90s..by Sunetul-mai-tare

marți, 17 februarie 2009

Ieri am ieşit în oraş. Mi-am luat ghiocele – aşa le zic eu. Le-am băgat în geantă şi le-am adus acasă pălite...
Starea aceea de inexplicabilă fericire nu m-a părăsit, aşa că eram pusă pe fapte bune. Am văzut lângă chioşcul de pâine o bătrână cu basma pe cap şi baston care aştepta să-şi facă cineva milă de ea. Am încercat să o ignor, am intrat la pâine, am cumpărat, dar când am ieşit mi-am spus că oricine putea ajunge în locul ei aşa că i-am întins douăzeci de mii dinăia noi şi am plecat, încercând să nu mai întorc capul spre ea (ştiţi..sunt berbec, deci trebuie să fiu puternică :))...
Totuşi, după câţiva metri m-am întors..surpriză: fuma..
Aşa-mi trebuie..

În altă ordine de idei, DansulPloii a pornit o leapşă foarte mişto. Cică 5 lucruri din copilărie de care mi-e dor...
Păi, mi-e dor de
1. Casetele video cu „Bernard şi Bianca” şi „Cenuşăreasa” la care mă uitam „pe repeat” şi de chestia aia numită diafilm care proiecta pe perete benzile cu filmuleţe de desene animate ruseşti pe care mi le traducea mama..dintre care îmi aduc aminte de unele cu o pisică galben-portocalie..nu mai ştiu cum o chema..şi un căţel. Dacă ştie cineva despre ce aberez acum, chiar îl/o rog să-mi împrospăteze memoria ( deh...bătrână baba..)
2. Mesele „festive” de la mătuşa mătuşii mătuşii mătuşii (mama ei de mătuşă că nici acu nu ştiu cine era...a murit, oricum) şi în special de seara când „celebram” ziua ei de nume..parcă Eleonora o chema şi eu trebuia să port o fustă lungă pe care mi-o dăduse. Eram clasa a cicea. Mama se tot chinuia să mă convingă să o port. Era un fel de roz mai pal. Afară era iarnă şi oricum purtam şi o haină mai lungă peste, aşa că am profitat de asta. Când am ajuns la tanti acasă mama era să facă atac.. rupsesem porcăria de fustă şi o făcusem scurtă ( scurtă la mine înseamnă de maxim o palmă..). Mmm..nu e vina mea că era până la genunchi.. Am stat cu haina pe mine toată seara ca să nu moară sărbătorita de ziua ei..
3. De primăvara în care mi-am rupt mâna dreaptă şi de cabinetul doctorului care avea două uşi. Era mişto, de frică şi de durere începusem să alerg ca nebuna, intrând pe o uşă şi ieşind pe alta ca-n Tom şi Jerry... La câteva zile după ce m-am pricopsit cu ghipsul de la mână, am căzut şi mi-am rupt şi piciorul..
4. De vacanţa la bunica de la ţară, când eram aşa prinsă de Amintirile lui Creangă, că am luat o găină din coteţ şi am băgat-o într-o plasă neagră cu flori, cu gând s-o vând la târg..nici n-am apucat să ies pe poarta..
5. De aprozarul din colţ ( A-P-R-O-Z-A-R! Aşa îi spunea! Nu „mini-market!”) unde mă duceam de 3 ori pe zi să cumpăr chibrite ( ca să scape de mine de acasă, bunica îmi dădea bani să cumpr câte o cutie dimineaţa, la prânz şi seara...)

Leapşa merge mai departe la Kid si la..cine vrea ;)

12 reacţii:

worsakeend spunea...

foarte sweet amintirii ai... :p urmeaza sa preluez "pasa" ta..se pare ca sti sa joci ;))

Anonim spunea...

da...pai, amintirile sunt de cele mai multe ori placute...mai ales cele care ne aduc aminte de copilarie...frumoasa copilarie... atunci nu prea apreciai toate chestiile astea dar acum te bucura...cat despre coasca aia...hai mai...mai bn ii dadeai o paine...decat bani pe care ii bea sau ii fumeaza...

Unknown spunea...

1. guma turbo, moama cate gume am putut sa mananc cand eram mic, aveam o gramada de actibilde ( nu sunt sigur ca am zis bine) dar ma duceam la chiosc, si luam cu pumnu.. vreo 5-7 gume eu cu varul meu.

2. mi e dor de timpu care il petreceam seara de seara, batand mingea, jucand pitulushul, ratele si vanatorii, mi e dor cum ma striga maica mea pe geam, in tot cartieru, razvaaaaaaaaan hai acasaaaaaaaaaaaaaa, ca e intuneric :))

3. mi e dor de prostia care o aveam in cap, cand mi am facut propria mea piscina, de am furat o gramada de plase, le am rupt ca sa nu mi intre noroi, si multe altele, dar macar am avut piscina mea, sapata de mine si multe altele.

4. mi e dor sa fac case in copaci, am construit cand eram mic o gramada de case in copaci, am terminat toate lemnele nasicului meu, de mi a dat o mama de batuta, ca sa numai zic de cuie, ca i le am terminat, mi e dor de noptile in care dormeam in casa din copac, si ascultam greieri cum canta, si cat ma chinuiam sa mi sui catelul sus, doamne cat il mai caram, si cat ma zgariaaaaaaa, ca nu vroia, da tot l am urcat, si tot dormea cu mine ca sa nu fiu singur... doamneeee ce dor imi e de asta :))))

5. mi e dor de motocicleta bunicului meu, tin minte cum venea si ma lua, si imi zicea, flacau hai vii? si alergam spre el, in pantaloni scurti numai stateam pe ganduri si ma suia in fata si ma plimbaaaaa, tin minte odata ca numai puteam de nerabdare a venit bunicul meu, si m am lipit cu pulpa genunchiului de teava incinsa de la esapament, si acum mai am semnu si ma uit cu drag la ea .... .sunt mai multe lucruri de care mi e dor. .dar astea.. sunt.. care mi au venit in cap...

Apropo.. .mortala faza cu mi am rupt mana.. si mai apoi picioru.. am ras la asta =)))

Anonim spunea...

am preluat si eu leapsa:) cateodata chiar mi se face dor de copilarie. si mi-as dori sa mai trec odata pe-acolo.

dar e destul de rar:) viata de "om mare" e mai interesanta.

Anca G. spunea...

@worsak, imi plac jocurile:))
@anonim, sau mai bine nimic...

Anca G. spunea...

@neydamn, da, pai eu nu prea am rabdare de felul meu si am zis sa le fac pe amandoua deodata:)) adevarul e ca aratam ca o..semimumie cu 2 ghipsuri..
@manu, si la mine momentele sunt destul de putine si am amintiri pe care mi-am propus sa le "dilitez"...

Grațiela spunea...

Frumos gestul tau :)...

Inca ceva, imi plac asa mult oamenii care isi spun zodia :X :)>-

Anca G. spunea...

Verdeaţă, de ce, mha?
crezi în zodii?

Anonim spunea...

Nu era cumva Garfield&Ody?
Diafilmele cu pisica si catelul?

Anca G. spunea...

ody fiind cainele? posibil..il intreb pe nea' google pan' la urma:))

CokeNPepsi spunea...

cum sa iti rupi si piciorul dupa ce ti-ai rupt deja mana ?:)))) stres here, nu mai am contu` ala ;;)

Anca G. spunea...

talent, mai stres...jucam fotbal cu pantofi cu toc (si mana in ghips) :))

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?