Adevarata mare problema a Romaniei ! by emokid

miercuri, 27 august 2008


 De ceva timp am observat ca m-am mai ingrasat ( nu mult doar vreo 3 kg ) si am inceput ( iar ) sa-mi fac griji . Cand am inceput sa cotrobai pe net erau o gramada de chestii despre anorexie ... cea care m-a lasat cu gura cascata a fost faptul ca in Romania se va da o lege impotriva anorexicilor , sa fie respinsi din societate . Ca le-a venit ideea dupa ce Franta si Spania au luat masuri drastice in aceasta privinta . Si cica cei care vor " incalca " legea vor plati  amenda maaare ( 1000 ron ) . 

Parerea mea ... o prostie ! E o prostie ! Romania nu are probleme mai mari , deci asta este cea mai grava ... hai sa umplem visteria statului ! Din cate am obsrevat din dorinta de a acuza anorexia si bulimia se promoveaza obezitatea ... 

Ce ma intriga pe mine , ce le pasa lor ca eu sunt bulimica sau anorexica sau altceva . Ma mir ca nu au luat exemplul Rusiei care vrea sa adopte o lege prin care emo si goticii sa nu mai fie aceptati in scoli ca instiga la sinucidere ( ca si aia sunt atat de lipsiti de probleme incat asta este cea mai grava ).

Inteleg ca Franta sau Spania iau masuri , ele sunt tari mult mai dezvoltate si intradevar pot sa se ocupe de nea Gheoghe care are bube pe fata . In Spania cica a fost promovata anorexia si de aici tot talmes-balmesul asta . 

Sa-mi spuneti si mie parerile voastre , poate gresesc , dar cred ca Romania are probleme adevarate pe care nimeni nu incearca sa le rezolve , cand o sa fie la rangul Frantei sau al Spaniei atunci o sa pot citi impacata legi din acestea .

20 reacţii:

Anca G. spunea...

Mă, ai mare dreptate pe de o parte...România are probleme mult mai grave... Dar e normal să te gândeşti că adolescenţii de azi, da, ăia care îşi vomită maţele ca să nu se îngraşe şi ăia care fac ţuşti de pe blog că e "la modă" vor fi nevoiţi să susţină bunul mers al lucrurilor în România de mâine. Nu cred că vom ajunge ca Franţa sau Spania cu oameni de'aştia la conducere... Aşa că au dreptate să se îngrijească de educaţia lor.
În altă ordine de idei...sunt o mare fană a ruşilor:D

worsakeend spunea...

gras..slab..who cares?!?conteaza ce ai in cap..nu?si mai e ceva..dk te placi(accepti)u cum esti..te plac si ceilalti..dk u nu te placi cum sa te placa si restu?!?

:P

ps:ma pis cu jet..pe toti comunistii pe care i-ai pomenit u in entry..aia cu toate interzicerile lor!!

Anca G. spunea...

Sorry că mă bag iar, vroiam să spun două lucruri, ba nu, 3 :D
1. În comentariul meu vroiam să spun "bloc", nu "blog"..se vede că m-a tâmpit de tot câteva zile :))
2. Worsak, vezi că ai dreptate? Cum ai spus, contează ce ai în cap..şi nu vreau să ştiu ce au în cap cei ce urmează o modă idioată ca să fie "trendy". Tot respectul pentru cei care simt cu adevărat un anumit curent şi nu se cred interesanţi arătând asta.
3. Kid, nu eşti grasă, dă-le-n beep de 3 kile! I'll be by your side indiferent ce va fi, dacă va fi nevoie o să mă străduiesc să înţeleg şi curentul emo...(asta ca să mai filozofăm şi noi oleacă gândindu-ne la viitor :)) Pur şi simplu nu pot să mă supăr pe tine :*

Anonim spunea...

Din nou spun ca se duce Romania de rapa...de fapt se ducea de mult dar lucrurile se agraveaza acum.
Ar trebuii sa se acorde mai multa importanta soferilor care isi iau permisul de conducere pe ochi frumosi,RATB-ul care e VARZA,strazile pe care masinile de curse nu pot prinde foarte mult la ora pentru ca incep sa se balangane si etc etc etc...pot sa continui asa pana maine.E o prostie,fiecare poate sa devina ce vrea,cand si cum vrea,daca are probleme trebuie sa aiba posibilitatea sa si le rezolve fara sa ii dea nimeni in cap.
Ca de obicei e mai bine pentru politicieni si oamenii de rand sa numere floricele decat sa se intereseze de lucrurile cu adevarat importante!

Stres spunea...

mda intr-adevar . daca tot vor sa faca ceva , sa adopte si alte legi cum ar fi aia in care iarba e legala :)) .

emokid spunea...

@sunete: eu imi imaginez ca totusi in cateva sute de ani o sa ajungem ca Franta sau Spania si legat de pct. 3. fiecare kil conteaza :P
@worsak:ai mare dreptate
@deea:eu cred ca astia ar trebui sa se ocupe de problemele mari ( coruptia , saracia si care mai erau ) si apoi poate sa se ocupe si de tata floarea careia i-a aparut un cos pe fata (acuma are bani si o gradina frumoasa in spatele vilutei )
@stres:nu cumva e una din marile probleme ale Romaniei ? nu m-ar mira ( si asa sunt destule tari in care este legal )

Anonim spunea...

As vrea sa vad in Romania agenti speciali pentru detectarea anorexicilor. Ei vor bantui strazile cu tichete de amenda si alimente pline de calorii, astfel incat fiecare anorexic sa fie pedepsit pe deplin. Dar la felul cum se lucreaza in Romania am de asteptat, mult si bine:))

Stres, eu nu vreau iarba legalizata in Romania. Nu vreau sa vad manelisti high:))

Docica spunea...

Doamne, ce repere ti-ai mai luat si tu! Vrei sa fii ca Franta?...pai crede-ma, ca aproape suntem! Iti spun pentru ca am fost acolo: mizerie groaznica! la noi in Bucuresti lingi pe jos fata de Paris! Greve, mai ceva ca la noi! Majoritatea tinerilor incalca oricefel de lege mai banala (n-am vazut unu' care sa intre la metrou cu permis/ cartela, fata de Austria unde la metrou nici macar nu existau bare din alea si oamenii tot intrau corect!), preturile? enorme! la nivelul lor de trai, salarii mari dar preturi si mai mari! Coruptie?!! A fost, este si va fi! Spatii de locuit?...pai in Paris pana si casele sunt stramte! O garsoniera de-a noastra, de Galati e dubla cat un apartament de-acolo!...si-ar mai fi, dar ma plictisesc sa-ti scriu...
Iar in legatura cu anorexia: ce ai auzit tu e doar un zvon! si cu lege si fara lege, daca esti anorexic tot ar trebui sa te tratezi! Am intrat pe siteuri ProAna! Oameni bolnavi vor fi mereu, cu toate legile de pe pamant. Problema e pe fond psihic in principal. Si interpretezi gresit cand spui ca se promoveaza obezitatea...nu te-ai uitat la toate campaniile pentru " o alimentatie sanatoasa"? Sunt ff multe si destul de interesante! Asa ca las-o mai moale cu genu asta de articole!.....
totusi, esti doar o adolescenta, nu?....se vede!

emokid spunea...

So...intradevar n-am fost in Franta dar am auzit de bine ( sry ), dar oricat de multe basme am auzit despre ea imi imaginez ca e mai inflorita decat Romania

Anca G. spunea...

Site-ul www.sunetulmaitare.blogspot.com exprimă puncte de vedere personale. Oricine are dreptul să-şi expună ideile, indiferent dacă are 6 ani sau 100. Dacă este adolescentă nu înseamnă că nu are discernământ şi nu poate posta. Kid nu a afirmat niciodată că părerea ei ar fi literă de lege, dimpotrivă, a admis că poate greşi şi a invitat cititorii la dezbateri.
NIMENI NU POATE SĂ-I DICTEZE CE SĂ FACĂ SAU SĂ-I INTERZICĂ SĂ MAI POSTEZE ARTICOLE PE PROPRIUL BLOG!
Cu respect, Sunetul-mai-tare

Anonim spunea...

vaaaai, ce te-ai atacat! se vede tocmai din ce ai scris ca varsta chiar nu conteaza! poti sa fii ignorant la orice varsta:

1. asta inseamna blog = pareri personale/subiective...si eu am blog si nu interzic, ci contrazic anumite opinii(tocmai asta inseamna discutie libera, puncte de vedere diferite), dar poate tu nu stii diferenta intre a combate si a interzice,

2. discernamantul nu tine cont de varsta, aprecierea mea s-a referit la teribilism, nu la inteligenta! (am citit si alte articole de-ale ei si chiar mi-au placut foarte mult),

3. pentru ca a ales sa posteze aici si nu doar sa ii sopteasca unei prietene parerea ei, tocmai asta face ca textul sa fie supus dezbaterii, iar ea trebuie sa-si asume consecintele...aici, verba non volent!...iar

4. anorexia este o boala PSIHICA si fizica. am citit multe despre anorexie, asa ca stiu foarte bine ce zic (mai ales ca am si o prietena cam anorexica), sfatul meu sa nu exagereze (poate ca nici nu este asa, caci ea nu a afirmat in mod direct ca ar fi), eu doar analizez lucrurile la nivel general (anorexia) si particular(modele de urmat), caci fara informare, degeaba "ne dam cu parerea"! (sic!)

Anonim spunea...

Un mic adaos: cand m-am referit la blog=pareri personale, doream sa mentin sensul la care te-ai referit tu...nu discutam de blogurile de alt tip. ok?!

Anca G. spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anca G. spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anca G. spunea...

Uite că m-ai făcut să-ţi citesc din nou comentariul... "Asa ca las-o mai moale cu genu asta de articole!....." nu ai tu dreptul de a-i dicta prietenei mele ce să facă şi ce nu. "genu asta de articole" - "genu" se articulează în limba română
Nu voi ajunge atât de jos încât să-ţi răspund cum meriţi. Te-aş ruga frumos să te abţii de la comentarii pe blogul nostru dacă vrei să găseşti motiv de ceartă/ dacă nu-ţi convine vârsta noastră, articolele sau subiectele abordate/ dacă mai ai un gram de bun-simţ.
Dacă vei mai posta comentarii aici, vei vorbi singură.
Mulţumim pentru înţelegere.

worsakeend spunea...

tare..haioase ultimile raspunsuri :))

Anonim spunea...

cand un cuvant nu este articulat, in orice limba, exprima ceva anume(nu vreau sa fac semiotica aici, oricum nu are rost pentru ca nu asta e tema)! "genu" este substantiv....poate sau nu poate fi articulat. greseala mea a fost ca nu i-am pus apostroful (o recunosc, mi-o asum si-mi pare rau. sper sa fiu mai atenta data viitoare)

nu am nimic cu varsta voastra....daca ziceai ca ai citit asa bine articolul ai fi vazut ca am afirmat si lucruri pozitive, chiar admirative (3 la numar), dar se vede ca nu ai citit bine/atent, ci ai citit iesind din context, cautand sa imi raspunzi cu rautate.

nimeni nu are dreptul sa impuna nimic nimanui. nu numai ca sunt de acord cu asta, o sustin! este aberant sa impui ceva(mai ales pe net) si mai aberant este sa-ti inchipui ca impui ceva(exemplu: tu incercand sa-mi anulezi orice comentariu!)...poti sterge articolele, dar nu poti "astupa gaurile", stii tu, povestea cu gaurile si cuiele din usa!

nu trebuie sa ajungi nici jos, nici sus sa-mi raspund cum merit! ci trebuie sa-mi raspunzi! daca vrei sa comunici ceva cuiva, raspunzi! daca nu, nu si gata! vrei articole? vrei blog? vrei comunicare?....foarte bine! asuma-ti ceea ce alegi! e dreptul tau sa stergi comentariile, dar e obligatia ta sa fii matura si mai ales sa citest corect ce scriu aici, fara ironii, fara aluzii, ceea ce spun, gandesc!

un lucru care m-a intrigat: fiecare om e destul de "om" incat sa vorbeasca in numele lui(intelege ce trebuie din asta, caci cred ca esti destul de desteapta!)

Anonim spunea...

Erata: uite, o alta greseala de-a mea: tastez fara sa ma uit la text, foarte rapid, si o data editat textul, nu-l citesc decat dupa ce il public; asa ca am gresit cuvantul "raspund", voiam sa zic "raspunzi cum merit";

Anca G. spunea...

Eu zic că nu are rost să ne mai certăm, mai ales dacă eşti în unele privinţe eşti de acord cu noi. Pe mine m-au deranjat ultimele fraze ale primului tău comentariu:
"Asa ca las-o mai moale cu genu asta de articole!.....(ăsta era exemplul pe care trebuia să-l dai)
totusi, esti doar o adolescenta, nu?....se vede!"
Dar singură te-ai contrazis: "nimeni nu are dreptul sa impuna nimic nimanui. nu numai ca sunt de acord cu asta, o sustin! este aberant sa impui ceva(mai ales pe net) si mai aberant este sa-ti inchipui ca impui ceva".
Mă gândeam să-ţi dau interdicţie de a posta, dar din comentariile tale ulterioare reiese că eşti destul de matură încât să nu "deraiezi"...
Cu respect, Sunetul-mai-tare

Worsak: îmi pare bine că te distrezi :)))

Anonim spunea...

Ok! asta si voiam sa intelegi. Sper ca ne-am lamurit!....Eu sunt mai acida de obicei si prea putin diplomata. Dar m-am explicat destul. asa ca totul e bine cand se termina cu bine!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

La ce te gândeşti?