Îmi place...

duminică, 10 ianuarie 2010

Îmi place că există oameni, din blogosferă sau nu, care întotdeauna te salvează atunci când eşti în pană de idei sau pur şi simplu, prea liniştit, prea indiferent, prea detaşat, ca să-ţi mai strigi frustrările în miliarde de cuvinte. Unul din oamenii ăştia este Andra, care ne provoacă să scriem despre lucruri care ne plac. Ciudat, nu ? Dacă facem o medie, vom vedea că majoritatea postărilor noastre din mediul online se bazează pe chestii care ne dezgustă sau ne irită. So, Andra, iniţiativa ta e mai mult decât bine-venită.

Îmi place « Vara la ţară »…melodia, mă… pentru că ştiu cum e. Ador armonia dintre linia melodică, versurile lui Topârceanu şi vocea lui Baniciu. Am avut ocazia s-o ascult live şi aş mai asculta-o de miliarde de ori :

Îmi place The Hurt Locker.

L-am văzut recent. E o producţie despre război (regizată de o femeie Kathryn Bigelow), care a ajuns să fie nominalizată la Oscaruri. Timp de două ore şi ceva, admirăm comportamentul unui rebel, căruia nu îi e frică să lupte cu moartea. Tipul, sergentul James pare un pic sărit. În timpul unui misiuni în Irak, deci într-un loc în care te aştepţi ca şi picăturile de ploaie să ascundă bombe, el trece de sfaturile echipei, acţionează acolo unde nimeni n-ar fi avut curajul să ajungă, şi ce e mai şocant – îi place! După treizeci şi ceva de zile, în care echipa a pierdut muţi oameni şi doar un nebun putea să-şi mai dorească să rămână, James ajunge acasă, unde îl aşteptau fosta nevastă şi fiul său. Dar pe James, siguranţa pare că-l ucide. Scena finală ni-l prezintă din nou în Irak, pregătit de noi misiuni. « Războiul e un drog »

Am văzut mai toate filmle nominalizate la Oscaruri. La categoria cel mai bun film, The Hurt Locker duce o luptă în van - se bate cu Avatar, pe care, după cum arată cifrele, doar Titanicul îl desparte de locul 1 în topul filmelor cu cele mai mari încasări, deci tare m-aş mira dacă n-ar lua el statueta. N-am văzut încă pelicula cu albăstrei, deci nu mă pot pronunţa. Anyway, mi-a mai plăcut Inglourious Basterds – Tarantino de la un cap la altul (deşi unii pot spune că puiu' rebel şi-a cam ieşit din mână)- pentru ideea morţii lui Hitler într-un cinematograf. Şi pentru că tot am ajuns la Inglourious Basterds, mi-a plăcut enorm jocul actoricesc al lui Christoph Waltz – nu-l ştiţi, e un aşa-zis anonim austriac, cooptat de Tarantino pentru rolul colonelului nazist, Hans Landa. Tipul seamănă la comportament cu o fostă profesoară, foarte simpatică de felul ei – punea 2 în masă, cu zâmbetul pe buze, în timp ce noi mai aveam un pic şi făceam căderi de calciu de spaimă. Kyky şi Nico ştiu mai multe…



Boon…

Îmi place colecţia « Raftul Denisei » de la librăria Humanitas. Cărţile astea chiar au personalitate !

Îmi plac jucăriile de la cutiile de cereale. Am colecţii – Madagascar, Ice Age (de aici cel mai drag îmi e veveroiu, Mort, ăla cu ochii mari care când începea să plângă făcea o gură de-l întrecea şi pe Steve Tyler), Shrek, Cronicile din Narnia. Nu râdeţi :D

Îmi plac multe şi mă bucur că-mi plac.

Dacă vă place şi vouă ideea Andrei, nu ezitaţi J

13 reacţii:

nu e nevoie de nume spunea...

cand am intrat in libraria Humanitas eram ca un copil scapat la dulciuri

Anca G. spunea...

@Mind Tricks, yep, I know the feeling..desi nu prea am fost niciodata innebunita dupa dulciuri:))

T. spunea...

omg...
da le ai cu filmele
mie imi place titanic:))
l`am vazut de 1234543234 ori
si tot l`as mai vedea:)))

Anca G. spunea...

@Theo, le am asa un pic:)) adica nu-mi imaginez o seara fara un film bun sau macar un episod dintr-un serial..
P.S. Eu is aia care n-a plans la Titanic..da sa nu mai spui la nimeni:))

iuliana spunea...

faine gusturi mai ai;):)

Stephen G. spunea...

I-am adorat pe Bastarzi si eu...Brad Pitt pretinzand ca stie italiana mi s-a parut super hilar. Landa m-a cam enervat sincer, cred ca pentru ca juca atat de bine. Dar faptul ca l-au ciuruit pe Hitler...mi s-a parut cea mai memorabila faza din istoria cinematografiei.

Iti recomand daca poti sa vezi Avatar la cinema si nu la PC pentru ca este efectiv breathtaking. L-am vazut de doua ori deja, si era cat pe ce sa o fac si a treia oara.

Pe langa astea 2, intre filmele anului mi s-au mai parut si Zombieland (super-comedie-horror) si de ce nu... "9" animatie de Tim Burton.

Anca G. spunea...

@Stephen, am sa fac tot posibilul sa vad Avatar. Mi-a placut mult 9..bine, mie-mi place cam tot ce face Burton:))

ganduri_soptite spunea...

in primu rand,LA Multi Ani si un an 2010 cat mai bun si cu cat mai multe impliniri,si toate alea.Desi nu am vizitat blogul Andrei(dar o voi face cat de curand),subscriu la ce ai scris in inceputul postului si e o leapsa foarte frumoasa.Nu am vazut-o inca nici filmu de care ai zis,dar cred ca nu mi-ar place si poate nu as rezista pana la capat.As vedea Inglorious Bastards cat de curand,dar sper sa il si gasesc.L-am avut scos cu ceva torent,dar nu a mers deloc.S-a cam sucit cu 360 de grade,sa faca dintr-odata filme cu nazisti,dar au reinceput de ceva timp sa fie din nou la moda(vezi the good german a lui soderberg,the black list).Ce film e cu albastrei?Si mersi lui Stephen ca a pomenit de 9 a lui Burton.Nu am auzit de el,acuma am aflat si eu,dar sunt curios.Nu am vazut toate filmele regizate de Tim Burton,dar alea care le-am vazut mi-au placut toate.Mi-a placut la nebunie Thew Nightmare before Christmas.Mi-a placut Edward Scisorhands,Aliens Attack(incredibil,sa ii pui in acelasi film pe Michael J.Fox,Pierce Brosnan si Jack Nicholson)Corpse Bride,si lista cred ca se termina aici.Sa imi zici despre ce e vorba in 9,desi as sti subiectu astfel si poate nu as vrea sa mai vad filmu.Humanitasu mai are o colectie super tare,si anume Raftul Intai.Am citit din acea colectie Imparatul mustelor,si am in biblio ceva Marai,Bernard Werber,Wallen si Lobo Antunes.Ai dreptate,cartile din Raftul Denisei chiar sunt carti cu personalitate.Sunt carti foarte faine,desi am doar una si am citit-o doar pe ea,insa am vazut titlurile pe spate si in ceva librarie.Nu zic ce titlu am,te las sa ghicesti.Iti zic doar ca e rus autorul.Accepti provocarea?O librarie Humanitas e foarte faina(stiu asta pentru ca am tot fost la Cluj in ea),dar este una la fel de faina Book Corner,ce apartine unui grup,lant de librarii Librarium,ce mai are in Timisoara si Bucuresti,parca.

Anca G. spunea...

@ganduri_soptite, La multi ani si tie si bine te-am regasit:) 9 este o papusa din carpe care cauta..ma rog..ce-a mai ramas din viata si din valorile umane intr-o lume post-apocaliptica dominata de roboti dinaia rai. E animatie..bineinteles, cu intunericime specifica, ca doar vobim de Burton..
Cat despre provocare..sa vedem...Bulgakov? Maestrul si Margareta?:)) (febletea mea :-")

ganduri_soptite spunea...

mersi de urari.am fost foarte ocupat in ultimu timp.mi-a fost dor atat de mult de posturile tale,si uita ca mi-am facut timp sa te citesc.mi-a facut multa placere sa te citesc din nou;chiar mi-a placut foarte mult acest articol.Cum de ai ghicit?Chiar aia o am,si e singura din pacate.Ori era asta,ori Scene moscovite,ori Diavolida,insa asta e cea mai cunoscuta.As mai citi-o dar nu stiu cand voi avea timp.Si anu trecut,mi-a luat toata luna august sa o termin.Am primit-o cadou de la un prieten foarte bun si am mai primit si Parfumul de Suskind.Ce bine e sa iti ti ziua de nastere,sa fi cititor si sa ai prieteni.Primesti carti de genu asta!Sa te mai uiti din cand in cand pe blogul meu,daca ai timp.

Daniel spunea...

mai da-le naibii de filme noi.
ai vazut donnie darko?

Anca G. spunea...

@Daniel, l-am vazut la vremea lui. e un clasic, toata lumea ar trebui sa-l vada. I-am inteles incarcatura psihologica si simbolurile si etc etc, dar l-am privit un pic superficial, din cauza "iepuroiului" si a universurilor paralele. Si, by the way, mi-a placut si "the box" tot al lui richard kelly - bun pentru destinderea de 2 ore, dar nu la fel de reusit ca dd.
Parerea mea - daca vrei ceva psihologic, aproape horror, neslefuit, fara mari efecte care sa ia ochii, cauta la rusi;)

Daniel spunea...

merci:D

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?