Ninge...by Sunetul-mai-tare

sâmbătă, 22 noiembrie 2008


Este ora 15 şi 23 de minute, sâmbătă, 22 noiembie.
Stăm de vorbă.
La început neobservat, afară se petrece un spectacol desprins din basme. Ninge!
Este prima ninsoare din acest an. E ciudat. Funzele copacilor sunt încă verzi. Totuşi, e un frig de crapă pietrele şi ninge…”Te uită cum ninge”…novembre! Ninge cu fulgi mare, repezi.
Când eram mică, mătuşa îşi luase o pisică albă, foarte pufoasă. Motănoaica are acum mai mult de 10 ani, dar nu asta contează. În anul ăla, când a început să ningă, imi ziceam că zboară puful pisicii mătuşii mele. Îmi imaginam că pisica stă undeva sus, pe un nor, şi de acolo, blăniţa ei zboară şi se transformă în fulgi de zăpadă.
Plopul din faţa ferestrei e plin de porumbei. Oare de stau în frig şi ninsoare? Oare de ce au venit să-şi facă veacul pe la noi?...Ce cald trebuie să fie între pene şi puf! Ce tare trebuie să le bate inima…
Ce bine trebuie să fie într-un sat de munte…unde să stai la gura sobei, la cald, şi să te uiţi pe fereastră la fulgii mari care se aştern pe pământ. O sobă, ninsoare, frig, o poveste…şi apoi linişte.
Ninge…şttt!

6 reacţii:

Stephen G. spunea...

Mda...numai la mine ploua si e intunecat.
Cata nedreptate pe lumea asta.

Anca G. spunea...

Stai liştinit, minunea n-a deurat decât vreo oră...

Docica spunea...

Cat de frumos scrii...nu vrei sa vii la cenaclu?.... Adica...in fiecare vineri, la ora 6 seara, la sediul Vietii Libere, ne intalnim o mana de nebuni si "facem" literatura. Cenaclul se numeste Noduri si Semne. Mai multe pe blogul meu :D
Aaaa...si eu am o pisica alba...si pufoasa... Si e prea reusita imaginea cu pisica.... ma gandeam, oare cum ar fi sa pluteasca pisocu' meu printre nori.... cred ca s-ar uita foarte curios la "pamanteni" !

Anca G. spunea...

Thanks..eu n-am pisică, dar aş vrea să am:)) De obicei când n-am ceva ce aş vrea spun "când mă fac mare, o să am", deci, "când mă fac mare, îmi iau pisică":))
Despre cenaclu am auzit de la o colegă de clasă...

Stres spunea...

snow sux ;;)

Anca G. spunea...

:)) până şi zăpada sux??!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?