor :)

Daca vrei, iti urez la multi ani, daca nu vrei...nu-ti urez decat sa te bucuri de zi ca atare si sa uiti de varsta.

sunetul-mai-tare spunea...

@Stephen, mersi frumos, asta-mi si doresc...sa uit de varsta! de fapt, cine nu si-ar dori?:))

Ionut R. spunea...

la multi ani! pe mine m-au apucat nostalgiile cand am realizat ca am trecut de 18 ani si din cauza asta mi s-a parut cea mai naspa zi de nastere :)) sper sa nu simti si tu la fel.

iuliana spunea...

ooof, frate, tu nu cred ca o sa imbatranesti vreodata. oricum, la multi ani!

T. spunea...

ti`am mai urat odata pe mess:>
eu ti`am urat tot tacamul:>
ascutit`o:))

sunetul-mai-tare spunea...

@Ionut, mie mi se par toate cele mai naspa, nu neaparat din cauza nostalgiei:)) Oricum, eu la capitolul nostalgie stau cam prost

@Bobo, sunt scutita de imbatranire? foarte fain!:))

@Humu, da,da,da, mi-ai urat si ai zis c-o sa se indeplineasca urarile. vezi ca tin minte?:))

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?