Joc de cărbune...by Suneul-mai-tare

joi, 7 august 2008

Levitează câteva secunde deasupra suprafeţei albe. Îşi ia avânt şi aterizează crud, rece, zgâriind netezimea foii. O înjunghie fără suflet cu mii de linii întretăiate, ameţite, dezorientate. Crează haos, sperie, provoacă frică şi încântare în acelaşi timp. Se joacă brutal, se poticneşte, cade pe-o parte dar nu se lasă şi continuă să atace victima căreia îi apar dâre de sânge negru de cărbune. Linii groase, contururi masive, gotice.

Se ridică, îşi revine şi delicat botează naivitatea cu o rană subţitre şi adâncă. Ea tace.

Pasărea îşi schimbă tactica. Acum se plimbă uşor, delicat, ironic, abia atingând prada. Ştie că e doar un instrument care transmite draci, nervi, trăiri. Ştie cu siguranţă că este cel mai fidel sclav. Ştie şi se mândreşte. Simte ritmul mişcărilor, dansează un dans magic, neîneles, nedorit, magnific prin suprapunerea reţinerilor şi instinctelor, a fricii şi îndrăznelii, a nebuniei.

În acest joc raţiunea nu are ce căuta. Este respinsă atât de sclav cât şi de stăpân. Sclavul transmite victimei demenţa stăpânului.

Ea o primeşte cu teamă şi dăruire. Curând se schimbă. Nimic din inocenţa ei nu se mai cunoaşte. Este chinuită, lovită, zgâriată, înnegrită, transformată într-o vrăjitoare înzestrată cu nebunia de odinioară. Se simte atacul la prima vedere, dar intensitatea lui nu mai poate fi trăită.

Numai cei trei mai ştiu ce-a fost: eu, creionul şi hârtia.

Later edit (la cerere) Asta e...crima=))...nu-i prea reuşit, dar mi-a plăcut să-l desenez. Îmi place întotdeauna lucrul mai mult decât rezultatul.


9 reacţii:

Stres spunea...

pune o poza pe blog sa aflam si noi ce`a fost :))

Anca G. spunea...

a fost doar un portret...eu i-am dat prea mare importanţă :))

Cristina spunea...

E frumos :D

Stres spunea...

e misto ma . as pune sh eu un desen doua deale mele pe blog...da mie lene :))

Anca G. spunea...

@CRISTINA- mersi:)
@Stres- Hai,hai, lasă lenea! Vrem să vedem :)

Stres spunea...

ok ,hai ca pun acu . doar sa gasesc desenele intai , sunt pierdute prin birou alaturi de rotzi folosite si rulmenti s.a.

Stres spunea...

gata , am pus :D

emokid spunea...

f . frumy! ar trebui sa-ti pui toate desenele tale alea cu ville valo k sunt super si o mai aveai pe sophie ellis bexter :D si pe vremuri faceai colectiile de sezon :D mi-ai desenat si mie cateva :D harry potter etc sunt o gramada de desene pe care ai putea sa le pui si daca te intorci la scala ai sa vezi ca inca mai ai panoul acolo langa biblioteca , l-am vazut vara asta

Anca G. spunea...

ultima dată am văzut panoul când am dat judeţeana la istorie...mă întreb cât o să-l mai ţină :))) în altă ordine de idei..n-aş vrea să sperii cititorii cu "crimele" mele :)))

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?