Visezi? by Sunetul-mai-tare

miercuri, 10 decembrie 2008


Da. Visez mult. Visez de când mă ştiu. Şi visez în culori. De exemplu...aseară am visat-o pe fosta mea profă de franceză. Mamă, cât o uram...dar acum, pentru că a trecut timpul, nu îmi mai pare atât de cotoroanţă.
Dar nu despre vise de noapte e postul ăsta...ci despre visuri...despre planuri.
Acum câteva zile (săptămâni, poate, uită baba:D), colega mea de bancă spunea într-un moment de răscruce: „Eu întotdeauna visez că voi merge, şi voi face, şi vor drege...dar nu cred că visurile mele se vor îndeplini vreodată!”
Îi părea oare rău că-şi face planuri? În acel moment, poate...
Eu sunt o optimistă prin excelenţă. De când eram mică am început să-mi fac planuri pentru viitor, chiar dacă viitorul meu era foarte departe atunci. Visam frumos despre cum o să devin eu o profesoară modernă care-şi va ţine lecţiile pe ritmuri de chitară...pff..pe atunci mă chinuiam să-i imit pe Eagles la o rachetă de tenis! Mă şi vedeam pe holuri cu catalogul în mână, mergând ţanţoş şi sfidător. Apoi mi-am descoperit pasiunea pentru desen, iar imaginea mea de peste 20 de ani a devenit imaginea unei profesoare care acasă îşi pictează în ulei pereţi cu motive hippie (bineînţeles că am început din timp să exersez pictatul pereţilor – cu lac de unghii! – spre disperarea mamei)...
Am crescut, vremurile s-au schimbat, iar visul meu s-a modificat uşor...
Îmi plac oamenii care îşi fac planuri şi visează. Sunt oprimişti şi văd viaţa ca pe ceva frumos, chiar dacă uneori nu e aşa. Dar am observat că dacă gândeşti pozitiv, treci mai uşor peste orice piedică ai întâmpina în cale. Ei se bucură de toate lucrurile din jur, pentru că toate au un rost anume. Apreciază fiecare rază de soare, fiecare fluture sau floare, fiecare persoană care le spune o vorbă bună, fiecare notă muzicală, fiecare culoare, conştienţi fiind că va veni o vreme când nu se vor mai bucura de toate astea...
Colega mea visează să călătorească. Să meargă în Africa. Să mănânce banane. Să nu se mai lovească de răutăţile din jur. Ce frumos! Eu cred că optimistul îţi dă o aură aparte care nu poate fi „găurită” de „intemperiile” din jur...
Dacă pesimiştii merg cu capul în jos iar realiştii sunt ancoraţi pe pământ, mie îmi place să zbor! Dar e ca într-un lanţ trofic – nu putem să zburăm cu toţii, nu? Avem nevoie unii de alţii, aşa cum suntem.

22 reacţii:

worsakeend spunea...

only dreamers can see the truth.. :P

Anca G. spunea...

:))just!

Anonim spunea...

sunt un om ..un visator( cum zice Lau' :D ).Cica era o vorba: "nu mai visa! traieste-ti visul!" Mmm..tare ideea colegei...VREAU SI EUUUU in Africa!!!

Anca G. spunea...

cinderella,hai,mergem?:))

CarmenPunkGirl spunea...

cred ca visele ne tin in viata in lumea asta...
si mie imi place sa visez..aproape mereu visez

Stephen G. spunea...

Hm...oare aia care merg pe sub pamant ce sunt? Sinucigasi? :))

Anca G. spunea...

ghiermi:))

worsakeend spunea...

mineri :))

emokid spunea...

:)) ce tare:P si eu visez :)) vreau sa fie cu aer conditionat , cu clopotel ( mie frica sa ma trezesc si sa n-am pe unde sa ies ) si il vreau fosforescent ca sa-l vad in intuneric si normal sa aiba baterii :)) si desigur :)) il vreau negru ca maro nu mai sunt la moda :)) si nu vreau sa dorm singura ... imi vreau ursuletul :))

P.S. am glumit :)) ma visez psiholog ... as vrea judecator sau la protectia mediului dar e mult prea greu :D

Anca G. spunea...

@-) asta e descrierea buncărului visurilor tale?

emokid spunea...

:)):)):)):))=)) nup ft , e un sicriu :))

Anca G. spunea...

ce romaaaaaantic! :-&:-&

Unknown spunea...

ma visez sa fiu pe varful celui mai inalt munte cu o sticla de bere, si sa tip in gura mare, din toti plamani, in fata lumii, I am the king of the world! si apoi P.S v am lasat.. tre sa plec la munca.. :)))) pe viitor ma vad intr un post de conducere la o firma de IT.... e frumos sa visezi ;) daca visezi ai o tinta in viata sa o atingi.. ai un scop, ai o dorinta.. si lupti pentru ea ;) e bine sa visezi :X

Anonim spunea...

visele sunt cele care ne stimuleaza intelectual:)

deea spunea...

Persoanele optimiste au intotdeauna de castigat...cel putin asta am invatat si eu,pe parcursul vietii.De fiecare data cand am fost nervoasa,pesimista,chiar si realista cateodata...lucrurile au luat alta intorsatura..sa zicem,nefavorabila.
Asadar,e bine sa visezi oricad...mie cateodata imi e frica sa nu ma impiedic pe strada de la cat visez.. :)):)) ..dar in principiu as zice ca asa e mai sanatos :D:D

Anca G. spunea...

ai dreptate...e cu totul altceva cand pornesti la drum cu un gand bun...ai mai multa incredere in tine..si de la asta pana la reusita e un pas foarte mic..:)

emokid spunea...

pana la reusita e un pas foarte mic..:) nush sigur :P am zis maii sus de visu meu ... judecator ; cu ce ma ajuta pe mine sa visez ? e foarte greu sa ajungi asa ceva si eu cred ca e chiar imposibil asa ca nici nu mai straduiesc sa visez ca fac o lume mai buna ... asa cum si la protectia animalelor e greu fiindca nu e nicio institutie si e foarte nesigur sa lucrezi la asa ceva de aceea cel mai probabil psiholog fiindca e mai simplu si ajuti oamenii si nici nu traiesti cu grija zilei de maine k poate maine nu nu te va mai sponsoriza cineva ca sa mai salvezi un cat... sry o pisica cu picioarul rupt , uneori ar trebui sa fim si realisti pentru ca nu se poate trai numai din vise si ele nu ajuta la nimic te vrajesc si iti dau iluzia ca totul e bine si frumos , cu ele lucrez numa sa-mi fac planuri , m-am obisnuit cu ideea ca lumea e urata si degeaba noi incercam ...

Anca G. spunea...

o viziune tipic emo...aş vrea să ştiu ce mai zici de viaţa oamenilor cu adevăraţi bătuţi de soartă..dacă şi viaţa noastră mai e grea..

emokid spunea...

mai! nu e numai viziunea mea , profa mea de mate de exemplu i-a dat lu una replica ceva de genu :" nu mai credeti toate prostiile ! " si nu zic de cei atuti se soarta fiindca ideea e sa nu te intinzi la ce nu poti ajunge .

Anca G. spunea...

ia scoate tu frumuşel capul din pământ;)...e adevărat că trebuie să mai cobori putin pe sol...(stratul afânat de la suprafata pământului...ştiuţi voi:))) dar dacă iti vei propune un scop relativ indepărtat şi vei depune efort ca să-l indeplineşti, e imposibil să nu ajungi măcar până la jumătatea drumului..
nu zic de dorinte science-fiction...uite, de exemplu tu vrei să ajungi psiholog...foarte bine..iti trebuie talent, incredere in sine, studiu şi putin efort..;)

emokid spunea...

da ai dreptate dar judecator e sf ;P nu ma vad nici macar terminand facultatea de drept ... pe cand una de psihologie parca mai merge :P

Anca G. spunea...

poate mă tratezi şi pe mine la juma de preţ=))

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?