“Rockeriţă?...nu vă înţeleg”…by Sunetul-mai-tare

sâmbătă, 16 august 2008

Cele mai tâmpite cuvinte pe care pământul le-a auzit mi-au fost trântite în faţă din nou ieri, în timpul unei convorbiri pe messenger. Tot întrebându-mă ce-am mai făcut în ultima vreme, persoana resprectivă (pe care în continuare o respect), m-a întrebat ce mai ascult. Răspunsul a fost simplu…

“-La fel…rock”

Fraza asta i-a sunat ceva de genul “-La fel…mai merg pe stradă, mai omor o mamica cu copil..dar acum mi s-a tocit cuţitul şi trebuie să-mi iau altul”, căci respectiva persoană m-a lăsat mască scriindu-mi “Rockeriţă…nu vă înţeleg…”

WTF??? Deja-vu! Parcă le-am mai auzit o dată la şcoală…dar acelaşi impact l-au avut şi de data asta. Oare la ce s-a gândit?! Ce crimă am făcut?! Ce lucru de neînţeles am spus?!

A asculta rock înseamnă în mintea ei a avea camera vopsită în negru, spoită cu sânge şi împodobită cu cadavre în putrefacţie? Dacă asculţi rock înseamnă că nu trece o dimineaţă în care să nu-l slăveşti pe Satan sau că la fiecare masă te cinsteşti cu un pahar de sânge? Oameni buni, de ce refuzaţi să gândiţi? De ce credeţi în “auzite”?

Sunt ateistă, e adevărat, dar asta nu are nicio legătură cu faptul că iubesc rockul! Respect părerile altora şi credinţa în…lucruri inexistente chiar dacă sunt contra însă nu primesc acelaşi lucru din partea lor.

Sunt nevoită să asist la orele de religie de la şcoală…unde întâmplător aud despre un anume părinte (ştiu-mulţi-care). Ei, dintr-o banală căutare pe Gugăl am dat peste o…idée a istuia: “în iad se aud chitări şi tobe”. Senc iu, părinte, asta înseamnă că trebuie să-mi scriu pe uşa camerei “IAD”. E greu, mă, să laşi cinci secunde neuronii să lucreze ca să conştientizezi şi tu că rockul e un gen de muzică (mult mai complex decât altele, e adevărat), NU UN CULT, NU O SECTĂ!

Nu mă înţelegi…de ce nu mă înţelegi? Ce fac oare atât de ciudat? Îmi tai venele? Intru în transă? Zbor de pe bloc? Lunile astea s-a tot făcut propagandă televizată pe seama unui fenomen care implică (cică!!) astfel de comportamente. Impactul a fost atât de mare pentru unii încât mi-a fost dat să citesc pe un site că Kurt Cobain a fost…ome pentru că s-a sinucis. O prostie mai mare n-am auzit. Subiectul acesta mi se pare că nu trebuie discutat, măcar din decenţă! Pentru unii (şi pentru mine) sună ca o înjurătură de mamă!

Vă rog, aveţi un pic de simţ în voi, gândiţi cu propriul creier, evoluaţi, daţi drumul lacătului minţii şi controlaţi-vă!

15 reacţii:

deea spunea...

Ne facem sperante degeaba,lumea la fel va reactiona in legatura cu persoanele care asculta rock,yo ma uit la mama si ma conving pe zi ce trece ca oamenii nu vor sa judece,nu vor sa inteleaga cum e muzica rock si ce semnifica ea...mai bine stau si se uita dubios la tine cand treci pe strada si te striga "emo" ca au auzit cuvantul la Tv.
Incultura exista si va exista multa vreme de acum incolo in Romania(mai ales)!

Anca G. spunea...

Deea..ai dreptate...cu greu poţi să-i scoţi pe oameni din nişte idei preconcepute, fixe şi false... Lumea a început să creadă că tot ce zboară se mănâncă şi acum dacă porţi un tricou negru sau te machezi mai închis automat esti catalogat drept adept al curentului amintit de tine... Ar fi de folos un fel de campanie care să amintească oamenilor ce este, de fapt, muzica rock...complicated...

worsakeend spunea...

mai..priveste partea buna a lucrurilor,presupunand ca in iad se asculta rock..iti dai seama ce concerte sunt pe acolo,la cati rockeri au murit :))z

Anca G. spunea...

8-> sweet dreams...:))

emokid spunea...

da! degeaba ai tepii pana la etajul unu si pe geaca ta din piele cu tinte scrie punk k te striga oamenii pe strada tot emo ...k ce e cool , e la moda si toti " dereglatii " o adopta , dar fiecare " cult " are niste mici chestii care diferentiaza adica acum e mare talmes-balmes in capul " oamenilor normali " ca unii is punkeri , altii rockeri , altii emo , unii gotici si cum poate un manelist saracu sa diferentieze atatea trenduri cu creierul lui cam cat o nuca ... la ei acum in cap toti sunt emo asa cum pana acum ceva timp toti erau fani tokio hotel .

misto iadul :D ar fi misto :))

Adina S spunea...

Imi aduci aminte de o ruda:
"Prefer sa asculti chiar si MANELE numai inchide tampenia aia!" :))

Anca G. spunea...

@emokid...suntem nişte păcătoase :))
@adina, măcar din punctul ăsta de vedere n-am probleme...

herminedirt spunea...

stereotipuri...cauzate de lipsa de informare. greu sa lupti cu ele.

Stres spunea...

Pft asta e un subiect vechi despre care poti vorbi o zi si o noapte fara oprire si tot nu termini . E o cale simpla de a scurta acele discutii : Lumea e proasta . End of the story .

Anca G. spunea...

@herminedirt, unii sunt atât de lipsitţi de înformaţii încât nici n-ai cu cine să lupţi
@stres, simplu, dar cam radical

Zmonky spunea...

Nivelul intelectului colectiv este foarte scazut,deci aceste idei preconcepute vor mai dainui de acum in colo.E nevoie de mai mult de 5 secole pentru a face toti oamenii sa gandeasca la nivelul celor care care asculta rock.De fapt...e nevoie de mai mult de 5 secole pentru a face toti oamenii sa gandeasca.

ganduri_soptite spunea...

Nu e vorba doar de faptul ca acele persoane sunt mai varsta sau nu,e vorba la mame si la tati de faptul ca sunt din alta generatie si le vine foarte greu sa se adapteze cu schimbarile din viata lor. Pe vremea lor,in Romania nu se asculta atat de mult rock. Iar la ceilalti,care nu sunt in varsta,e poate vorba de o minte incuiata si care vrea sa perceapa doar realitatea proprie. Intr-un fel,considera ca i-ar infricosa acea realitate daca ar descoperi-o. Si de ce nu asculta altii rock sau refuza ideea asta ? Pentru ca pe ei,rockul ii duce cu gandul la death-metall si heavy metall ,la satanisti,si la orice altceva in afara de armonie si placere,lucruri la care pe noi ne duc cu gandul atunci cand ascultam asa ceva .

Anca G. spunea...

Ai dreptate, Mishu, nu e nevoie să fii în vârstă ca să fii încuiat la minte...

Alexa spunea...

cel mai mult ma unge pe inima cand aud "vai dar ce e zgomotul ala?!".. mda.. o data am fost facuta "varcolaca" de o manelista :-??

Anca G. spunea...

vârcolacă?? :))) interesantă inteligenţa ei debordantă cu care a trecut la feminin cuvântul :))) Îţi dai seama că dacă poate asta,mansarda ei poate să şi creadă ce spune:)))
Uneori mai sunt de folos şi specimene de-astea, ca să-ţi mai descreţească fruntea...

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?