Linişte

marți, 16 februarie 2010

Punctu’ A (de la „a fost odată”): A trecut prima probă a imitaţiei de bacalaureat. S-a liniştit lumea. Sau, cel puţin, deocamdată. Urmează cea mai frumoasă parte – „de ce-ai luat tu atât, că nu meritai?”, „eu meritam mai mult!” „am avut ghinion”, „am avut noroc”. E frumos, îmi plac replicile astea. Dar îmi place şi mai mult că avem orgoliu, frate. Nimeni nu zice „am luat calificativul minim pentru că n-am ştiut să leg două cuvinte”, ci „mi-au dat nesimţiţii mediu pentru c-am avut ghinion”. Bineînţeles, cazurile cu „mediu” sunt foarte puţine. Cei mai mulţi dintre noi au luat un „exp” fără prea mai eforturi. Eu a trebuit să vorbesc despre critica literară. N-a fost greu, am scos cuvinte după cuvinte vreo câteva minute bune, după care am ieşit cu fruntea sus. Dar hai să nu mai vorbim despre asta. Discuţiile sunt la fel de inutile ca şi proba în sine...

Punctu’ B (de la „bun”): HIM au album nou. Se numeşte Screamworks: Love in Theory and Practice (a început bine, nu?).L-am aşteptat ceva vreme, mă bucur că i-au dat drumul pe piaţă. Din primul moment, te loveşte titlul. Apoi ajungi prins într-un delir de latină, religie, chitară, voce, ritm. E HIM, n-ai cum să-l confunzi. E un album agresiv, poate cel mai ritmat din discografia lor, cu versuri pe alocuri explicite, şi bineînţeles, vocea lui Ville. Ah, vocea lui Ville. Am ce asculta vreo două săptămâni de-acum încolo.

Punctu’ C (de la „cel mai urât”): Pe 6 martie are loc finala naţională Eurovision 2010. Da, o să trecem direct la finală (în cazul ăsta, de ce-i mai zice finală?), că n-avem bani. Dacă ne luăm după sondaje avem toate şansele să fim reprezentaţi la Oslo de un cuplu format dintr-o duduie pe nume Lora şi un pirandel (nu-i discriminare, zău!) pe nume Sonny. Eu aş propune ca don’şoara Lora să-şi schimbe numele în Cher, ca să speriem şi noi un pic Europa cu numele unui cuplu celebru (dar la ce melodie, ce versuri, ce voce au ăştia doi, cred că i-ar da Cher în judecată...). Mna. În joacă a intrat şi Luminiţa Anghel, care a tras după ea un tip şi..încă un tip. Împreună pe scenă parcă-s mama, tata şi copilul, toţi cântând o piesă pe care-o cheamă „Save their lives”. Îmi aduc aminte că într-un an, tanti Dida Drăga, pe care-o stimez foarte mult pentru... fler, în calitate de membru al juriului, traducea toate titlurile melodiilor pe care le prindea. Astfel, o piesă intitulată  „Railroad” se trezea strigată „Glasul roţilor de tren”. Fain! :D

Punctu’ D (de la „de văzut”): Filmuleţul următor e nominalizat la Oscar la scurt-metraje animate. Îl ştiu de câteva luni, dar nu mă mai satur de el. Aş fi vrut să-l pun direct, dar se încarcă exact ca o cizmă... E vorba de Granny O' Grimm 

  (pentru cei care au dat click, nu vă speriaţi dacă vă treziţi prin casă cântând...melodia fabuloasă de "nani-mami" din încheiere! Şi eu am păţit la fel...)

Punctu' T (de la "trist"). Supernatural e în pauză până pe 25 martie. Uhm, las' că trece... 

17 reacţii:

worsakeend spunea...

Vai ce stricta si punctuala ai devenit :p


Anyway,merci de pont cu Him,nu stiam de noul album..

docica spunea...

superbe ultimele articole! (inclusiv asta)... eu am fost atat de obosita zilele astea incat nu am mai fost in stare sa comentez nimic pe nicaieri. iar azi a fost "motzu'".
1. cu bacul ai dreptate mare. din punctul meu de vedere a fost execrabil (dar oricum nu ma asteptam la altceva de la cei din minister), dar si asa, elevii tot nu si-au tradat specia ovina. adica ma refer la doar la cei amintiti si de tine mai sus. pana la urma daca esti inteligent si macar putin cult, nu prea vad cum poti avea ghinion sau noroc. ca la urma urmei orice ti-ar cadea, vei sti sa te exprimi si sa-ti expui ideile.
2. cu HIM nici nu am cuvinte... ca sunt maaaaaare fan!mi-era asa un doooooor de ei...
3. la Eurovision nu ma bag. nu ma intereseaza.
4. dintre animeurile de Oscar eu il prefer pe cel cu bunicuta si moartea. E un pic mai reusit. Si le-am vazut si pe cele de lung-metraj. Daca as face un top ar fi asa: Printesa si broasca; Coraline; Up.
4. Cu Supernatural am intrat si eu in pauza. Intre timp am vazut un sezon din Dead like me. Filmul asta e ca un accident: e groaznic, dar nu-ti poti lua ochii de la el. De fap nu prea-mi plac actorii, dar scenariul e adorabil.

iuliana spunea...

bai, am vazut si eu specimene de gen, adica :"frate, profa aia clar are ceva cu mine"... bine pa!
fain clipu:D:D

Anca G. spunea...

@Worsak, imi revin, stai calm:))
@Docica, mersi, ma bucur ca ti-au placut. Eu la lung-metrage as mai fi inclus si "9" al lui Tim Burton, dar...na! s-au aruncat deja zarurile.
By the way, acum am vazut c-am scris "nominat" in loc de "nominalizat":))
@Bobo, l-a terorizat pe bietu` copil:))

iuliana spunea...

mda... bai, am auzit ca cineva chiar a picat competenta, cu toate ca nu se poate, pentru ca a incercat sa copieze.... superb! oare cand sa ma mut pe alta planeta?

Anca G. spunea...

Ioi,..cum dracu, ma, sa copiezi la competente?! E ca si cum ai pune pe vecinu` sa mestece mancarea in locul tau:))
Cand te muti, imi faci si mie chemare, da?:))

hajari/copilu spunea...

punctul C(de la:ce cretini sunt astia)ce pana mea v-a facut la bac.Ca eu una ma minunez si fac matanii ca am scapat anul trecut in conditii civilizate de bac.Da pe voi va maltrateaza rau de tot.
Puncul P:parerea mea!

T. spunea...

va sa zica ai luat experimentat
felicitari duduio...
si sorumea a luat la fel..
by the way,
tie de cine iti place le Neurovizion?

iuliana spunea...

sunetule, stai linistita, ca nu suntem singurele ce nu mai suportam sa stam aici, o sa avem propria planetuta, cred ca o sa fim acolo in jur de 35 de oameni, ceea ce e oarecum bine...
da ma, faza cu tipu ala e adevarata... deci, cam cat de prost tre' sa fii casa copiezi la un examen care nu e atata de important???

Anca G. spunea...

@Hajari/copilu, eu zic mersi ca s-a inceput "circul" si ca nu-l mai schimba..s-au jucat destul cu nervii nostrii
@Bobo, mai chem si eu cativa, numai pe aia de care sunt sigura ca nu dezamagesc:)). Ia uite cum am inceput sa gandesc ca Hitler:))

Anca G. spunea...

@Humu, mersi frumos, felicitari si surorii tale:)
De la Neurovizion? De nimeni si ma mandresc:)) Avem o finala "varzaaaa"

iuliana spunea...

incep sa cred ca Hitler nu era atat de nebun...

RaluStef spunea...

cu bacu' ai avut dreptate.. cat de prost sa fi fost si tot scoteai de'un avansat...
mie mi-a picat "psihologia reclamei" in fine ceva de genu..toatal aiurea..oricum..
cred ca o sa o iau si eu p urmele lui bobo :)))

iuliana spunea...

deci, o sa facem de juma de planeta... ceea ce e foarte bine:D:D:D

T. spunea...

fată ţi-am dat o leapşă morcovită
când ai chef şi nu te doare degetu' să o scrii
dacă o faci mâine persoana iubită îţi va arăta dragostea.
dacă nu,
vei avea 7 ani de ghinion în dragoste
şi ceva rău ţi se va intâmpla la noapte=))))


scuze, am rămas cu sechele de la mass-uri

să faci leapşaaaa=)))

Anca G. spunea...

O fac, o fac:)) by the way, noaptea de care ai vorbit a trecut si unicul rau care mi s-a intamplat a fost ca mi s-a descarcat bateria la telefon:))

T. spunea...

=)) te`am avertizat=)))
dar tu nu m`ai crezut>:)
acum ti s`a descarcat bateria:>
I preview the eeeevil!!!>:)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?